turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

Hevhozzászólásai | válasz erre | 2018.04.11 09:11:39 (72645)
Természetesen igazad van, az Alföldön ilyen jelzés van. Alapvetően az a gond, hogy némi név azonosság mellett annak semmi köze nincsen a hivatalos Szent Márton Zarándokúthoz, aminek Magyar központja Szombathely.

Ez egy tipikus pénz lenyúló mellék útvonal, amiből sajnos még több is van. Sok helyen drága tájékoztató táblákkal de felfestett jelzés nélkül.

Elég csak a két dolog honlapjának címét összehasonlítani, ami itt szerepel az a hivatalos, a többi csak ....

http://www.viasanctimartini.eu/hu

http://kunszentmarton.hu/node/748


A Pécs felé vezető ág jelenleg csak tervezési fázisban van.
[előzmény: (72643) cseremoha, 2018.04.11 08:41:55]

cseremohahozzászólásai | válasz erre | 2018.04.11 08:41:55 (72643)
"Nem az juttat bajba minket, amit nem tudunk, hanem az, hogy amit tudunk, az nincs úgy." (Yogi Berra)

"A Szent Márton Zarándokút magyarországi szakaszainak jelzése szabályos sárga sáv turista jelzés illetve egy alternatív szakaszon s+." ...valamint, legalább 116 km hosszban Piros StM jelzés.

Nem szívesen teszem, de idéznék saját magamtól is: "a jó turistatérkép záloga a terepi jelenlét, és ez nem pótolható semmiféle modern technikával vagy technológiával"
[előzmény: (72641) Hev, 2018.04.10 22:09:49]

Hevhozzászólásai | válasz erre | 2018.04.10 22:09:49 (72641)
A Szent Márton Zarándokút magyarországi szakaszainak jelzése szabályos sárga sáv turista jelzés illetve egy alternatív szakaszon s+.

http://www.viasanctimartini.eu/gyalogos-utak

Szerintem a turistautak.hu tartalmazza a teljes zarándokutat és a Turamozgalom= paraméterben ahogy illik be is van írva. (szakadásra nyilván ellenőrizni kellene)

https://photos.app.goo.gl/LKxgDNxvC3JYqCy93

[előzmény: (72636) Old Eye, 2018.04.10 15:52:57]

Old Eyehozzászólásai | válasz erre | 2018.04.10 15:52:57 (72636)
Sziasztok!
Már Húsvét előtt elutaztam, nemrég jöttem haza.
Látom, figyelemmel kísértem, több téma futott ezen a fórumon.
Több ponton összekapcsolódnak, egyszerre válaszolok rájuk.

Medves
Mindig úgy tekintek rád, mint egy profi túrázóra, ki szükséges rossznak tekinti a turistaútjelzéseket, simán eligazodsz a terepen nélkülük.
Nem vagy igazán tudatában annak, a turisták java része igényli, fogja valaki kezüket, mondja meg nekik, merre menjenek. Ez igaz a tematikus útvonalakra is.
Az Országos Kékkörön kívül az emlegetett Mária Út, a Magyar Zarándokút, a Szent Jakab Vándorút mögött évek során komoly apparátus állt fel, jelzéseiket, pecsételőhelyeiket karban tartják, [zarándok]szállásokat, vezetett túrákat szerveznek rájuk.
A Szent Erzsébet Út egy részén jártam, jók a tapasztalataim, tervbe vettem a hazai szakasz teljes felmérését.
A Szent Márton Útról meg a többiről nem tudok semmit, nincs rálátásom, sose került elém. Ha valaki ismeri, szárnyai alá vehetné.
Régebben voltak itt a tuhun lelkes kollégák, kik kapcsolatot tartottak a jelzett utak fenntartóival, aktualizálták térképadatbázisunka (OKT, DDK, Mária Út, MZ). Elmentek vagy visszavonultak.

Szerencsére folyamatosan érkeznek értesítések a jelzett utak változásairól, vagyunk még annyian, kisebb-nagyobb késéssel tudjuk aktualizálni a térképadatbázisunkat.

Van egy processzünk, mellyel útvonalakká tudja összefűzni az eltárolt útszakaszainkat valamely választott paraméterük alapján.
Közvetlenül az adatbázist használja.
Az eljárást Güszi és alnibell profi szinten alkalmazzák munkáikban, az eredmény a raszteresen egyből meg is jeleníttethető.
Ugyanez a processz készíti a tematikus útjaink itinereit ( https://www.turistautak.hu/tours.php )
Egyben a raszteres útvonatervezőjének a motorja is ( https://www.turistautak.hu/geojaunt.php ).
Elég megadni az útvonal kezdőpontját (esetleg végpontját is), beállítani a figyelembe veendő paramétereket ) pl csak 'K' sáv, ezzel a túrázó saját maga szabdalhatja fel az OKT útvonalát, ott lép be és ki, ahol akar.
Még sok munka van hátra az útvonatervező processzen, pl égető szükség van 'toronyiránt' úttípus bevezetésére, mert még mindig csak a vonalak végpontjai között tervez.

Güszi
Jól oldottad meg a pécsi 'KS' esetet. A 'K*' jelzés használata elégséges. Ha majd tömegek vonulnak a kék-sárga jelzéseken, ráér akkor pontosítani a térképeinket.

alnibell
A BRYGO projektben egy gondot látok:
A katalogizált útvonalak felülvizsgált, ellenőrzött szakaszai archiválva érhetők el.
Többször mondtam, nemcsak felesleges, értelmetlen is. Akinek kell, annak a legfrissebb állapot kell, nem a hetekkel, hónapokkal előbb rögzített nyomvonal.
Ígéretet tettem, a nagyközönségnek elérhetővé fogom tenni a feldolgozott katalogizált turistautak mindig pillanatra kész nyomvonalait, pl OKT-hoz hasonlón. Kapacitásomon múlik, mikorra tudom megcsinálni.

Kokó
Az utóbbi hetekben többször keresett meg főleg a törölt, tervezett, új típusú (pl 'Z') turistaútjelzésekkel kapcsolatban, egyben több anomáliára hívta fel figyelmem a raszteres térképén. Köszönöm. Elgondolkoztam.


Megérett az idő a raszteres, mint térkép újragondolására.
Jelenleg a turistautak.hu térképére egységes barna színnel be vannak égetve a jelzett turistautak.

Elképzelésem a következő:

Alapból a turistautak.hu térképe csak felületeket, vonalakat és POI-kat fog tartalmazni, ez lesz az alaptérkép.

Külön rétegre kerülnek a jelzett turistautak.
Alapból együtt jelenik meg az alaptérképpel, aki akarja, kikapcsolhatja és be is kapcsolhatja az OSM, a Google map/műhold stb térképeken.

A jelzett turistaút vonala, ha csak egy jelzés van rajta, felveszi annak színét (kék, piros, sárga, zöld, viola), ha több és eltérő színű jelzés fut u.a. szakaszon, marad az eddigi barna.

Az egy évnél régebben töröltre állított turistaútjelzések nem jelennek meg. Egyetérthetünk abban, ennyi idő után feleslegesek.

A tervezett turistaútjelzések külön rétegen jelennek meg, a természetjárókat csak zavarják, ezekre csak a jelzésfestőknek van szükségük, bekapcsolják maguknak.

(A tematikus útvonalaink (BK, OKT, BRYGO stb), tuhun vagy saját gépünkön eltárolt nyomvonalaink már külön rétegen jelennek meg.)

Vélemény?


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók