turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

Old Eyehozzászólásai | válasz erre | 2014.04.03 20:23:43 (67177)
Igen. Meg is kerestek bennünket, használhatják-e térképeinket.
Még csak kapcsolatfelvétel szintjén tartunk.

Elképzelésük, hogy május elejére létrehoznak egy útvonalat, nevezhetjük tanösvénynek, amely nyolc 'látványpontot' érint. Ezeken a pontokon természet- és/vagy árvízvédelmi okokból információs táblákat nem helyezhetnek el. A tanösvény végigjárói kapnak egy információs füzetet, mely ismerteti a megteendő utat és a 'látványpontoknál' a látnivalókat.
A szervezők szeretnék, hogy tanösvényük megjelenjen a turistautak.hu és az openmaps.eu térképein. A 'látványpontok' koo-it GPS-eikkel már bemérték.

Technikailag a tanösvény felvitele nem gond. Beírjuk a bejárandó utak Turamozgalom= attribútumába a tanösvény nevét (XYZ tanösvény) és kész. Megjelennek a kimeneteken. Ha a tanösvény egyes útszakaszai hiányoznak az adatbázisból, kérünk track-et tőlük.

A 'látványpontokat' mivel nincs a terepen tényleges objektum, felvihetjük információs tábla típusú POI-kként 'XYZ tanösvény I. virtuális állomása', 'XYZ tanösvény II. virtuális állomása' stb felirattal.

Az együttműködés a jövőben bővülhet. Levelükben szó van arról, hogy szeretnék fellendíteni a környék túrakerékpársportját. Remélik, ajánlott útvonalaikat fel tudjuk tölteni adatbázisunkba, láthatják térképeinken.

Ha valamelyikünk ismerős arrafelé és segítene nekik, vállalná a kapcsolattartást, jó lenne, ha jelentkezne! Elküldöm neki email-jüket.
[előzmény: (67169) Peter68, 2014.04.03 11:57:45]

Peter68hozzászólásai | válasz erre | 2014.04.03 11:57:45 (67169)
Találkoztam egy rendhagyó esettel.
Gyomaendrőd mellett a helyi aktivisták kiépítettek egy tanösvényt. A rendhagyó a történetben, hogy a térképen pontokat jelölnének meg, és Gyomán és Endrődön is egy-egy meghatározott ponton hozzá lehet jutni egy laminált információs anyaghoz, amin le van írva, hogy az egyes pontokon mit lehet látni, tapasztalni.
A kérdés elsősorban az volt, hogy felhasználhatják-e a térképeinket ahhoz, hogy azon jelöljék meg a pontjaikat.
Én annyiban tovább gondoltam a dolgot, hogy hogyan lehetne a tanösvényt térképre vinni, és jelezni, hogy a megjelölt pontokon nincs semmi infó, csak akkor, ha előzetesen az arra járó megszerezte az ismertetőt.

Még most van készülőben a nagy mű, ha jól olvastam online még sehol nincs meg az ismertető. A fő cél ráadásul az, hogy a turisták inkább használják az elkészített segédanyagot, majd vigyék vissza, ne nyomtassa mindenki magának környezetvédelmi okokból.
Viszont a szervezők örülnének minden megoldásnak, amivel közkézre tudják adni az anyagot.

Szóval a kérdés az, hogy feltudjuk-e vinni az ösvényt a térképre.


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók