turistautak.hu
turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Térképek
Szilasliget látképe északi irányból
Szilasliget látképe északi irányból
A Szondi utca és a Mártírok útja kereszteződésében
A Szondi utca és a Mártírok útja kereszteződésében
Még egy utcarészlet
Még egy utcarészlet
A HÉV-megálló és környéke
A HÉV-megálló és környéke

Típus:
településrészgeocaching.hu-n
Név:Szilasliget
Szélesség (lat):N 47° 34,369'
Hosszúság (lon):E 19° 16,171'
Magasság:222 m
Valószínűleg Kerepes külterületén
Közeli települések:Szilasliget 0 m ÉK felé
Megye:Pest
Bejelentő:Silvius
Dátum:2005.06.08 10:57

Szilasliget és az attól délnyugatra fekvő Széphegy nem szerepel a legtöbb térképen, nem említik külön a település listákban sem. Annak ellenére sem, hogy lakosainak száma jelentősen meghaladja Kerepesét. Kerepestarcsa széthullásakor, az alakuló kerepesi önkorményzat azzal nyerte meg a szilasligeti szavazókat, hogy az új település neve Kerepes-Szilasliget lesz. Sajnálatos módon ezt az ígéretüket nem tartották be. A szilasligetiek személyigazolványában a Kerepes név szerepel. Természetesen az önkormányzati pénzek is a kerepesi településrész fejlesztésére folytak el, ami Szilasliget folyamatos devalválósásához vezetett. Egyre erősödik a helyi lakosságban az elszakadás gondolata, amely reméljük nemsokára megvalósul majd.

2006 őszén szerencsére egy új polgármestert választottak a lakosok, Franka Tibor személyében. Talán az ő vezetése alatt megoldódhatnak Szilasliget és Széphegy problémái.

Szilasligetet Wéber Ede, svájci származású tanító alapította a XX. század első felében, Helvécia-telep néven. Mai nevét 1945 után kapta. A 70-es évek közepéig inkább üdülők, kiskerttulajdonosok alkották a lakosság nagyobbik hányadát, majd ezt követően egyre többen települtek erre a festő településre. A XXI. század kezdetekor Szilasliget már az egyik legjelentősebb agglomerációs település, lakóparkokkal és főként a fővárosból kitelepült új lakosokkal.

településrész-lista
közeli ládák
közeli pontok
közeli települések
megjegyzés hozzáfűzése


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók