turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

bigmickhozzászólásai | válasz erre | 2019.10.27 21:52:42 (2812)
Közben tovább gondolkodtam a dolgon, hogy ez letöltési mizéria hogyan fordulhat elő.
Egyetlen forgatókönyvet tudok elképzelni, ami mellett az események láncolata előidézhet az általad leírtakhoz hasonló élményt.
Szóval:
1. internet kapcsolat nélküli állapotban a user próbálgatja a Ládaadat letöltés menüpontot, és (lehet, hogy csak véletlenül) elindít egy letöltést, amiben épp nincs bepipálva, hogy csak a még meg nem találtakat kéri.
2. Mivel épp nincs internet kapcsolat, ezért látszólag nem történik semmi (azon kívül, hogy a címsávban a gps ikon mellett feltűnik egy sárga homokóra ikon is)
3. Később (akár másnap is lehet) a user le akar tölteni pár közeli ládát, ezért bekapcsolja a wifit/mobilnetet.
Ezt a tényt egy idő után észleli az android háttérfeladat menedzsere, de egy ideig vár, hogy biztosan stabil-e a net kapcsolat (címsávban továbbra is sárga homokóra ikon).
4. Közben a user a Ládaadat letöltés menüpontban elindítja az 5 km-es körzeten belüli, még meg nem talált ládák letöltését.
5. A letöltési feladat átkerül a háttérfeladat menedzser hatáskörébe, aki közben, észlelve, hogy van stabil net, elindította a mindeddig net kapcsolatra várakozó korábbi letöltési kérést (ami nem szűri ki a meg nem találtakat), majd rögtön utána az újonnan feladott kérést is (csak a nem megtaláltak). [A címsávban a sárga homokóra helyén egy jobbra forgó kék körív látszik]
6. A user, látva, hogy lejött az összes láda, amit kért (sőt még több is, mint amit igazából akart) kikapcsolja a wifit/mobilnetet.
7. A háttérfeladat menedzser észleli, hogy a még teljesen be nem fejeződött második kérés alól elfogyott a végrehajtáshoz feltétlenül szükséges net kapcsolat, emiatt leállítja a feladat végrehajtását, és újra várólistára helyezi (újra sárga homokóra ikon a címsávban).
8. Később a user törli a letöltött ládák adatait.
9. Még később, újra wifi/mobilnet közelében, a háttérfeladat menedzser megint megpróbálkozik a félbeszakított letöltési feladat újbóli végrehajtásával (közben a címsávban a sárga homokóra helyén egy jobbra forgó kék körív látszik), ezúttal sikerrel.
Címsávban a gps ikon melletti hely újra üressé válik.

Nem állítom, hogy minden így is történt, csak a program működésének ismeretében egyelőre ez tűnik legvalószínűbbnek.

Még egy dolog eszembe jutott közben, ami még bonyolíthatja a képet: a letöltési kérés(ek) elindítása környékén nem valahol az országhatár közelében voltatok? Pontosabban: nem lehet, hogy a letöltés előtt/közben a telefon átment roaming üzemmódba? Azért kérdezem, mert ez jelenleg ugyanúgy megakaszthatja a letöltési feladat sikeres végrehajtását, mintha megszűnt volna a net kapcsolat.
[előzmény: (2810) bigmick, 2019.10.27 19:08:44]

bigmickhozzászólásai | válasz erre | 2019.10.27 19:08:44 (2810)
A ládaletöltés 5 km-es körzetben opciót választottam. Hiába jelöletem be a "Csak, amit még nem találtam meg" opciót, lehozta azokat is, amiket korábban már megtaláltam
Erről jó lenne látni egy videót, vagy legalább képernyőmentés sorozatot, hogy pontosan nyomonkövethető legyen, mi vezethetett ehhez a jelenséghez.
Nekem még sose sikerült ilyesmit előidéznem.

A Geoládák menüpontnál megnyitva a program a háttérben futott, míg a Locus-szal navigáltam a következő ládáig. Amikor újra a g:hu+-ra léptem, az lefagyott, akadozott, végül összeomlott
Megpróbáltam nagyjából ugyanezt, de nem sikerült semmi hibás működést kierőszakolni. Passz.

Ezután random jelleggel, mindenféle szabályosság nélkül visszajött az a jelenség, amit már korábban leírtam, hogy ugrált az irány és a távolság. Szerencsére csak rövid időközökre ugrott be fals adat, így a kereshetőséget nem befolyásolta, csak kicsit kellemetlen volt.
Ez az iránytűre vonatkozik, vagy a geoládák listában kiírt távolságra is?

Lehet, hogy tartózkodási helytől függően folyamatosan letölti a beállított paraméter szerinti ládákat?
Nem. Minden ládaletöltési kérés egy egyszer végrehajtandó háttérfeladatot indít el, ami, ha lefut, akkor kész, vége.
Max az lehet, hogy a feladat nem tudott végigmenni, mert kihalt alóla a net, és később, amikor újra stabil net közelébe ért, akkor nekifutott újra.

Színek
Előbb-utóbb az lesz a megoldás, amit javasolsz: lesz több, választható színkészlet.
[előzmény: (2808) Katulyakutatók, 2019.10.27 12:27:00]

Katulyakutatókhozzászólásai | válasz erre | 2019.10.27 12:27:00 (2808)
Na, tegnap végre sikerült tesztelni. A ládaletöltés 5 km-es körzetben opciót választottam. Hiába jelöletem be a "Csak, amit még nem találtam meg" opciót, lehozta azokat is, amiket korábban már megtaláltam. Az első ládánál remekül működött az iránytű, nem ugrált, stabilan mutatott. A Geoládák menüpontnál megnyitva a program a háttérben futott, míg a Locus-szal navigáltam a következő ládáig. Amikor újra a g:hu+-ra léptem, az lefagyott, akadozott, végül összeomlott. Újra indítottam. Ezután random jelleggel, mindenféle szabályosság nélkül visszajött az a jelenség, amit már korábban leírtam, hogy ugrált az irány és a távolság. Szerencsére csak rövid időközökre ugrott be fals adat, így a kereshetőséget nem befolyásolta, csak kicsit kellemetlen volt. A leírtakat egyébként egész nap csinálta. Leellenőriztem, minden engedély rendben volt, akku kezelés stb, szintén. Ennek ellenére nem zárom ki, hogy a Xiaomi effektus dolgozik az Android 9 alatt, azaz hiába van memóriában tartva a program és az akkukezelés letiltva, csak csinálja. A ládázás végén szabályosan kiléptem a programból (menüpontból), ennek ellenére a meglepetés ma ért, amikor bekapcsoltam és a környékbeli ládákat láttam a listában. (Távolság szerint voltak rendezve a ládák.) Lehet, hogy tartózkodási helytől függően folyamatosan letölti a beállított paraméter szerinti ládákat? Sem útközben hazafelé, sem itthon nem futott a program. Végül csak az összes láda törlésével állt le a letöltés. Persze ezzel a Megtalálások menüpontból is törlődtek az adatok, így nem tudtam azokat sem visszanézni. Ja, és megint a színek. Napsütésben, fényre sötétedő szemüveggel nekem továbbra is nehezen látható a jelenlegi színezés. A régi program színvilága számomra nagyon használható volt. Esetleg ,lehetne választható skin-ként azt is betenni?
[előzmény: (2803) bigmick, 2019.10.25 21:41:06]

bigmickhozzászólásai | válasz erre | 2019.10.25 21:41:06 (2803)
Letölthető a g:hu+ 2.0.13
Ami változott:

Láthatóság
- További próbálkozás, hogy minden képernyő mindenkinél rendesen látható legyen
Láda
- ládaoldalon új ikon: saját pont hozzáadása.
- a felvett pont koordinátái megadhatók manuálisan is, vagy pedig gps-es átlagolással.
- az Adatok oldalon láthatók/szerkeszthetők/törölhetők az így felvett saját pontok
Térkép
- a ládákhoz felvett saját pontok is megjelennek (zöld marker ikonnal)
- GC rétegek be-/kikapcsoló panelje bővült a saját pont ikonnal
Egyéb
- további apró javítások, optimalizálások

2.0.10 előtti verzióra telepítéskor, lehet, hogy csak uninstall utáni újratelepítést követően fog rendesen működni.


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók