turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

Lipták Rolandhozzászólásai | válasz erre | 2023.01.13 09:19:50 (73452)
Azt a szintvonalas állományt, ami a mapsforge kimenet, illetve a "kék" 5 és 10m-es szintközű Garmin térképek alatt van, én csináltam, az ASTER II ingyenesen elérhető domborzati modellből.
Oda tudom adni, ha kell.
[előzmény: (73449) Pongi, 2023.01.12 14:57:37]

Pongihozzászólásai | válasz erre | 2023.01.12 14:57:37 (73449)
Elnézést, ha nagyon offtopic a kérdésem, de laikus vagyok térképszerkesztés ügyben. Szeretnék falidíszt készíteni. Lézeres gravírozógéppel csodaszép fa óraszámlapokat készítünk és arra gondoltam, hogy a falidísz készülhetne ugyanilyen technikával, de nem óra lenne, hanem egy domborzati térkép. Két ötletem van, az egyik, - mivel pécsi vagyok - a Mecsek domborzata, a másik ötlet egy Magyarország sziluett alakú domborzati térkép. 3 mm-es furnérozott MDF-el, vagy rétegelt lemezzel dolgozunk és arra gondoltam, hogyha egyszerűen ki lehetne nyerni csak a szintvonalakat a Mecsek esetében mondjuk 50 m-es értékenként, vagy az ország esetében 100 méteres értékenként. Akkor ebből kivágnánk a szintvonalakat és egymásra ragasztva kapnánk egy domborművet. Nem tudom, hogy a végeredmény hogy fog kinézni, de mivel csak az alapanyagot kellene kifizetnem, úgy gondoltam, hogy egy próbát megérne. Az lenne hozzátok a kérdésem, hogy a Turistautak.hu térképeiből ki lehetne-e menteni valamilyen vektoros formátumban csak a szintvonalakat? Mondjuk egy vektoros pdf-be, vagy netán Corel (*.cdr) vagy Adobe Illustrator (*.ai) formátumokba. Ha igen, akkor ehhez milyen program kell? Például a BaseCamp alkalmas-e rá? Vagy olyan program kell, amivel a térképet rajzoljátok? A másik kérdés, hogy jogilag ez milyen kategóriába esik? Kell-e valakitől erre "hivatalos" engedélyt kérni? És persze milyen költségvonzata lenne ennek? Illetve, ha ez a tursitautak.hu berkein belül nem megoldható, de más módon célhoz érhetnék, akkor segítsetek kérlek, hogy merre "induljak"... Segítségetek előre is köszönöm! És persze azt is írjátok meg, ha ez nem megoldható.


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók