turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

12CXhozzászólásai | válasz erre | 2018.05.02 15:14:35 (72694)
Az offtopic jelleg miatt, folytatás a vendégkönyvben.
[előzmény: (72693) Hev, 2018.05.02 12:06:21]

Hevhozzászólásai | válasz erre | 2018.05.02 12:06:21 (72693)
Most már igazán érdemes lenne az új raszteres csempéit teljesen újragenerálni!

Igazán 'sajnálnám' ha ezért véget vetnél a térképszerkesztői munkának de ez bizony számonkérés még hozzá elég erősen!

[előzmény: (72692) 12CX, 2018.05.02 09:50:31]

12CXhozzászólásai | válasz erre | 2018.05.02 09:50:31 (72692)
A szakmai résszel kezdve:
Az előző hozzászólásban olvasható egy mondatrész, amely szerint olyan objektumok jelennek meg a térképen, amelyek a kiírt névvel már hosszú ideje nem szerepelnek sehol az adatbázisban, töröltek vagy átnevezettek.
E szerint nem arról van szó, hogy pl. a példa szerinti Jánossomorja esetében tisztázatlan lenne a településrészek jogállása, egymáshoz való viszonya, hanem arról, hogy a generáláshoz felhasznált közbülső állomány korábbi, ma már érvénytelen adatokat (is) hordoz.
A kifogásolt stílusról:
Ha az idézett mondatban van akár csak egy olyan mondatrész, szó, írásjel, amely jogos kifogás tárgya lehet vagy amely a számonkérést fejezi ki, akkor főbelövöm magam. A mondat nem más, mint egyszerű tényközlés.
A kommentár meg az indokolatlan felháborodás kifejezése.
Mert a számonkérés ugyan ténylegesen elítélendő, de az önként vállalt munkával szembeni észrevétel, kifogás bele kell hogy férjen egy közösen végzett tevékenység kapcsolatrendszerébe. Az meg szinte követelmény, hogy egy-egy felvetés ne párologjon el csak úgy a semmibe.
A megszólításról:
Ha az a most már nyilvánvaló feltételezés, hogy 12CX==alnibell, akkor két lehetőség adódik a jogosztó számára:
- ugyanúgy megvonja 12CX hozzászólási jogát, mint alnibell esetében vagy
- látva az értelmetlen, könnyen kijátszható korlátozást, feloldja azt alnibellre vonatkozóan.
Nincs közbülső megoldás. Ha válaszolok, azt annak teszem, aki az előzményt írta.
És még valami ehhez. Az meg már a paranoia kifejeződése, hogy az ún. vendégkönyvben sem tud egy nem regisztrált érdeklődő kérdést, kérést, javaslatot közölni.
[előzmény: (72691) Old Eye, 2018.05.02 08:06:14]

Old Eyehozzászólásai | válasz erre | 2018.05.02 08:06:14 (72691)
alnibell!
Többször elmagyaráztuk neked, talán legutóbb ekkor (kérlek, olvasd el figyelmesen és nézd meg a példaként felhozott esetet), ennek ellenére te vagy az egyetlen térképszerkesztő, aki nem értette, most se érti, semmi értelme újrageneráltatni a raszteres csempéit a térképadatbázis javítása és a csempegenerálás finomra hangolása nélkül.

Már többször volt szó az újragenerálás szükségességéről, de ezidáig elmaradt.
És?
Mi ez a stílus?
Már többen többször figyelmeztettek, ez a hangvétel visszataszító olyan közösségben, melynek tagjai saját szabadidejükben, saját erőforrásaikkal teszik dolgukat tudván, köszönetet nem kapnak, mert egy térkép a felhasználónak olyan természetes, mint a víz, ami a megnyitott csapból folyik, senki sem gondolja végig, mennyi munka fekszik benne, mennyi kézen ment át az anyag, amíg megjelenik a kijelzőn.
Senkinek nincs joga munkájukat, amit legjobb tudásukkal végzik, számon kérni!
Csak jelezni lehet hibákat, kérni lehet javításukat, javasolni lehet új funkciókat, felajánlani lehet segítséget, ha van erre módja, lehetősége, képzettsége.

Teljes jogú térképszerkesztő vagy, értesz is hozzá. A fentebb idézet hsz utolsó mondata rád is vonatkozik:

Ha valaki bevállalná a rendrakást, megadok neki minden adatot.

Egy excel táblázatot az összes, térképadatbázisunkban rögzített településünkről jelenleg beállított típusaikkal, valamint
egy táblázatot, a csempegyártó mely településtípushoz tartozó településnevet mely nagyítási szinten jeleníttet meg és nagyítási szintenként mekkora betűmérettel.

A feladat egyszerű. Átnézni a település és településrészek viszonyrendszerét, beállítani településtípusonként , mely nagyítási szinteken mekkora betűmérettel jelenjenek meg.
Így lehet az alábbi esetekhez hasonlókat rendbe hozni:
Aki ezt bevállalja, vállalja azt is, talán csak tőlem kap köszönetet, nekem ez a feladat teendőim listájának vége felé található.
A felhasználónak, a turistának, akinek dolgozunk, az, hogy a térkép rendben van, attól nem jut eszibe azt megköszönni, mert annyira természetes, mint a közkútból bőségesen folyó hideg, friss víz, ami az üzemeltető önkormányzatnak és az előállító vízműnek köszönhető.
[előzmény: (72690) 12CX, 2018.05.01 08:32:05]

12CXhozzászólásai | válasz erre | 2018.05.01 08:32:05 (72690)
Most már igazán érdemes lenne az új raszteres csempéit teljesen újragenerálni!
Még mindig Jánossomorja-Mosonszentpéter az először kiemelten megjelenő név Jánossomorja város területén, és ugyanígy hivalkodik a Csobánc K-i oldalán a Simontanya felirat, holott már egyik sem létező objektum hosszú évek óta. (Van helyettük Mosonszentpéter névrajz elem, ill. Simon tanya étterem.)
Már többször volt szó az újragenerálás szükségességéről, de ezidáig elmaradt.


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók