turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
, pancserzso hozzászólásai
új hozzászólás | témák listája

Összesen: 2 db hozzászólás

pancserzsohozzászólásai | válasz erre | 2012.12.30 17:30:39 (5260)
Vagy mint az OpenAndroMaps csinálja, egy Google Drive fiókba felrakni az összes tájegységet, és akkor nincs mind hosting, mind forgalom ingyenes.
http://www.openandromaps.org/downloads/europa

Frissíteni meg lehetne kb. hetente egy automata script által. Ezt az egészet egy tök egyszerű script meg tudná oldani ami a map.turistautak.hu szerveren futhatna és generálja ezeket az SQLite térképeket + feltölti Google Drive-ra.

Szerintem is tökéletes a térkép túrázáshoz, igazán nem tudom mi nincs benne kész. Offline keresés max ami így az eszembe jut, de ennek nem a térkép az oka, hanem a programok. Locusban ez hamarosan megjelenik, Orux-ot nem ismerem. Ha lesz ezekben a progikban offline keresés, akkor csak egy adatbázist kell még mellékelni, és akkor országos szinten mehet majd az offline keresés.

[előzmény: (5259) kolmad, 2012.12.30 17:22:11]

pancserzsohozzászólásai | válasz erre | 2012.12.28 20:50:39 (5251)
Teljesen véletlen találtam csak rá, hogy létezik map.turistautak.hu (meg terkep meg maps redirectol ide), ami egy eszméletlen jó térkép! Az opciói meg az árnyékolása egyszerűen szuper! Ismertem a hostcityset is (szintén tök véletlen, Locus-ban bukkantam csak rá), és az is jó volt, de ez még sokkal jobb.

Annyit szeretnék kérdezni, hogy miért nincs ez a térkép mindenhol linkelve/reklámozva még? Ezen az oldalon kb. 10 féle térkép van, linkek felül, oldalt, külön oldalon, stb. Plus a gc-n is vagy 5 féle térkép link, Java, Google Earth, fene tudja mi, amik közel sincsenek ehhez a térképhez. Miért nincs ez még agyonreklámozva? Pedig egyszerűen zseniális!

A másik nagyon jó, az a openmaps.eu vektoros offline térképei. Szintén sehonnan nincs linkelve, egy nap volt mire megtaláltam, hogy egyáltalán létezik. Ezzel a kettővel végre lehet egy Androidos telefont tökéletesen használni offline-online módban. OK, ez sajnos még nincs azon a szinten, mint a Garmin volt, de ha így fejlődik, akkor hamar akár ott is lehet. Nem akartok hivatalosan Mapforge kimenetet + színezést Locushoz Oruxhoz? Úgy mint az http://www.openandromaps.org/ aki egyszerre fejlesz térképet meg színezést Locushoz, Oruxhoz. A vektoros OSM térképek közül messze a legjobb.

Egy lapon megjelenő sorok száma:

új hozzászólás | témák listája


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók