turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

kolmadhozzászólásai | válasz erre | 2012.11.26 14:19:05 (5224)
Úgy tudom Locushoz a MOBAC (Mobil Atlas Creator)-nál az RMaps SQlite atlasz formátum a jó.
A domborzati árnyék miatt nem lesz lassabb, nem egy külön réteg. Mikor letöltöd a térképet akkor rengeteg 256x256 pixeles PNG-t tölt le. Ezért teljesen mindegy mi van rajta, a méretük azonos. Annyit meg lehet tenni a MOBAC-ban, hogy a "Tile Format"-nál átállítod PNG-ről -> JPEG quality 90-re. Nálam jelentősen csökken a térképek mérete, minőségvesztés nélkül.
[előzmény: (5219) gaalcs, 2012.11.26 00:59:49]

gaalcshozzászólásai | válasz erre | 2012.11.26 00:59:49 (5219)
Köszönöm a válaszokat! Eddig azért nem a domborzatárnyékoltat töltöttem, mert úgy gondoltam, hogy lassítja a térkép rajzolást, de nincs számottevő különbség és tényleg szebb. Most Locus alatt van a classic felület, Orux alatt a domborzatos. Most próbálgatom, melyik maradjon, mert tetszik az Orux, amit itt többen is javasoltatok.
Innen meg válasz is jungerlak kérdésére: androidos telóra Locus vagy Oruxmaps. Mindkettőnek van free változata. A Locus használ reklámcsíkot, de nem zavaró, az Orux nem! (+++) Mindkettőre online letölthető a magyarországi túristautak térképe. Itt a különbség az, hogy a Locus 5000 lap/nap letöltési korlátot használ, az Orux meg 500Mb-os korlátot. Így az Oruxnál 8-13 felbontásig lehet csak egyben letölteni az országot. A nagyobb felbontásokat tájegységenként érdemes, hogy beleférjen 500 Mb-a. A Locus meglévő térképhez hozzá tudja írni az új kijelöléseket. Ezt az Oruxnál nem találtam meg. Ott külön térképként lehet elmenteni. Ezeket elég inteligensen kezeli, automatikusan ugrik át másik felbontásra, ha az más file-ban van. Úgy tűnik mindkettő sqlitedb adatbázist használ a térkép csempék tárolásához, de egymás térképeit sajnos nem olvassák. Jó lenne valami szerkesztő progival ezt kiküszöbölni. Oruxhoz lehet a Mobil atlas creator-ral térképet készíteni, Locushoz nekem még nem sikerült. Alapfunkciókban mindkettő jól működik. Hogy az aksival melyik takarékosabb az később kiderül.Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók