turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

kolmadhozzászólásai | válasz erre | 2013.07.22 22:26:50 (5517)
...
3 Vagy csak etetni kéne friss mp-vel?
[előzmény: (5516) kolmad, 2013.07.22 22:22:35]

kolmadhozzászólásai | válasz erre | 2013.07.22 22:22:35 (5516)
És a map.turistautak.hu raszterkimenet?
Az oldalba ágyazott raszterkimenet motorháztetője alá egy kis ideig benézhettünk (TerraIncognita). Ott egyértelmű automata processz raszterizál mp-ből, de a map.turistautak.hu szerintem más. Olyat is olvastam hagy nagyobb zoomleveleknél röptében dolgozik, de akkor friss adatokat látnánk a max nagyításnál. Nem elképzelhetetlen, hogy 1 valaki generálja (néha), hiszen a legnagyobb zoomlevel esetében is kb 40-50 GB lehet a mérete, ami ma már nem egy lehetetlen feladat.
1. Ez a folyamat lehet-e automatikus (havi 1 raszterizálás)?
2. Lehet-e másnak is joga ehhez folyamathoz (aki aktívabb)?
[előzmény: (5512) Old Eye, 2013.07.22 21:14:37]

Old Eyehozzászólásai | válasz erre | 2013.07.22 21:14:37 (5512)
Attól függ, melyik kimenetre gondolsz.

Nagy vonalakban:
A geocaching.hu/turistautak.hu térképadatbázisa következő komponensekből épül fel
- vonalak (utak, vízfolyások stb), felületek (települések, erdők, mezők, tavak stb) objektumait tartalmazó adatbázis - ezt egyedül a térképszerkesztők tartják kézben
- POI-k adatbázisa - bárki tölthet fel POI-t, azonnal bekerül az adatbázisba; néhány térképszerkesztőnek van csak joga ellenőrizni, szükség esetén igazítani, ritkán törölni, az utóbbi esetben indokolással (a folyamat megtekinthető itt)
- a feltöltött track-ek adatbázisa - bárki tölthet fel track-et, ezeket a térképszerkesztők egy perces vagy több hetes ellenőrzés után feldolgozzák, az adatok az előbb említett két adatbázisba kerülnek
- geoládák adatbázisa - a térképszerkesztők nem látják, nincs is ráhatásuk

A kimenetek a fenti adatbázisokból állítják elő a térképeket.
A turistautak.hu saját kimenetgyártó processzei többsége éjjel fut. Jó tíz éve dolgoznak. Elöregedtek. Karbantartásuk nem megoldott. Többségük akadozik, néha sikerül életre kelteni őket, de ez esetleges. A raszteres - sajnos - halódik (lásd az első sort).
A turistautak.hu adatbázisának a legnagyobb, egyben a legmegbízhatóbb kimenetgyártója az OpenMaps; hatályos kontraktus alapján gyakorlatilag naponta frissíti hazai vonatkozású térképkészletét. A turistautak.hu adatbázisát kora délutáni órában olvassa; estére már láthatók a friss adatok.

Szeretnék holnap délelőtt egy tracket feltölteni, és fontos lenne ... ha hamar bekerülne a frissen letöltött tuhuba.

Track-ed adattartalma csak akkor kerül be az adatbázisba, ha egy térképszerkesztő azt ellenőrizte és 'berajzolta'.
A munka ez esetben legkorábban aznap este jelenik meg az OMP-on, másnap reggelre megjelenhet a turistautak.hu Garmin kimenetein, ha az rendben lefordult.
Ezért ajánljuk sokszor az OMP kimeneteire való áttérést.
[előzmény: (5511) Mákos, 2013.07.22 20:25:16]

Mákoshozzászólásai | válasz erre | 2013.07.22 20:25:16 (5511)
Kissé hanyag módon próbáltam visszaolvasni, de nem találtam választ arra, hogy akkor most már működik a kimenet? Az innen letöltött tuhu telepítő aktuálisan friss, vagy csak még mindig a több héttel ezelőtti?

Szeretnék holnap délelőtt egy tracket feltölteni, és fontos lenne (mármint a nagyközönségnek), ha hamar bekerülne a frissen letöltött tuhuba.


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók