turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
, bigmick hozzászólásai
Online és letölthető térképek, Windows, Android és iPhone alkalmazások

új hozzászólás | témák listája

Összesen: 257 db hozzászólás

Lapozás: előző | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | következő


bigmickhozzászólásai | válasz erre | 2019.11.17 19:06:05 (2846)
g:hu+ Információ/Útvonaltervezés/Irány a Brouter telepítés (ez elvisz a GooglePaly-re a BRoter app -hoz)
itt nekem a samsung s7-en 8-as android, nem szerepel semmi "Irány a Brouter telepítés" jelölő ikon

A brouter telepítése után már nem is kell, hogy bármi szerepeljen ott.
A kérdés, hogy a brouter telepítés előtt mi volt a képernyő alján?
Nekem az a gyanúm, egy checkbox azzal a szöveggel, hogy "Brouter azonosítás" ? Ez utóbbi egyébként egy hiba, amit a most készülő 2.0.16-os verzióban már javítottam.

mindent lépések szerint csináltam de segments4 mappát én nekem kellet létrehozni
A többi brouter mappa (modes, profiles2, readmes) létezett?

maga az útvonal tervezés akkor indult csak el amikor a brouter appban is le töltöttem a térképeket, pedig már előtte megcsináltam már a g.hu+ -ban ahogy le volt írva
Kösz a jelzést, egy fontos lépést kihagytam a súgóból (nem a térkép letöltést, hanem az alapértelmezett profilok létrehozását), amiatt volt ez a keverc. Bővítem a súgót.

az mért lehet ha Bakony szívében akarom egy ládához vigyen autóval amíg van út akkor nem tervezi meg csak azokhoz ládákhoz visz el ami az út mellet van, vagy picit beljebb. (azt értem hogy bakony szívébe nincs oda vezető autó út, de akkor mért nem addig tervezi amíg van autó út oda) vagy az én készülékemnél van a hiba
Nem a te készülékedben van a hiba, a brouter alapértelmezett működése ilyen, hogy egy bizonyos távolságú offroad szakaszt még benyel, de hosszabbat már nem, és ilyenkor azt mondja, hogy a célpont nem megközelíthető helyen lévén, nem tervez útvonalat. Ha vigasztal, igaz ennek a fordítottja is, vagyis ha olyan helyről akarsz indulni, ahol a térképadatbázis szerint nincs út a közeledben, akkor szintén nem fog tervezni, csak akkor az lesz a panasz tárgya, hogy nem megközelíthető helyen vagy, innen nincs kiút :(
Az útvonaltervet melyik módszerrel próbáltad meg létrehozatni?
Ráböktél a térképen egy pontra, hogy vigyél ide, vagy a ládához akartad vitetni magad?
Én, hacsak lehet, a megadott parkolópontot próbálom kijelölni navigációs célpontként, bízva abban, hogy a rejtő nem viccből ad meg parkolóponto(ka)t.
Persze vannak olyan ládaleírások, amikben nem szerepel javasolt parkoló pont. Ilyenkor szoktam próbálkozni autós helyett kerékpáros útvonaltervezéssel, vagy végső esetben gyalogossal is. Aztán, ha valamelyik bejön, a térképet tanulmányozva megpróbálom megsaccolni, hogy vajon meddig lehet autóval járható a javasolt útvonal, és akkor azzal a célponttal kérek autós útvonaltervet.
Ez van most (egyelőre). Ha az appnak a most végső finomítási szakaszába lépett első főverziója kikerül a GooglePlay-re, utána tervezem az útvonaltervezés további okosítását, pl. testreszabott tervezési profilok alkalmazhatóságával, amikkel remélem sikerül tágítani az offroad szakaszokra jelenleg elég szűken mért limitet is.
[előzmény: (2845) Nemi91, 2019.11.17 09:34:18]

bigmickhozzászólásai | válasz erre | 2019.11.16 19:52:18 (2843)
megoldható - e, hogy alapból mindig az legyen bepipálva a letöltés ablakban, hogy képek nélkül, és az én pozíciómtól 1km. És ha bezárom a letöltés ablakot, és újra nyitom, akkor is, bármi volt korábban jelölve, ez legyen.
Technikailag nyilván megoldható. Viszont ütközik azzal a deklarált céllal, ami meg másoknak az igénye, hogy mindig azok a beállítások köszönjenek vissza a letöltés ablakban, amiket legutóbb használtam. Túlbonyolítani meg nem akarom a beállítási lehetőségeket, hogy egymásnak ellentmondó logikák mentén is lehessen beállításokat végezni.
Egyelőre azt tudom ígérni, hogy gondolkodom a dolgon, és megpróbálok valami egyszerűen használható megoldást kiötleni arra, hogy ha valakinek nem felel meg az alap logika (mindig az utolsó használat beállításai jönnek vissza), akkor egy általa szimpatikusnak tartott opciókészletet elmenthessen, és az app később ezt tekintse alapértelmezésnek.

ha valaki kiveszi mindenből a pipát, vagy nagy távolságot jelöl képekkel, kérdezzen rá, hogy biztosan ezt szeretné - e?
Sikerült hirtelen közel 1gb forgalmat generálni

Erre is azt tudom mondani, hogy gondolkodom rajta. Ha általános az igény, akkor nyilván nagyobb esélye van, hogy megvalósuljon.
Kíváncsi lennék mások véleményére is ebben a kérdésben.
[előzmény: (2840) Juju, 2019.11.16 12:17:12]

bigmickhozzászólásai | válasz erre | 2019.11.16 19:29:43 (2842)
Kezdd akkor ezzel: g:hu+ súgó: Brouter
Remélem segít.
Ha valami nem tiszta, szóljál, segítek (meg a doksit is kibővítem, ha kell)
[előzmény: (2841) Nemi91, 2019.11.16 17:38:10]

bigmickhozzászólásai | válasz erre | 2019.11.15 21:49:32 (2838)
Na, mi volt a kulcsa a dolognak?
Most csinálom az online súgót a g:hu+ apphoz, és a Brouter fejezet már majdnem kész van, de szívesen kiegészítem, ha kiderül, hogy valami fontos dologra még fel kellene hívni a figyelmet.
[előzmény: (2837) Mihul, 2019.11.15 21:13:17]

bigmickhozzászólásai | válasz erre | 2019.11.14 15:32:35 (2836)
Ha jól van beállítva, akkor működnie kell.
A dolog lényege, hogy:
1. telepítve legyen
2. a navig alkalmazás (pl. g:hu+) tudjon róla, hogy a brouter-nek hol van a fő adatkönyvtára
3. legyenek letöltve a megfelelő alkönyvtárba a szükséges útvonaltervezési .rd5 file-ok

A g:hu+ program súgójába nem fér bele ábrás műveleti utasítás, pedig érzem, hogy szükség lenne rá (anno a g:hu-hoz is nagyon hasznos volt a V_Gabor által gyártott g:hu súgó).
Előbb-utóbb fogok gyártani egy hasonló, fotókkal kidekorált súgó oldalt a g:hu+-hoz, de első körben az útvonaltervezésről külön csinálok egy kis segédletet, amit innen a geocaching.hu-ról is, meg az alkalmazásból is el lehet majd érni.
[előzmény: (2835) Mihul, 2019.11.14 14:21:15]

bigmickhozzászólásai | válasz erre | 2019.11.12 19:56:34 (2834)
Letölthető a g:hu+ 2.0.15
Ami változott:

Ládaletöltés
- Letöltés képekkel opció: nem csak a képek címe töltődik le, hanem a képek is
- Közeli ládák opciónál a távolság csúszkával is és +/- gombokkal is módosítható
Láda
- saját fotókhoz újabb funkció: megosztás (új ikon)
Térkép
- visszaugrás aktuális pozícióra álló helyzetben nem aktív
- irányvektoros navigálás (célponthoz) esetén is látszik a cél távolsága
- frissen letöltött ládák nem megjelenése a térképen: javítva
Egyéb
- további javítások, finomítások

2.0.10 előtti verzióra telepítéskor, lehet, hogy csak uninstall utáni újratelepítést követően fog rendesen működni.

bigmickhozzászólásai | válasz erre | 2019.11.04 11:31:43 (2824)
A brouter telepítve van?
Ha igen, a g:hu+ Beállítások/Brouter lap tetején a Brouter főkönyvtár be van állítva?
[előzmény: (2823) Mihul, 2019.11.04 10:57:10]

bigmickhozzászólásai | válasz erre | 2019.11.03 21:03:43 (2822)
Köszi a beszámolót.

Lássuk sorban:
- automatikus zoomolás: 2.0.14-ben már nem fog automatikusan zoomolni mindaddig, amíg manuálisan macerálod a térképet (meg még utána egy ideig, ami jelenleg fixen beállított 20 másodpercet jelent).
Kérlek próbáld ki, hogy ez így megfelelő-e.
- visszaugrás a jelenlegi pozíciómba: ha hozzányúlsz a térképhez, akkor az utolsó manuális macerát követően még egy ideig (az előbb említett 20 másodpercig) nem ugrik, de utána már igen. Ez alapvetően azért van így, hogy ha az ember járművezetés közben elmozgatja a térképet, akkor az útvonalkövetés/navigálás folytatásához ne kelljen megint matatni a kütyüt.
Más kérdés, hogy ez a pozícióra visszaugrás álló helyzetben is megtörténik, és az említett szemlélődős üzemmódban ez tényleg zavaró lehet.
Hogy a kecske is jóllakjon, meg a káposzta is megmaradjon, 2 dolgot tudok elképzelni:
-- a türelmi idő utáni visszaugrás az aktuális pozícióra csak egy bizonyos (akár a user által beállítható) minimális sebesség fölött lépjen életbe, álló helyzetben pedig egyáltalán ne, vagy pedig
-- legyen módod jelezni (plusz gombot megnyomva, vagy valami egyéb módon), hogy ellenkező parancsig NEM akarod a pozícióra visszaugrást [mondjuk ilyet most tudsz egy módon: a böngészgetés idejére kikapcsolod a gps vételt...]
Valamelyiket be fogom építeni egy következő verzióba.
- csúszka kontra +/-: a csúszka előnye, hogy pillanatok alatt tudod a skála egyik végéről akár a másik végéig mozdítani. +/- gombokkal sokkal tovább tart egy nagyobb mértékű módosításnak a beállítása (annyi idő alatt a csúszkával való többszöri finomítás is belefér...)
- ládától való távolság a térképen: nem tudom próbáltad-e már a navigációt a g:hu+ alkalmazásban. Ott egyszerre látod a térképet, a célhoz javasolt utat, meg a következő forduló, valamint a cél távolságát (útvonalon számolva). Végül is ennek a mintájára megoldható lehet az is, hogy sima irányvektoros célravezetés (mint egyfajta egyszerűsített navigáció) közben is láthasd a célponttól való távolságot (légvonalban).
Valamelyik következő verzióba bele fogom rakni.
- Jó lenne, ha a térkép módban nem kapcsolna ki a képernyő: Ha menet közben tudsz neki külső forrásból töltést adni, akkor most sem kapcsol ki...
Egy plusz beállítási lehetőséget be tudok rakni, hogy a térkép mikor maradjon bekapcsolva:
mindig, vagy csak ha kap közben töltést
- ládaletöltés képekkel csak a képek címeit szedi le, a képeket másik funkcióval kell/lehet utána letölteni: ez van a teendő listám első helyén :) A következő verzióban már javítva lesz.
- ZoonIn, ZoomOut gombok inaktivitása időnként nincs szinkronban azzal, hogy elértük-e már a min/max nagyítási szintet: tudok róla, igyekszem tovább pofozni ezt a környéket.
[előzmény: (2821) Pongi57, 2019.11.03 20:10:58]

bigmickhozzászólásai | válasz erre | 2019.11.02 20:12:54 (2820)
Letölthető a g:hu+ 2.0.14
Ami változott:

Kinézet
- Főmenübe színes ikonok, jobb olvashatóság
Láda
- saját pont adatok szerkesztésénél koordináta megadás a g:hu-ban megszokott módon.
Kedvencek
- új funkció a főmenüben, ott menedzselhetők a saját POI-k
- térképre bökéskor felugró menü bővült az új kedvenc megadás lehetőségével
Térkép
- a ládákhoz felvett saját pontok rétege rögtön aktualizálódik változás (új pont vagy törlés) után
- kedvencként felvett saját POI-k is megjelennek fehér csillagos piros pajzs ikonnal (mint a g:hu-ban)
- GC rétegek be-/kikapcsoló panelje bővült a kedvenc ikonnal
- GC rétegek be-/kikapcsoló paneljén nem csak az látszik, hogy mely rétegek vannak éppen (elvileg) bekapcsolva,
hanem az is, hogy a térkép aktuális léptéke mellett ez a réteg tényleg meg is jelenik, vagy sem.
Ha az illető ikon fehér alapon virít, akkor ez azt jelzi, hogy a réteg elvileg be van kapcsolva, de mégsem látszik,
mert "túl messziről látjuk a tájat".
Ha az illető ikon egy kis színes panelen virít, akkor ez azt jelzi, hogy a réteg jelenleg tényleg látszik is, mert "elég alacsonyról látjuk a tájat".
- manuális térkép macerálás közben ki lett kapcsolva a sebességfüggő automatikus zoomolás
Egyéb
- további apró javítások, optimalizálások

2.0.10 előtti verzióra telepítéskor, lehet, hogy csak uninstall utáni újratelepítést követően fog rendesen működni.

bigmickhozzászólásai | válasz erre | 2019.10.28 08:23:31 (2816)
Köszi, megnézem, hogy fordulhat ez elő.
[előzmény: (2814) GGABI, 2019.10.28 07:32:37]

bigmickhozzászólásai | válasz erre | 2019.10.27 21:52:42 (2812)
Közben tovább gondolkodtam a dolgon, hogy ez letöltési mizéria hogyan fordulhat elő.
Egyetlen forgatókönyvet tudok elképzelni, ami mellett az események láncolata előidézhet az általad leírtakhoz hasonló élményt.
Szóval:
1. internet kapcsolat nélküli állapotban a user próbálgatja a Ládaadat letöltés menüpontot, és (lehet, hogy csak véletlenül) elindít egy letöltést, amiben épp nincs bepipálva, hogy csak a még meg nem találtakat kéri.
2. Mivel épp nincs internet kapcsolat, ezért látszólag nem történik semmi (azon kívül, hogy a címsávban a gps ikon mellett feltűnik egy sárga homokóra ikon is)
3. Később (akár másnap is lehet) a user le akar tölteni pár közeli ládát, ezért bekapcsolja a wifit/mobilnetet.
Ezt a tényt egy idő után észleli az android háttérfeladat menedzsere, de egy ideig vár, hogy biztosan stabil-e a net kapcsolat (címsávban továbbra is sárga homokóra ikon).
4. Közben a user a Ládaadat letöltés menüpontban elindítja az 5 km-es körzeten belüli, még meg nem talált ládák letöltését.
5. A letöltési feladat átkerül a háttérfeladat menedzser hatáskörébe, aki közben, észlelve, hogy van stabil net, elindította a mindeddig net kapcsolatra várakozó korábbi letöltési kérést (ami nem szűri ki a meg nem találtakat), majd rögtön utána az újonnan feladott kérést is (csak a nem megtaláltak). [A címsávban a sárga homokóra helyén egy jobbra forgó kék körív látszik]
6. A user, látva, hogy lejött az összes láda, amit kért (sőt még több is, mint amit igazából akart) kikapcsolja a wifit/mobilnetet.
7. A háttérfeladat menedzser észleli, hogy a még teljesen be nem fejeződött második kérés alól elfogyott a végrehajtáshoz feltétlenül szükséges net kapcsolat, emiatt leállítja a feladat végrehajtását, és újra várólistára helyezi (újra sárga homokóra ikon a címsávban).
8. Később a user törli a letöltött ládák adatait.
9. Még később, újra wifi/mobilnet közelében, a háttérfeladat menedzser megint megpróbálkozik a félbeszakított letöltési feladat újbóli végrehajtásával (közben a címsávban a sárga homokóra helyén egy jobbra forgó kék körív látszik), ezúttal sikerrel.
Címsávban a gps ikon melletti hely újra üressé válik.

Nem állítom, hogy minden így is történt, csak a program működésének ismeretében egyelőre ez tűnik legvalószínűbbnek.

Még egy dolog eszembe jutott közben, ami még bonyolíthatja a képet: a letöltési kérés(ek) elindítása környékén nem valahol az országhatár közelében voltatok? Pontosabban: nem lehet, hogy a letöltés előtt/közben a telefon átment roaming üzemmódba? Azért kérdezem, mert ez jelenleg ugyanúgy megakaszthatja a letöltési feladat sikeres végrehajtását, mintha megszűnt volna a net kapcsolat.
[előzmény: (2810) bigmick, 2019.10.27 19:08:44]

bigmickhozzászólásai | válasz erre | 2019.10.27 19:22:09 (2811)
Ez elég érdekes, mert a gogle playre egy-az-egyben ugyanezt a verziót raktam föl, csak a verzószámból elhagytam az a betűt.

Kérdés: mit jelent pontosan, hogy a most fent lévő 1.6.4-nél nem működnek a távolsági adatok?
Az 1.6.3-ban tényleg volt egy olyan hiba, hogy az iránytűnél nem frissült a távolság adat. Ez lett javítva az 1.6.4-ben. Most újból kipróbáltam, szépen frissül, ahogy kell.
Mi az, ami nálad 1.6.4-ben nem működik?
[előzmény: (2809) GGABI, 2019.10.27 16:54:31]

bigmickhozzászólásai | válasz erre | 2019.10.27 19:08:44 (2810)
A ládaletöltés 5 km-es körzetben opciót választottam. Hiába jelöletem be a "Csak, amit még nem találtam meg" opciót, lehozta azokat is, amiket korábban már megtaláltam
Erről jó lenne látni egy videót, vagy legalább képernyőmentés sorozatot, hogy pontosan nyomonkövethető legyen, mi vezethetett ehhez a jelenséghez.
Nekem még sose sikerült ilyesmit előidéznem.

A Geoládák menüpontnál megnyitva a program a háttérben futott, míg a Locus-szal navigáltam a következő ládáig. Amikor újra a g:hu+-ra léptem, az lefagyott, akadozott, végül összeomlott
Megpróbáltam nagyjából ugyanezt, de nem sikerült semmi hibás működést kierőszakolni. Passz.

Ezután random jelleggel, mindenféle szabályosság nélkül visszajött az a jelenség, amit már korábban leírtam, hogy ugrált az irány és a távolság. Szerencsére csak rövid időközökre ugrott be fals adat, így a kereshetőséget nem befolyásolta, csak kicsit kellemetlen volt.
Ez az iránytűre vonatkozik, vagy a geoládák listában kiírt távolságra is?

Lehet, hogy tartózkodási helytől függően folyamatosan letölti a beállított paraméter szerinti ládákat?
Nem. Minden ládaletöltési kérés egy egyszer végrehajtandó háttérfeladatot indít el, ami, ha lefut, akkor kész, vége.
Max az lehet, hogy a feladat nem tudott végigmenni, mert kihalt alóla a net, és később, amikor újra stabil net közelébe ért, akkor nekifutott újra.

Színek
Előbb-utóbb az lesz a megoldás, amit javasolsz: lesz több, választható színkészlet.
[előzmény: (2808) Katulyakutatók (ex riasztos), 2019.10.27 12:27:00]

bigmickhozzászólásai | válasz erre | 2019.10.27 10:43:47 (2807)
Köszi, így világos a dolog.
A hibák többségét tegnap este már javítottam, a koordináta beírás kényelmesebbé tétele után lesz újabb verzió.
[előzmény: (2806) Nemi91, 2019.10.27 09:08:36]

bigmickhozzászólásai | válasz erre | 2019.10.26 20:43:41 (2805)
Köszönöm, hogy ilyen gyorsan megosztottad a tapasztalatokat.
Nézzük sorban:
ismét nem jelennek meg a ládák a térképen ki kapcs vissza jó ismét
- Itt jó lenni tudni, hogy pontosan mi történt azelőtt, hogy a térképre nézve nem látni a ládákat.
A ládaletöltés a térkép nézetből lett indítva, és ezt követően nem jelentek meg a frissen letöltött ládák?
- Úgy látom, a zoom-szinttől függő megjelenítésnél még mindig maradt valami gebasz. A térképnek a léptékét többféle módon lehet módosítani (+/- gombokkal, dupla koppintással, két ujjas szét-/összehúzással), és úgy látszik, nem mindegyiknél ugyanúgy viselkedik a térképre rakott rétegek láthatósága. Ezt a témát akkor nyaggatom tovább...

csak az egyik pontot jeleníti meg a másodikat nem
- csináltam egy rövid ellenőrző tesztet.
Ha már megnyitottam a térképet, majd átmegyek egy láda nézetébe, ott felveszek egy új pontot, majd visszaváltok térképre, akkor a frissen felvett pont nem látszik a térképen. Erről van szó?
Ezt a környéket is alakítom akkor tovább.

duppla kattintás a térképre ahova szeretném nagyitson vissza dob folyamatosan elkezd ugrálni, mintha próbálna nagyitani de vissza ugrik ahonan kezdtem a nagyítást
- Amikor ez történik, akkor kb. milyen sebességgel haladtatok? A gps pozíciónak a térképen való frissítésébe van beépítve az, hogy automatikusan sebességfüggően állítsa be a térképnek a megjelenítési léptékét (minél gyorsabban haladsz, annál "magasabbról mutassa a tájat").
Ezt a környéket újra meg fogom vizsgálni, lehet, hogy ez az automatizmus nem vesz tudomást a manuális térkép macerálásról?!

Az új pont hozzáadás a régi programnál nagyon tetszett hogy meg jegyezte azt a koordinátát ahová a célpont volt írva és csak azt kellet át írni nem az egészet újra ki tölteni
A régi program az aktuális pozíciódnak a koordinátáit kínálta fel, és lehet, hogy igazad van, az praktikusabb, mint teljesen 0-ról beírni az újat. Ezt akkor átalakítom.

magától lépkedet a kitöltésnél
- passz, itt nem tudom, mire gondoltál.

Én is tesztelek tovább, és amit tudok, javítok pár napon belül. Még egyszer köszi a visszajelzést.

[előzmény: (2804) Nemi91, 2019.10.26 18:22:23]

bigmickhozzászólásai | válasz erre | 2019.10.25 21:41:06 (2803)
Letölthető a g:hu+ 2.0.13
Ami változott:

Láthatóság
- További próbálkozás, hogy minden képernyő mindenkinél rendesen látható legyen
Láda
- ládaoldalon új ikon: saját pont hozzáadása.
- a felvett pont koordinátái megadhatók manuálisan is, vagy pedig gps-es átlagolással.
- az Adatok oldalon láthatók/szerkeszthetők/törölhetők az így felvett saját pontok
Térkép
- a ládákhoz felvett saját pontok is megjelennek (zöld marker ikonnal)
- GC rétegek be-/kikapcsoló panelje bővült a saját pont ikonnal
Egyéb
- további apró javítások, optimalizálások

2.0.10 előtti verzióra telepítéskor, lehet, hogy csak uninstall utáni újratelepítést követően fog rendesen működni.

bigmickhozzászólásai | válasz erre | 2019.10.22 21:42:48 (2800)
Letölthető a g:hu+ 2.0.12
Ami változott:

Logolás
- a logolás(új, módosítás, törlés) végrehajtása után a program üzenetet küld a képernyőre, hogy sikeres volt-e a logolás vagy sem.
Térkép beállítások
- Lehet használni az Egyéb térképek könyvtára opciót: kijelölhető saját könyvtár (akár külső sd-kártyán is), ahova manuális módon rakhatsz magadnak bárhonnan beszerzett mapsforge térképeket
Térkép
- a térkép ikonra feljövő dialógusban a sminken kívül a megjelenítendő térkép(ek) kijelölése is elvégezhető
- ládaikonok láthatósága remélhetőleg stabilizálva
- térkép megbolondulás megelőzésére újabb gyógymód beépítve
Egyéb
- optimalizálások

2.0.10 előtti verzióra telepítéskor, lehet, hogy csak uninstall utáni újratelepítést követően fog rendesen működni.

bigmickhozzászólásai | válasz erre | 2019.10.21 00:31:50 (2797)
OK, értelek.
Ha sikerül aktiválni ezt a módit, akkor onnantól teljesen a te dolgod, hogy honnan, milyen térképeket raksz az általad megjelölt könyvtárba. A program mindig az általad megjelölt könyvtárban található .map file-okat fogja felkínálni, hogy bepipáld, melyik(ek)et akarod láthatóvá tenni. Nem fogja tudni, hogy az adott térkép az tuhu-ról, omp-ről, vagy honnan származik.
[előzmény: (2796) Juju, 2019.10.21 00:09:38]

bigmickhozzászólásai | válasz erre | 2019.10.20 22:03:50 (2794)
Először is köszönöm az ígért beszámolót.
És akkor sorban:

- visszajelzés a logolás sikerességéről/sikertelenségéről: ezt már más is igényelte, rajta van a teendő listámon, lesz ilyen.
Jelen pillanatban annyi a visszajelzés, hogy a láda Logok oldalán megjelent-e a beküldött logod (akkor sikeres volt), vagy sem.

- sikertelen logolás okának visszanézése: az adott láda 3 pontos menüjében a legalsó funkció (Sikertelen logolások) pont erre való: itt látható, hogy mikor milyen jelszóval próbálkoztál, és mi volt a visszakapott hibaüzenet

- a pillanatnyi pozícióm és a kiszemelt láda közti vonal: akkor fog látszani, ha az alábbi feltételek teljesülnek (egyszerre):
-- a térképre kerülő rétegek közül a saját pozíció láthatósága be van kapcsolva
-- a térképre kerülő rétegek közül a célpont láthatósága be van kapcsolva
-- a kiszemelt láda (megfelelő pontja) ki van jelölve célpontként
-- NE legyen aktív útvonalterv kérés (ha a brouter útvonaltervező nincs telepítve, vagy a g:hu+ alkalmazással még nincs összepárosítva, akkor ez a feltétel egész biztosan automatikusan teljesül)

- Térkép megbolondulás: Ez akkor fordulhat elő, ha az ember sokat ugrál a térkép és egyéb funkciók között oda-vissza. Elvileg találtam rá gyógymódot, amit valamelyik korábbi verzióba már bele is építettem, de a jelek szerint még mindig ki lehet akasztani. Próbálkozom további gyógyítással.
[előzmény: (2793) Pongi57, 2019.10.20 21:23:04]

bigmickhozzászólásai | válasz erre | 2019.10.20 20:00:41 (2792)
A log szerkesztő képernyőn a logtípus legördülő tartalma (Megtaláltam/Nem találtam/Jelszó nélküli/Egyéb/Nettaláltam) szintén nem látható?
[előzmény: (2783) Katulyakutatók (ex riasztos), 2019.10.19 16:26:04]

bigmickhozzászólásai | válasz erre | 2019.10.20 14:19:27 (2788)
Az Egyéb térképek könyvtár még nem aktív. Ez lesz majd arra szánva, hogy amit tuhun és omp-n kívüli forrásból leszedsz magadnak, azokat a térképeket rakhatod majd ide, és jelölheted ki használatra.
Mivel a tuhu és omp térképeknek a forrását adminisztrálja a program, ezeknél tud működni a frissítések keresése (ismert, hogy honnan milyen nevű térképek szedhetők le, össze lehet hasonlítani a már letöltött és az aktuálisan letölthető térképek méretét, dátumát).
Az egyéb térképek könyvtárába (majd ha már működik) azt raksz, amit akarsz, és a te dolgod, hogy az esetleges frissítéseknek utánajárjál.
[előzmény: (2786) Juju, 2019.10.20 11:30:26]

bigmickhozzászólásai | válasz erre | 2019.10.19 08:46:43 (2781)
Keresd a Cruiser programot, van Windowsra alkalmas változata.
[előzmény: (2780) wenkman, 2019.10.19 07:46:16]

bigmickhozzászólásai | válasz erre | 2019.10.18 20:47:51 (2777)
Letölthető a g:hu+ 2.0.11
Ami változott:
Térkép
- új ikon a címsorban: egyelőre a smink kiválasztást hívja elő
- második célirány vonal megjelenés: javítva, most már nem fog előjönni
- ládalista törlés után nem ragadnak bent a ládák a térképen
Ládalista
- törlés funkció csak az adott szűrési feltételek szerint látható ládákat törli
Láda letöltés
- csak a kereshetők opció kikapcs. esetén a megszűnt ládákat már nem fogja letölteni

2.0.10 előtti verzióra telepítéskor, lehet, hogy csak uninstall utáni újratelepítést követően fog rendesen működni.

bigmickhozzászólásai | válasz erre | 2019.10.18 13:39:12 (2774)
Mint bármilyen fajta térkép esetében, itt is az egyik legerősebb befolyásoló tényező a beltartalom, vagyis hogy mit tartalmaz az adott térkép.
- milyen forrásból dolgozik a térkép gyártója, ott mennyi út van feldolgozva
- tartalmaz-e a térkép épületeket (mindegyiket, csak a nagyobbakat, vagy egyet sem)
- milyen részletességgel tartalmazza a térkép a villamos távvezetékek nyomvonalát (csak a nagyfeszültségűek, mindegyik, vagy egyik sem)
- milyen POI-kat tartalmaz (pl. van, amelyiken rajta van az összes felmért tűzcsap, az autópályák melletti összes kilóméterjelző tábla helye, az összes buszmegálló, stb, míg más térképeken ezek nincsenek rajta)
- milyen részletességgel tartalmazza a vízrajzi elemeket (tavak, folyók, patakok, vízfolyások),
- vannak-e a térképen szintvonalak, és milyen sűrűn (5, 10, 20, 50 méterenkénti szintvonalazás egyaránt előfordul)
- stb. stb.

Egy másik befolyásoló tényező pedig az, hogy mennyi ún. zoom-szint tartományra van felosztva a térkép.
Általános, hogy a vektoros térképeket felhasználó alkalmazások által ésszerűen lekezelt zoom-szintek (nagyjából a 6 és 20 közöttiek) nem mindegyikéhez generálják le külön az utakat, vízfolyások nyomvonalát, szintvonalakat, illetve felületeket, hanem csak bizonyos zoom-szint tartományonként.
Általánosnak mondható a 3 zoom-szint tartomány használata, de előfordul ennél több is.

Hirtelenjében ennyi jutott eszembe.
[előzmény: (2773) wenkman, 2019.10.18 13:14:00]

bigmickhozzászólásai | válasz erre | 2019.10.18 12:54:25 (2772)
"csak a kereshető ládáknál" ki veszem a pipát akkor a megszűnt ládákat is le tölti, régi programnál csak a beteg ládákat szedte le
Ezt átalakítom, hogy úgy működjön, mint a régi

2 vonal a térképen
Mai verzióban javítva lesz

a térképen letöltés után és programból ki lépés újra be lépésnél nálam nem.jelennek meg a ládák. Csak sokadik láda megjelenés kikapcsolás ikon nyomkodására jön elő
A ládalistában közben feltűnnek a letöltött ládák?
Azért kérdezem, mert ha letöltés elindításakor nincs, vagy bizonytalan a net, akkor eltelik egy kis idő, míg a háttérfeladat kezelő biztosan neki mer vágni a letöltésnek.
[előzmény: (2769) Nemi91, 2019.10.18 09:04:01]

bigmickhozzászólásai | válasz erre | 2019.10.18 11:51:45 (2771)
Uninstall, majd újratelepítés megoldja.
[előzmény: (2770) Mihul, 2019.10.18 11:43:09]

bigmickhozzászólásai | válasz erre | 2019.10.17 23:27:40 (2767)
Azt hiszem, végre megtaláltam a hiba okát.
Holnapra lesz javított verzió.
[előzmény: (2764) Pongi57, 2019.10.17 19:18:12]

bigmickhozzászólásai | válasz erre | 2019.10.17 20:08:02 (2766)
Esetleg egy uninstall majd új telepítés segít.
Milyen android verzión jelentkezik ez a jelenség?
[előzmény: (2763) Katulyakutatók (ex riasztos), 2019.10.17 16:09:49]

bigmickhozzászólásai | válasz erre | 2019.10.17 20:06:00 (2765)
Amit leírsz, az minden bizonnyal egy hiba.
Néha én is belefutottam, igyekeztem is javítani, de nem biztos, hogy 100%-osan sikerült.
Majd még vizsgálom én is.
[előzmény: (2764) Pongi57, 2019.10.17 19:18:12]

bigmickhozzászólásai | válasz erre | 2019.10.17 16:07:14 (2762)
Letölthető a g:hu+ 2.0.10
Ami változott:
Térkép letöltés
- javítások a térkép adminisztráció környékén
- frissítési infó (letölthető file mérete/dátuma)
Ládalista
- ládák megjelölhetők egyesével (hosszú rábökéssel)
- ...-os menüben csoportos megjelölés/ megjelölés visszavonás opciók
Szűrő
- optimalizálás a helyi adatbázis műveletekben
- 2 új szűrési opció: Megjelölve/Nincs megjelölve
Letöltés
- letöltés után rögtön frissül a listában a ládák megtaláltam/nem találtam meg állapota
Geoláda
- ...-os menüben új funkció: Képek letöltése/frissítése az adott ládához
Színezés
- letöltés képernyő is megkapta a többiekre jellemző színvilágot

A térkép átállítás és az új pontok felvitele/kezelése a soron következő fejlesztések.

bigmickhozzászólásai | válasz erre | 2019.10.12 11:03:33 (2751)
Letölthető a g:hu+ 2.0.9
Sok minden módosult.
Melegedés/gyors akksi merülés
- rengeteg teszteléssel, méréssel, debuggolással sikerült megfejteni a jelenség okait
- a beépített módosításokkal már remélhetőleg végleg megszűnik ez a probléma
Térkép kezelés
- mozgóláda kérdőjel ikonok háttere átlátszóra cserélve
- láda réteg láthatósági problémák javítva
- funkciók közti oda-vissza ugrálás után néha jelentkező térkép szétcsúszás remélhetően sikeresen megelőzve
- szűrés alkalmazása után a ládaikonok már nem változnak át betegre
- szűrés/réteg be-/kikapcsolás működésében további apróbb javítások
Iránytű
- régebbi android verziókon jelentkező ugrálás a kijelzett távolságban: próbáltam javítani
- darabos célra fordulás simítva
- gps pontossági adat most már rendesen frissül
- iránymutató nyíl annál kontrasztosabb, minél jobb (kissebb) pontossági értéket mond magáról a gps
Szűrő
- kapott egy rendes reset (Visszaállítás) gombot a bal fölső sarokba
- címsorban látható szűrő ikon (tölcsér) most már mindig pontosan mutatja, hogy a ládalistában/térképen épp van-e beállítva aktív szűrés, vagy nincs
Letöltés
- közelség km érték csúszkával állítható
- a beállított km értéket (is) megjegyzi a program
Színezés
- további, némely android verziókon nehezen olvasható képernyők is megkapták a többiekre jellemző színvilágot
Navigáció
- finomítások az útvonal/előrehaladás megjelenítésében
Egyéb
- kötetlen jegyzetelési lehetőség ládákhoz (pl. multipont jelszórészletek feljegyzéséhez) a geoláda ...-os menüből indíthatóan
- Térkép letöltés képernyő viselkedésében javítások

Még van a teendők listámban pár dolog, ami az eddigi tesztelések közben merült fel, most már ezek kerülnek majd sorra a következő verziókban.

bigmickhozzászólásai | válasz erre | 2019.10.05 21:13:24 (2745)
Nem tudom, mióta nem működik, de ezt is utolérte a sorsa: a Google fizetőssé tette az online térképeinek használatát, és szépen sorban tiltja le azokon a web-oldalakon a térképek értelmes működését, ahol a web-oldal üzemeltetője nem vásárolja meg tőle a szükséges, jó pénzért árult licenszet.
A Geomaps esetében az a vicc, hogy maga a megjelenítendő térkép nem is a Google terméke, hanem openmaps alapú. De mivel az oldal a Google API-ját használná a megjelenítéshez, ez már elég ahhoz, hogy tiltólistára kerüljön...
Ezt a témát már többször ragoztuk tán ezen a fórumon is, ha visszaolvasol, találsz bővebb infót is.
Használjátok helyette az újabbat, az már másik, nem fizetős API-val működik.
[előzmény: (2743) Tibi1983, 2019.10.05 21:00:43]

bigmickhozzászólásai | válasz erre | 2019.10.02 14:01:45 (2739)
Gyakorlatilag a láda mellett állva is, az iránytűn pár másodpercenként a következő értékek váltakoztak. 1 m, ez volt a jó, 532 m, 2,0 km

Ez kísértetiesen emlékeztet arra a szituációra, amibe pár éve, még a g:hu kapcsán futottam bele. Amikor feltűntek az első 4.2-es androidos telefonok, akkor kezdtek jönni ilyen panaszok, és nem csak a g:hu-nál, hanem sok más, térképes és iránytűs alkalmazásnál is. Akkor több hónapnyi tanácstalankodás után valamelyik app fejlesztő az internetnek egy eldugott szegletében rátalált egy picike kis hírre: a Google elismerte, hogy a 4.2-es android magjában van egy komoly hiba, ami bizonyos lebegőpontos számítások eredményének véletlenszerű elromlását eredményezheti.
Pechünkre a 2 földrajzi pont közti távolság kiszámítására használt, Google által alapból kínált függvény is ebbe a bizonyos körbe esett bele...
Mondanom sem kell, hogy a Google ezt a hibát ebben az android verzióban már nem javította ki.
Akkor elterjedt egy helyettesítő megoldás, ami kikerülte ezt a hibát. Ezt alkalmaztam én is a g:hu-ban, levizsgálva, hogy ha a progi NEM 4.2-es androidon fut, akkor használja a gyári függvényt, 4.2-n pedig a kerülő megoldást.

Mivel a g:hu+ eleve csak 5.0-s androidtól felfelé telepíthető, ezért itt nem foglalkoztam ezzel a kérdéssel, bízva abban, hogy a Google ugyanezt a hibát csak nem követte el még egyszer. Könnyen lehet, hogy tévedtem.
Mindenesetre megpróbálok valamit varázsolni megint ezen a környéken, aztán előbb-utóbb majd csak sikerül ezt is kikerülni.
[előzmény: (2725) Katulyakutatók (ex riasztos), 2019.09.28 08:27:34]

bigmickhozzászólásai | válasz erre | 2019.10.02 09:06:34 (2738)
Akkut tényleg brutál mértékben szívta, pár óra alatt 50%-ra esett a töltöttség
Ezzel küzdöttem az elmúlt egy hétben, míg sikerült egyértelműen azonosítani a dolog forrását.
A térkép megjelenítő motor (VTM) bizonyos típusú rétegek kezelése során valamit nem jól adminisztrál, mert könnyű előidézni olyan szituációt, hogy a renderer a térkép kirajzolása után nem áll le (várva a következő újrarajzolási utasítást), hanem szünet nélkül újra- meg újrarajzolja a térképet a rárakott rétegekkel együtt. Ez gyakorlatilag állandóan full terhelést ad 4 processzormagnak, amitől melegszik a kütyü, és durván merül az akksi.
Mindegy, most már megvan az eljárás, hogy miként tudom ezt a problémát megkerülni. Remélem, napokon belül összeáll a javított verzió, és onnantól ezt a dolgot el lehet majd felejteni.

ha offline küldök be egy megtaláltamot, akkor azt is automatikusan beküldi, ha talál netet?
Pontosan.
Ezeknek a státuszát nyomon lehet valahogy követni (ha van ilyen)?
Igen. Bármely képernyő fejsorában a (mindig látható) gps ikontól jobbra van egy ikonhely, ami 3 állapotot vehet fel:
- nem látható: ez van akkor, ha épp nincs se végrehajtásra váró, sem pedig épp végrehajtás alatt levő háttérfeladat
- sárga homokóra ikon: ez látszik akkor, ha van végrehajtásra váró háttérfeladat, de momentán mindegyik várakozik.
A várakozás legjellemzőbb oka pont az, hogy a feladat végrehajtása net kapcsolatot igényel, de az épp nem érhető el.
A homokóra ikonra bökve feljön egy ablak, amiben látható az összes, végrehajtásra váró feladat.
- jobbra forgó kék körív: ez látszik akkor, ha éppen végrehajtás alatt van (legalább 1) háttérfeladat. Az ikonra bökve feljön egy ablak, mutatva az összes végrehajtás alatt levő és végrehajtásra várakozó háttérfeladatot.
A háttérfeladatokat mutató ablakban látható minden feladatról
* az állapota (előírt feltételre [pl. net] vár, másik feladat befejeződésére vár [pl. térkép file kicsomagolás nem indul addig, amíg a zip file letöltése be nem fejeződött], épp végrehajtás alatt van)
* a feladat típusa: letöltés, kicsomagolás, feltöltés
* a feladat tárgya, amivel kapcsolatos a művelet: térkép, brouter file, láda, log, fotó, stb.
* egy rövid szöveg, (pl. térkép letöltéskor a térkép neve, log/fotó beküldéskor a láda GC kódja, stb.)
* végrehajtás alatt levő feladatnál egy vízszintes status bar, amin egy sárga sáv mutatja a végrehajtás előrehaladását
* egy piors X ikon, amivel a feladat törölhető

Reset ikon jobb lenne (3/4 kör nyíllal).
Szerintem is. Ez is sorra kerül majd.
[előzmény: (2737) V_Gabor, 2019.10.02 07:57:28]

bigmickhozzászólásai | válasz erre | 2019.10.01 23:29:53 (2736)
A szűrő funkció használata tud okozni ilyen jelenséget. Most faragom, hogy a program rendesen reagáljon a szűrőfeltételek matatására.
[előzmény: (2730) Nemi91, 2019.09.30 10:33:49]

bigmickhozzászólásai | válasz erre | 2019.09.30 19:34:47 (2734)
- jó lenne, ha egy OK üzenetet adna a log beküldése után (más is írtam már) pl. makeToast féle popup buborékben
Megpróbálom megcsinálni, de nem ígérem a következő verzióban, mert most minden energiámat lekötötte az extrém áramfogyasztás (és kevés processzormagos kütyükön ezzel együtt járó nagyfokú melegedés) okának felderítése.
Az okok már megvannak, most már a gyógyítás zajlik.

- a ládák listája mindig látványosan átrendeződik megnyitáskor (vagy, ha oda lép az ember); de néha a lista közepére ugrik (konkrétan az a láda lesz a legfelső, amit utoljára néztem és körülötte a lista átrendeződik), azaz ott áll meg és fel kell görgetni, ha a legközelebbi ládát szeretném látni (g.hu-ban ez jól működött); ha ez feature, akkor kellene egy kapcsoló (fókuszban: utolsó láda/lista tetejére ugrás), mert a terepen odébb mozogva ez nem túl kellemes)
Jól értem, hogy ez akkor gond, ha távolság szerinti rendezettséget használsz?

- a megtalálás után az éppen keresett láda (pl. zöld ikonja) eltűnt, de semmi nem jelent meg utána, egy kilépés, vagy másik képernyőről visszalépés után simley megjelent.
Megvizsgálom, mitől lehet, és igyekszem gyógyítani, hogy megtalálás után rögtön változzon az ikon.

- megtalálások lista: utolsó pár log szövege is látszik; ha weben módosítottam, akkor itt (nekem?) nem frissül a szöveg; ha a szerkesztésre nyomnék, akkor elveszne a weben beírt szöveg(?); szerkesztés gombra nyomva ilyenkor frissítse a logot előtte és a legutolsót változatot adja át a szerkesztőnek (ezt nem próbáltam ki, de úgy tűnik ez a helyzet, javíts ki, ha tévednék); ezt a megtalálások frissítés gomb sem hozza helyre (logok szövege nem frissül).
A szerkesztés akkor is működik, ha éppen nincs net, ezért nem várható al automatikusan egy előzetes frissítés.
Viszont a frissítés funkciónak illene tényleg a log aktuális szövegét behoznia. Meg fogom nézni.

- küldtem újabb képernyőmentést
Köszi, megkaptam, ezt is igazítom majd.

- g:hu a mozgókat (amit már legalább 1x megtaláltam) ugyanolyan módon kiemelte, mint a megtalált egyéb ládákat, itt nem teszi (hosszú listában így könnyebb is volt egy-egy mozgót megtalálni, ha legörgetett az ember)
A g:hu+ már csak az új API-t használja, itt csak azt az infót kapom vissza, hogy az adott láda számomra kereshető-e még (már megtalált mozgó esetén a válasz igen). Nem akartam azzal bonyolítani a programot, hogy mozgóknál (ráadásul egyesével) még egy külön lekérdezést is indítsak, amiben az adott ládához bejegyzett találataimat lekérjem, és a visszakapott lista elemszámától (0 vagy több) függően még valamit igazítsak az adatok megjelenésén.
Ettől függetlenül az igényt jegyeztem, aztán a tesztidőszak végeztével összefoglalóan továbbítom gusty-nak, hogy az év elején elviekben megbeszélt API-bővítésekből mostanában mire lehet majd számítani, mert azokat akkor lehet, hogy bevárom az app szélesebb körű terítése előtt.

- jó lenne a szűrők oldalra, vagy annak gombja mellé egy "reset" (hogy mi az alapállapot, az jó kérdés...) egyébként ez az új szűrő nagyon jó, csak meg kell tanulni jól használni! :)
A reset gomb most is ott van (bal felső sarokban körbe zárt balra nyíl), majd beleírom az Infóba is.
[előzmény: (2733) V_Gabor, 2019.09.30 17:33:27]

bigmickhozzászólásai | válasz erre | 2019.09.30 16:29:45 (2732)
Milyen android verzió van a telódon?
[előzmény: (2731) Nemi91, 2019.09.30 10:37:51]

bigmickhozzászólásai | válasz erre | 2019.09.28 10:03:24 (2727)
Iránytű: a gps pontosság adat sajnos megtévesztő, mert sose frissül :(
A következő verzióban már jó lesz.
A távolság értékek ugrálása furcsa, ezt még vizsgálni fogom.

Megtalálások színezését megnézem.
[előzmény: (2725) Katulyakutatók (ex riasztos), 2019.09.28 08:27:34]

bigmickhozzászólásai | válasz erre | 2019.09.28 10:00:11 (2726)
Profiler-rel vizsgálom, mi lehet még, ami melegedést (és akksi merülést) okoz.
Úgy tűnik, nyomon vagyok, a következő verzióban remélem további javulást sikerült elérni.
[előzmény: (2724) Nemi91, 2019.09.28 04:23:36]

bigmickhozzászólásai | válasz erre | 2019.09.26 23:56:04 (2723)
Közelség km értékét miért nem jegyzi meg? Régiben is megjegyezte, jó is volt úgy. Most minden egyes alkalommal be kell írni.
Jogos, meglesz.

Térképen semmi nem jelenik meg. Ha ki/be kapcsolom a ládák ikont, akkor jó. Ám következő térképre visszatéréskor újra nem látszanak (pedig a térkép és multi ikon be van kapcsolva). Újabb ki/be kapcsolásra megjelennek,... Reprodukálni úgy tudtam, ha a megtalálások adatokat frissítem. Akkor jön elő a hiba.
Nem tudnál esetleg erről a folyamatról küldeni egy videót?
Én akárhogy próbálgatom, nekem mindig mutatja a ládákat ilyen esetben is.

Térképen a mozgók kérdőjel ikonjának a háttere fehér, nem átlátszó.
Valóban, igazítom.
[előzmény: (2722) V_Gabor, 2019.09.26 22:56:46]

bigmickhozzászólásai | válasz erre | 2019.09.26 22:36:28 (2721)
valahogy az adatlapon a pontoknál megjegyzést írni vagy valami hasonlót, esetleg lehetne e?
Remélem, hamarosan elkészülök vele, és akkor majd lehet.

nézegettük az egyel ez előtti appot még merítette a telefonunkat és melegedett is az aksi.
Az app melyik funkciójánál tapasztaltátok ezt a jelenséget?
Én a térképnél tapasztaltam durva áramfogyasztást, azt igyekeztem faragni, a saját méréseim szerint sikerrel.
A többi funkcióhoz még nem nyúltam ilyen meggondolásból.
[előzmény: (2719) Nemi91, 2019.09.26 17:10:51]

bigmickhozzászólásai | válasz erre | 2019.09.26 10:38:11 (2718)
g.hu+ 2.0.8 letölthető.
Változások:
Színezés:
- Megtalálások címsorban Frissítés ikon feltűnőbb színűre cserélve
- Log szerkesztés képernyőn szín igazítások
Térkép:
- Feliratok (utcanevek, stb.) betűmérete a Beállítások/Térkép 1 oldalon állítható
- Sebességfüggő zoomolás visszaállítva (az áramfogyasztás csökkentése kapcsán átmenetileg ki volt kapcsolva)
- Térkép rétegek ikonsor bővült egy infó ikonnal
- Térkép irányba/vissza forgatás finomítása
Egyéb
- Ládaadat letöltéskor megjegyzi az utoljára használt paramétereket (kivéve, ami a közelségre vonatkozik)

A térkép mozgatás/navigáció további finomítása lesz majd a következő verzió célja (meg a tesztelések során esetleg még előjövő hibák javítása)

bigmickhozzászólásai | válasz erre | 2019.09.24 19:37:02 (2717)
Rendben, meglesz.
[előzmény: (2716) Katulyakutatók (ex riasztos), 2019.09.24 15:19:42]

bigmickhozzászólásai | válasz erre | 2019.09.23 22:52:03 (2714)
van még pár helyen halvány sárga alapon fehér szöveg. Egyik ilyen a bejelentés ablak
ok, reparálom
[előzmény: (2713) V_Gabor, 2019.09.23 21:38:20]

bigmickhozzászólásai | válasz erre | 2019.09.23 14:36:22 (2704)
Ha megvan a sikeres log, lokálisan tárolva meg lehet őrizni, nem kell hozzá egy kérés a szerver felé.
Pláne, hogy az API nem is adja vissza a loghoz eltárolt jelszót.
[előzmény: (2703) petrot81, 2019.09.23 14:25:34]

bigmickhozzászólásai | válasz erre | 2019.09.23 12:06:53 (2699)
Ezt már én is kérdeztem régebben, mert engem pl. a jelszó tényleg csak addig érdekel, amíg sikeresen be nem logoltam a találatot. Utána elég gyorsan el is szoktam felejteni (ha helyszínen logolok, akkor kb. 1 percen belül...).
De tudom, hogy van aki külön nyilvántartást vezet arról, hogy melyik ládát milyen jelszóval találta meg.
[előzmény: (2698) Old Eye, 2019.09.23 10:25:26]

bigmickhozzászólásai | válasz erre | 2019.09.23 08:59:15 (2697)
1) Ládaadat letöltés beállításait nem jegyzi meg.
Jogos, megcsinálom.

2) Jól értelmezem a Térkép:2 beállításoknál, hogy Magyarország tuhu + omp bekapcsolása esetén a két térképet egyszerre jeleníti meg?
Ha több térképet is bekapcsolsz, akkor azokat egyszerre fogja mutatni.
Mondjuk ez a feature alapvetően arra van kitalálva, hogy szomszédos országok esetén egyszerre láthasd a határ mindkét oldalát.

Ilyenkor mindkettőből látszik valami (ahol adott térkép többet mutat), vagy egyszerűen az egyik eltakarja a másikat?
Ha a kijelölt térképek részben, vagy egészben átfedik egymást, akkor a program mindegyiket igyekszik kirajzolni.
Ha pl. egy út mindkét térképen rajta van, akkor jó esetben csak az a példány fog látszani, amelyiket utoljára rajzolja ki a program. Kivéve, ha az adott út nem hajszálpontosan azonos nyomvonallal lett felvéve a két térképre, mert ilyenkor mindkettő látszik (vagy pici eltérés esetén az út alól picit kikandikál a másik térkép szerinti nyomvonal széle).
tuhu és omp Magyarország esetén pl. kiválóan látható, hogy a 2 térkép gyártó nem ugyanazt az adatforrást használja a szintvonalak lekottázásához :)
Szóval lehet érdekes dolgokat megfigyelni ilyenkor, de azért alapvetően nem az a javallott módszer, hogy ugyanazt a területet egyszerre több, különböző térképpel is láttassuk.
Az infóban igyekszem majd erre hangsúlyosabban felhívni a figyelmet.
[előzmény: (2695) V_Gabor, 2019.09.23 08:23:45]

bigmickhozzászólásai | válasz erre | 2019.09.23 08:34:18 (2696)
Sajnos a térképes részről nem tudok nyilatkozni, mert a trackeléshez és tájékozódáshoz mi másik programot használunk
Csak kíváncsiságból kérdezem, milyen programot használtok tájékozódáshoz?
Én korábban a Locust használtam navigálásra, de nagyon meguntam, hogy minden ládázás előtt 2x kellett feltöltenii az adatokat a telefonra...

ami nagyon hiányzik, hogy a sikeres logokból nem nyerhető vissza a jelszó
Nekem fontosabb volt inkább az az új feature, hogy a program megjegyzi a sikertelen logolási kísérleteket, és így vissza tudom nézni, hogy mikor, milyen jelszóval próbáltam már eddig, és mit mondott rá válaszul a szerver.
De végül is nincs akadálya, hogy a sikeres logból is látni lehessen utólag, hogy milyen jelszóval ment be.
A következő verzióban megcsinálom.
[előzmény: (2694) Katulyakutatók (ex riasztos), 2019.09.23 06:18:00]

bigmickhozzászólásai | válasz erre | 2019.09.22 19:41:11 (2693)
g.hu+ 2.0.7 letölthető.
Fontosabb változások:
- Áramfogyasztás: a térkép megjelenítés dolgozott extrém nagy áramfogyasztással. Ennek a funkciónak a belső működési logikáját újraszerkesztve egy nagyságrendi csökkenést sikerült elérni az áramfogyasztásban.
Most a g:hu+ térképkezelés (menetirányba forgatással + hangnavigációval) áram iránti étvágya nagyjából összemérhető a korábbi g:hu progi térképkezeléséével (menetirányba forgatás és navigáció nélkül).
Szerintem így már egész jól használható lesz.
- Térkép kezelés:
-- Lokáció ikon megnyomás: most már mindig rögtön az aktuális pozícióra ugrik vissza a térkép
-- Láda Adatok oldalról indított Célpont/Jelölő kijelölés most már jól indítja el a térképet: az adott pont a térkép középpontjában jelenik meg, a kiválasztásnak (cél/jelölő) megfelelő ikonnal társítva
-- A térkép rétegek ki-/bekapcsolás hatása most már kikapcsolt gps mellett is azonnal érzékelhető
-- Térképen új pont leszúráskor brouter nélküli szituációban a progi már nem is kínálja fel a Navig. új célpont és a Navig. új köztes pont opciókat.

A használat közben szerzett tapasztalatokat továbbra is szívesen fogadom.

bigmickhozzászólásai | válasz erre | 2019.09.20 11:13:02 (2683)
Ha jól rémlik, az ingyenes API key csak egy bizonyos forgalmi korlát alatt működik, a geocaching.hu pedig már meghaladta ezt a korlátot.
De Fazék biztos jobban tudja, mert ő intézte a fizetős megoldást, amíg végleg az nem lett a döntés, hogy az egylet inkább nem akar fizetni a Google-nak.
[előzmény: (2682) petrot81, 2019.09.20 11:02:38]

Lapozás: előző | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | következő

Egy lapon megjelenő sorok száma:

új hozzászólás | témák listája


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók