turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

karcsi9641hozzászólásai | válasz erre | 2018.11.19 17:47:49 (1968)
"Ez az oldal nem működik" jelzést kapok
[előzmény: (1966) bigmick, 2018.11.19 16:19:14]

bigmickhozzászólásai | válasz erre | 2018.11.19 16:19:14 (1966)
g:hu 1.6.1a elérhető.
3 fő dolog változott:

1. Engedélyek

Az utóbbi időben a programot sok kritika érte, amik szinte kivétel nélkül arra voltak visszavezethetők, hogy elmaradt a felhasználó részéről az app működéséhez szükséges android szintű engedélyek megadása.
- Mostantól az app feltűnő grafikai elemekkel hívja fel a figyelmet, ha a telepítést követően (még) nincsenek megadva az app-nak a működéséhez szükséges engedélyek
- Amíg ezen engedélyek megadása nem történt meg, a nyitóképernyőn pirossal virít egy ENGEDÉLYEK! nyomógomb, ami a g:hu app android szintű beállításainak képernyőjére visz. Itt az Engedélyek-re kattintva lehet a konkrét engedélyeket (Fényképezőgép, Tartózkodási hely, Telefon, Tárhely) megadni.

2. GPS használat
- A korábbiakkal ellentétben, ha a kütyün a Helyinformáció be van kapcsolva, akkor a g:hu-ban már nem külön gombot nyomogatni, hogy a g:hu ténylegesen akarja is használni a gps-t.
- Korábban a program egész addig folyamatosan kérte le a gps-től az aktuális hely adatokat, mindaddig, amíg Kilépés gombbal ki nem lőttük az appot. Emiatt szokott a kütyü időnként szólni, hogy nagy energia fogyasztású app a háttrében (g:hu). Ezt a felesleges energiafogyasztást mostantól meggátolja az, hogy a gps-t csak addig használja a program, amíg feltétlenül szükséges (Ha az aktív ablak a Térkép / Iránytű / Ládalista valamelyike). Háttérben futva csak akkor használja a gps-t, ha a track rögzítés be van kapcsolva (rózsaszínű a csigaház ikon), egyébként nem.

3. Fotók tárolása
- A ládaleírással letöltött fényképek és a saját fotók is mostantól olyan tárolóhelyen találhatók, ami jobban menedzselhető az eddiginél. A cél: A képek addig és csak addig foglalják a helyet, amíg az adott láda ki nincs törölve ill., amíg maga a g:hu app telepítve van.


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók