turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

csiba...hozzászólásai | válasz erre | 2009.03.27 12:14:51 (38930)
Én 60csx-et nyúzok, de gondolom hasonló képen működik a menüje az Oregonnak is. Ahogy magpet is leírta, a készülék automatikusan elkezdi a mérést ha megtalálja a pozícióját. Ezen nem tudsz változtatni. Ha már a kocsiban bekapcsoltad, akkor már az autóval megtett távot, és egyéb adatokat is mérni fogja. A túrán való indításkor ezeket az adatokat le tudod nullázni, és akkor ezután már újra nulláról kezd el számolni.

Azt meg pl, hogy nem húzzon tracket/nyomvonalat/csiganyálat maga után pl mikor kocsival mész, úgy tudod megtenni, hogy a track beállításainál kikapcsolod a tracklogot. Persze arra azért figyelj oda, hogy ha egy túrán elindulsz, akkor kapcsold vissza (feltéve ha látni szeretnéd, hogy merre mentél). Meg ha jól rémlik, akkor nem rajzol magassági diagrammot, ha nincs bekapcsolva a tracklog, bár ebben most nem vagyok biztos.

Track = amit bejársz, arra "húzza". Gondolom ezért is nevezték el csiganyálnak, hiszen a csiga is húz maga után egy csíkot.
Útvonalat meg pl két, vagy több pont között tudsz tervezni. Akár a készülékkel, akár otthon a számítógépen. És pl egy ilyen előre megtervezett útvonal mentén végig tudod magad navigálni.
[előzmény: (38919) Dorcy79, 2009.03.27 10:28:18]

Dorcy79hozzászólásai | válasz erre | 2009.03.27 10:28:18 (38919)
sziasztok!elöször is mondanám, hogy 1 hete van csupán készülék (oregon300) és ez az első gpsem, és bocsi ha hülyeséget, vagy triviálisat kérdezek. túrára induláskor (még az autóban) bekapcsoltam a gépet, lement a túra, Bia25 (fent volt az útvonalak között SZERNCSÉRE, különben nem hiszem, hogy munkára tudtam volna bírni a kicsikét) gondoltam akkor leállítom a nem is tudom pontosan mit, a számlálókat, de nem találtam ilyesmit. aztán otthon nézegettük és láttam BENNE VAN AZ OTTHONTÓL TÚRÁIG ÚTVONALTÓL EGÉSZ ASSZEM A KIKAPCSIG. NA ÉS AKKOR A KÉRDÉS: CSAK PONT AZ INDULÁSKOR KELL BEKAPCS ÉS A VÉGÉN KIKAPCS, VAGY LEHET VALAHOGY INDÍTANI ÉS LEÁLLÍTANI A MÉRŐKET. illetve ha most nullázom a mérőket a kövi túra előtt, akkor a még benne lévő előző túra adati elvesznek? van valamilyen lehetőség lementeni egy-egy túra adatait (már ami pl az időkre vonatkozik). létezik valamilyen kiértékelő progi? Előre is köszönöm a választ. probáltam értelmesen kérdezni, ha nem sikerült bocs


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók