turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

Katulyakutatókhozzászólásai | válasz erre | 2018.10.18 16:28:04 (77204)
Nekem is ilyen készülékem van és én is megkínlódtam eleinte a Locus működésre bírásával. Legelőször is kell egy teljesen szűz telepítés a Play Áruházból. Vigyázz, hogy a beállításokat ne importáld a Google-ről, vagy ahol esetleg a biztonsági mentéseid vannak. A programnak minden lehetséges hozzáférést meg kell adni! Ez nagyon fontos. Beállítások > Telepített alkalmazások > Locus > Alkalmazásengedélyek > Tárhely, majd viszalép > Egyéb engedélyek > Indítás háttérben, majd vissza > Akkumulátorkímélő > Nincs korlátozás. Az adatforgalom korlátozás menüpont alatt engedélyezd a WiFi-t vagy a mobiladat forgalmat vagy mindkettőt. Ha ezeket beállítottad, kezdődhet a Locus beállítása. Semmiképp sem korábbi beállításból, hanem végig kell pötyögni minden ponton a beállításokat. Majd a telefon böngészőjéből nyisd meg Térkép letöltő linket vagy a Másik linket. Ekkor megnyílik a Locus, ha még nem fut, majd települ a térkép. Célszerű WiFi-ről, ha szűkös az adatkereted. A Locus üzenetet küld, ha települt a térkép. Nekem így telepítve, színessel jelzi a turistautakat. Öröm, bódottáááá :-)
[előzmény: (77203) Lola és barátai, 2018.10.18 14:52:29]

Lola és barátaihozzászólásai | válasz erre | 2018.10.18 14:52:29 (77203)
Igen, új telefon új Lucus. A leírás szerint bemásoltam mapsvector mappába a térképet illetve a stílust a themes könyvtárba. Sajnos nem tudom hogyan lehet ide képet feltölteni, szívesen megmutatnám a képernyőképet. A régi telefonon flottul működik offline. Az új telefonon sajnos csak online mutatja "rendesen" a térképet.
[előzmény: (77202) Lipták Roland, 2018.10.18 14:15:47]

Lipták Rolandhozzászólásai | válasz erre | 2018.10.18 14:15:47 (77202)
Felteszem újratelepítette a Locust.
Az meg olyan, hogy ha frissen települ, akkor az online maps lesz az alapbeállítás.
Ki van választva, hogy az offline térképeket használja? Ott vannak az offline térképek, és a rendertéma, ahol a Locus keresi?
[előzmény: (77201) Old Eye, 2018.10.18 13:01:30]

Old Eyehozzászólásai | válasz erre | 2018.10.18 13:01:30 (77201)
Kaptunk egy újabb segélykérő levelet ai info-ra:

Kedves Turistautak.hu!
Segítségeteket szeretném kérni! A régi Android 5 futtató telefonomra (LG G2 Mini) kb 3 éve az általatok leírt módon bemásoltam a térképfájlt illetve a rendertémát a Lucos programba és minden további nélkül elsőre offline tudtam használni a magyarországi turistatérképet amely mutatta a turistautaknak a színjelölését is. A napokban az új telefonomra amely Android 8 futtat (Xiaomi Redmi Note 5) szintén bemásoltam a leírás szerint a térképet és a rendertémát de sajnos offline nem mutatja a turistautak színjelöléseit ahogy a képen is látszik. Amelyik képen látszik a színjelölés az online térképbetöltéssel készült. Egyébként a régi telefonomon olyan az offline térkép mint az újon az online térkép.
A telepítést megpróbáltam egy Android 7 futtató tableten is (Navitel T 500 3G), de ott se mutatja a korábban megszokottan a térképet csak online.
Mi lehet a hiba? Szeretném az általatok készített térképet használni, de így sajnos nagy az eltévedés kockázata mert nem tudom, hogy milyen színjelölésű úton vagyok az erdőben. Online lefedettség pedig sajnos nincs mindenhol.
Várom válaszotokat, üdvözlettel


Válaszolok a levélírónak, nézzen be fórumunkba.


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók