turistautak.hu
turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Térképek

Típus:
barlanggeocaching.hu-n
Név:Felső-forrási-barlang
Szélesség (lat):N 48° 7,314'
Hosszúság (lon):E 20° 36,735'
Magasság:384 m
Valószínűleg Miskolc külterületén
Közeli települések:Miskolc-Felsőhámor 2.08 km DK felé, Miskolc-Lillafüred 2.19 km D felé, Parasznya-Adriántelep 3.07 km ÉK felé
Megye:Borsod-Abaúj-Zemplén
Bejelentő:qtatom
Dátum:2007.03.19 21:54
hossz25 m

A Forrás-völgyben követjük a P* jelzést, s (elhaladva a Királykút, a Király-kúti-sziklaüreg, a Kecske-lyuk mellett) mintegy 40 perc után a (vízművek által eléggé tájképrontó módon) bekerített Felső-forráshoz érünk. Fölötte, balra találjuk meg a meredek mészkőfal aljában nyíló Forrás-völgyi-sziklaüreget, amelynek alacsony nyílásán át juthatunk be a barlang kiszélesedő részébe (24 méter hosszú).

20 m-rel magasabban, a forrástól DNy-ra nyílik a Felső-forrási- vagy Forrás-völgyi-barlang. Széles nyílása egyetlen, 25 m hosszú, 15 m széles terembe vezet, amelyből öt kürtő szakad fel a felszínre. Kadic ásatásai csak a kitöltés felső szintjére terjedtek ki, ahonnan újabb kőkori cserépedény-maradványok kerültek elő.

A barlang szádája alatt találjuk a mindössze 7 m hosszú, 2 m magas Forrás-völgyi-sziklaodú lejtős bejáratát. A Felső-forrás környezetében még mintegy 15 kisebb barlang és kőfülke búvik meg.

Infó:
BARLANGOLÁSOK A BÜKKBEN

Közeli települések: Miskolc-Felsőhámor DK felé 2.29 km, Miskolc-Alsóhámor DK felé 2.63 km, Miskolc-Lillafüred D felé 2.84 km (2016/10/17 set by MapAudit, O'Eye)

barlang-lista
közeli ládák
közeli pontok
közeli települések
megjegyzés hozzáfűzése

-bivakhelynek megfelel
-nyitott (nincs lezárva)
-kötél szükséges hozzá

Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók