turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

padlerhozzászólásai | válasz erre | 2008.08.25 21:45:19 (2158)
Gondolom a Csesznekről Porva-Csesznek vá-n át Porvára menő útvonalról van szó.
Az S Aranyos-völgyi szakasza túratársak leírása szerint még gyalogosan is nehezen járható kidőlt fák és susnya miatt. Javaslom, hogy maradjatok a dózerúton és a vadászháztól az S3 jelzésen térjetek vissza az S-re.
Porva-Csesznek vá-ról két úton lehet eljutni Porvára: S+ az Üveghutáig, majd S Porváig, vagy végig a Z-n, ami a turistautak.hu-n nincs még teljesen felmérve. Az S+ felmegy a hegy tetejére, ez az első méterektől eltekintve széles gyalogút, később szekérút. Ott egy rövid szakaszon hangulatos ösvény, ezt szekérúton egy jobbos-balos kombinációval kerülni lehet. A vége rövid, de erős lejtő szekérúton. Az S Porváig esős időben sáros földút.
A Z jelzés eleje mások elmondása szerint benőtt. A hétvégén teljesítménytúrát rendeztek ezen az úton, elképzelhető, hogy kitisztították.
Az S még Porva-Csesznek vá. előtt rövid szakaszon fonódik a P+-al, majd a P-vel. Nem tudom mikori a papíralapú térképed, tudtommal az utóbbi években a Z Porva előtti szakaszának útvonalváltozása kivételével állandó az útvonal és a jelzések is.
Ha nem jártatok még arra, akkor javaslom a Cuha-szurdok beépítését az útvonalba (Vinyéig az S jelzésen, majd a P-n Porva-Csesznek vá-ra), nagyon látványos.
[előzmény: (2157) mariand, 2008.08.24 19:04:00]

mariandhozzászólásai | válasz erre | 2008.08.24 19:04:00 (2157)
Sziasztok!

Tanácsot ill. segítséget szeretnék kérni. Csesznek és Porva közötti utat S-S+-S szeretnénk kerékpárral megtenni egy hosszabb túra részeként. Emelkedő, kő, sár nem gond :-) Ha gyalogosan járható - nem nőtte be gaz, bokor stb. - akkor nekünk már jó. Ha vki ismeri ezt a részt kérem, írjon róla vmit.
Más: papír alapú térképemen ez nálam: S-P+-Z. Melyik az igaz?
Előre is köszi.


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók