turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

heyjoehozzászólásai | válasz erre | 2014.05.30 22:46:49 (5959)
András többször is belinkelte az alábbi oldalt, láthatod, mennyire "kérdéses" a magasságprofil...

KLIKK
[előzmény: (5958) alnibell, 2014.05.30 22:32:19]

alnibellhozzászólásai | válasz erre | 2014.05.30 22:32:19 (5958)
Ha az utolsó mondatod elhagytad volna ... Üldözési mániája van ám, a tudod kinek.
Egyszerűen csak gondolkozom, összevetem az ismereteimet, tapasztalataimat a valamilyen szinten felkínált lehetőséggel és megfogalmazom aggályaimat. Ennyi történt most is és korábban is minden alkalommal. Arról viszont már nem tehetek, hogy az írások értelmezésébe hiba csúszik - egy idő után szinte mindig -, mint most is az 5. és 6. pont kapcsán.
Az alapkérdés ez volt: miért lenne rossz az átállás? Én csupán arra utaltam az általad 5. és 6. pontként jelölt válaszokban, hogy ezek éppen nem indokolják az átállást. Azt meg nem is említettem, hogy az erőforrás igénye bőven nagyobb a felajánlottnak, mint a mostaninak.
Nem én írtam, de pl. itinert nem lehet az új rendszerben létrehozni, meg mintha azt olvastam volna a levelező listájukban, hogy a magasságprofil megoldása is kérdéses.
Az biztos, hogy nekem már sem időm, sem türelmem nem lenne mégegyszer ugyanazt elvégezni, mint amit már egyszer megszerkesztettem, pedig rendelekezésre áll még az összes felmérésem, jegyzetem. Tizenegy év munkáját nem lehet néhány hónap alatt, a korábbival azonos színvonalon bedolgozni, még akkor sem, ha az utóbbi néhány évben az új rendszer is kapott felmérési alapadatot. Nem csak képtelenség, de fölösleges is.

[előzmény: (5956) Aty, 2014.05.30 19:00:41]

Atyhozzászólásai | válasz erre | 2014.05.30 19:00:41 (5956)
Értem.

1. - Mik azok a funkciók, amik ott nem állnak rendelkezésre, itt pedig igen?
2. - Szerintem ez a veszély itt is ott is fennáll, itt is volt hogy javítgatni kellett más után, ott is biztosan van és lesz ilyen... Hogy ez ott hatványozottabb? Hát, ezt nem tudom, ahogyan Te sem, max. feltételezhetjük.
3. - Ez egyértelmű, ezt senki sem tagadta... Erről van konkrétan szó, ezért kell mindezt megvitatni.
4. - Ez így van... ez mondjuk hátrány. De ennél sokkal nagyobb munkát is végeztünk már itt. Egyértelmű hogy áldozatokkal jár, többek között ezt kellene mindenkinek eldönteni, hogy hajlandó-e erre.
5, 6. - Ez miért lenne rossz nekünk?

Látod tudsz Te értelmesen is válaszolni ha nem uralkodik el rajtad az üldözési mánia...
[előzmény: (5955) alnibell, 2014.05.30 17:54:36]

alnibellhozzászólásai | válasz erre | 2014.05.30 17:54:36 (5955)
ad. Térképszerkesztés #68031.)

" ...Miért lenne ez rossz nekünk? Erre a kérdésre szeretném ha valaki válaszolna."

- mert semmi biztosíték nincs arra, hogy a most még hiányzó funkciók, legalább ugyanúgy, mint a TuHu-nál, valaha is működőképesek lesznek,
- mert a bárki bármit csinálhat veszélye hatványozottabban áll fönn, mint itt,
- mert az eddigi itteni munka jelentős, a turisták, geoládázók számára alapvetően fontos munkarészeit ismételten el kellene végezni, hogy legalább ugyanaz a színvonal e tekintetben biztosítva legyen,
- mert ahhoz, hogy időlegesen se csökkenjen az érdeklődők és az adatszolgáltatásra váró OMP kiszolgálásának színvonala, egyelőre beláthatatlan ideig, párhuzamosan kellene mindkét területen ugyanazt elvégezni,
- mert a pontosság igény tekintetében nem fontos objektumok szerkesztéséhez itt is rendelkezésre állnak segédeszközök,
- mert a meglévő eszközkészlettel történő térképszerkesztést most sem veszélyezteti semmi, sem tartalomban, sem pedig minőségben. (A gyorsaság meg most már nem különösebben érdekes szempont, ugyanis a tömegmunka nagy része már elkészült.)
Nem teljeskörű a felsorolás, de egyelőre talán ennyi elég.

Továbbá, annak ellenére nem érzem, hogy a szellemi képességek, lelkivilág tekintetében bármi bajom is lenne, hogy én igenis progagandaként értelmeztem az elmúl 3 nap posztjainak jó részét. És nem csak annak.


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók