turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

Lipták Rolandhozzászólásai | válasz erre | 2019.02.04 14:29:49 (6722)
Erről mi itt nem tehetünk.
[előzmény: (6719) Hev, 2019.02.01 11:58:12]

Hevhozzászólásai | válasz erre | 2019.02.01 11:58:12 (6719)
Egy közkút messze nem érdekes de hasznos :-)

Ez így igaz, csak a napjainkban lényegesen felszaporodott "plázaturisták" nem értik, hogy télen miért nem folyik a víz.
[előzmény: (6718) Old Eye, 2019.02.01 09:26:59]

Old Eyehozzászólásai | válasz erre | 2019.02.01 09:26:59 (6718)
Rátapintottál a turistautak.hu egyik legnagyobb problémájára.

A turistautak.hu induló WEB lapján olvasható:

Mi arra vállalkoztunk, hogy a turisták számára fontos pontokat, utakat összegyűjtjük, földrajzi helyhez kapcsoljuk és térképként, valamint kereshetően és letölthetően megjelenítjük az interneten.

Ezért mindenki szabadon tölthet fel POI-t.
Azonban sokan nem tudják, ha igen, elfelejtik vagy köpnek rá, hogy a turistautak.hu egyik alapelve:
Azt rögzítjük, ami a terepen van!
Ennek ellenére vannak, akik újsághírek, bemondás alapján bemondásra rögzítenek POI-t.

Így a térképszerkesztők folyamatosan szívnak, sok munkájukba kerül megállapítani, mely adatok csak tájékoztató jellegűek, melyek alapulnak valós felméréseken, nem is beszélve azokról azokról az adatokról, melyeket feltöltőik csak elképzeléseik alapján vagy terepismeret nélkül, fotelből rögzítenek térképadatbázisunkban.
A jelenség kezelése nagyban hátráltatja a szerkesztők egyik legfontosabb munkáját, az adatok naprakészítését is. Mert nincs tökéletes térkép, minden változik, mindig vannak elavult adatok, amiket szintén meg kell találni, törölni.

Az utolsó megjegyzéseddel kapcsolatban:
A kereshető geoládákkal szemben a POI-k létjogosultsága nem az érdekességen múlik, hanem hogy mennyire segíti a a természetjáró turistát a túrázásban, a tájékozódásban. Egy közkút messze nem érdekes de hasznos :-)
[előzmény: (6716) Ajtony, 2019.02.01 07:39:47]

Ajtonyhozzászólásai | válasz erre | 2019.02.01 07:39:47 (6716)
Nem tudom, mennyire jellemző, de érdekes dolgokat tapasztaltam. Megadott pontra POI-t jelentek be, meg is jelenik. Nézem a "közeli pontok"-at, látom, elég közel van, és gyanús az elnevezése. Valóban, ugyanazt mutatja meg, mint az én új POI-m, de nem helyes koordinátákkal. Ezért is jelenhetett meg az én POI-m a helyes koordinátával. De mi lehet az oka a régi POI közelítő koordinátáinak? Véleményem az, hogy az illető soha nem járt a helyszínen, hanem egyszerűen bejelentette térkép vagy más forrás alapján, fotók, leírás nélkül. Már régebben is tapasztaltam, hogy rengeteg ilyen bejelentés van. Mármost ha kocsmahivatalt meg buszmegállót így jelentenek be, az engem nem zavar. De van egy más kategóriájú POI is. Ez az, amire a gc.hu moderátorok azt írják, hogy ládát nem érdemel, de mint érdekesség, legyen POI. Az ilyen színvonalú helyeknél jó lenne, ha nem találomra lennének bejelentve, hanem ha szerény mértékben is, de ládához hasonlóan lennének fotók és többé-kevésbé színvonalas leírás. Vagyis olyan POI lenne, amit a bejelentő felkeresésre ajánl.


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók