turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

nagykatahozzászólásai | válasz erre | 2012.01.26 10:24:31 (5171)
Köszönöm a tájékoztatásodat.
A kérdéses tanyánál a nagy kutyák meg voltak kötve, egy kicsi csaholt szabadon, mérgesen, de a tulaj kijött és lecsendesítette.
Viszont ott elkeveredtünk, mert nem is gondoltuk hogy szinte a tanyán megy keresztül a kék.
Mentünk tovább a Répalapos -on, aztán eszméltünk hogy itt nincs jelzés, visszafordultunk akkora már a kis kutyát is bezárták.
A tracket kérném szépen.
Bár gondolkodom azon, hogy most ezt a szakaszt kihagynánk, mert országúton nem igen akarok sétálni.
Elérhetőségem az adatlapomon.
[előzmény: (5170) FTom, 2012.01.26 10:05:57]

FTomhozzászólásai | válasz erre | 2012.01.26 10:05:57 (5170)
Valóban bekerítették Nyírmártonfalvától délre a Csikós-erdő egy részét, vaddisznóskert lett belőle. A Gúti-erdészethez tartozik. Ígérték, hogy próbálnak kerülőutat ajánlani, mert bemászni nem szabad, de az ismételt kérésre a válasz és a segítség elmaradt.
Közben kiderült, hogy ha délről kerülnénk el ezt az erdőrészt az új jelzéssel, akkor az már a Halápi-erdészet területe. Ott viszont rövid idő alatt másodjára történt vezetőváltás, és igen nehéz elérni a legújabbnál, hogy fogadja a megyei természetjárók illetékeseit, ez tavaly nem is sikerült.
A Mártonfalva-Vámospércs országúttól nyugatra letérő AK úton is van gond, a TuHu is jelöli a mérges kutyákat tartó tanyát. A tulajdonos Zudor úr védi ezen a módon a Gúti-éren átvezető földutat, amit sajátjának tart, vele sem sikerül boldogulni. Konkrétan engem nagy kegyesen átenged, ha előtte elérem telefonon, de egyébként nem adhatjuk közre a mobilszámát. Vagy az önkormányzat vagy az erdészet oldaláról kellene nyomást gyakorolni rá, az illetékes és a megoldási mód sem egyértelmű.
Marad a kérdéses két terület elkerülése délebbről vagy északabbról. Idén mindenképpen dűlőre kell vinnünk a dolgot.
Addig is javaslom, hogy kerüljetek északról. Azaz Buzita után követni a kéket, majd az elkerített erdő szélén északnyugatra továbbmenni Mártonfalvára.
Onnan a legdélebbi földúton (Petőrész utca végétől) az erdőszélen délnyugatra haladva lehet csatlakozni a kék úthoz Hármashegyalja felé. Így sajnos kimarad a Rabauer-erdő nagy része is.
Ha érdekel a déli kerülés lehetősége, tudok küldeni tracket, amit majd idővel meg is rajzolok a TuHu-n.
Közben láttam a geocaching-lapon, hogy Nyírmártonfalvától már jártatok nyugatra, 21-én. Mi a tapasztalat a Zudortanya környékével?
[előzmény: (5169) nagykata, 2012.01.25 18:31:58]

nagykatahozzászólásai | válasz erre | 2012.01.25 18:31:58 (5169)
Járt-e valaki mostanában az AK vonalán, Nyíracsád - Nyírmártonfalva között? A TTT fórumon azt olvasom, hogy kerítést kell mászni, vagy nagyot kerülni.
A tuhu térképről úgy tűnik, hogy a kerítésen kívül megy a kék.
Bízom benne hogy így van.


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók