turistautak.hu
turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Térképek























Típus:
klettersteiggeocaching.hu-n
Név:Heli Kraft Klettersteig (C+)
Szélesség (lat):N 47° 42,780'
Hosszúság (lon):E 14° 54,614'
Magasság:1642 m
Valószínűleg Lassing külterületén
Megye:Ausztria
Bejelentő:Mikulás
Dátum:2010.07.19 15:48
cél / magasság1709
nehézségC
vissza0:15 a parkolóig
mászás1:30
idő a parkolótól0:25 a beszállási pontig

Egy relatív új klettersteig, ami nagyon közel van a Hochkar-hoz. Téli sielés alkalmával persze extrém kategóriába (E) sorolandó, tavasztól őszig azonban C nehézségű mászás. A bejárás alkalmával erős C-re értékeltük, mert náhol vannak benne nehéz szakaszok, ahol "kifelejtették" a stifteket és csak a drótkötél maradt. Ezért abszolút kezdőnek nem ajánlanám. A gyerekekkel is az a gond, hogy a stiftek és a drótkötél távolság nagy és a gyerek nem éri el a drótkötelet. Előnye viszont: rövid sétával (20-25 perc) elérhető a beszállási pont, gyönyörű a kiltátás, hosszú, élvezetes túra (1-1.5 óra), északi fekvésű, így meleg nyári napokon is tökéletes.

Megközelítés: A1-es autópályán Ybbs-ig, majd Gössing felé, végül Lassing. Ott a Hochkar felé vezető hegyi úton a hochkari síiskola parkolójáig.

Onnan kitáblázták a Heli-Kraft-KS-t. Az úton azonban a narancsságra felfestést kell követni. Egy ponton letér a szekérútról és kis ösvényen szerpentinezik a sziklafal alá. A beszállást tábla is jelzi. Az eleje C, meredeken felfelé vezet, egy jópofa lengőhintán is át kell mászni. Utána pedig - szinte végig - oldalazás, de nem monoton (B/C) az úgynevezett "Nepál-hídig", mely egy jól biztosított függőhíd. A későbbiekben még két kisebb függőhíd is lesz az útonalon, de könnyen abszolválható feladatot jelentenek. Az első két híd között .com-os ládát is lehet keresni (nem kell letérni a KS-ről) --> GC1Y7TF Heli Kraft Klettersteig
A kiszállás a keresznél van. A padon ki lehet pihenni a mászás fáradalmait és akár egy rövid sétával (25 perc) elérhető a Hochkar csúcsa (1808 m) vagy vissza lehet sétálni a parkolóhoz (15 perc).

Felszerelés: teljes KS-szett és sisak!

http://klettersteig.de/klettersteig/heli_kraft_klettersteig/1554
http://bergsteigen.at/de/touren.aspx?ID=1703

klettersteig-lista
közeli ládák
közeli pontok
közeli települések
megjegyzés hozzáfűzése


Megjegyzések:
álomfogók 2013.08.03 14:10
Tényleg nagyon jó a fekvése. Az eszméletlen hőség ellenére is szinte hűsítő volt fent a falon. Köszönjük a tippet. Igaz a "szomszédos" ládára már nem jutott időnk.
DonRazzino 2010.07.21 09:00Fénykép:
tééélen? ez eszembe sem jutott... ki kell próbálnom :)

Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók