turistautak.hu
turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Térképek




Típus:
kempinggeocaching.hu-n
Név:Tengerszem Camping
Szélesség (lat):N 48° 19,958'
Hosszúság (lon):E 21° 34,938'
Magasság:103 m
Település:Sárospatak
Megye:Borsod-Abaúj-Zemplén
Bejelentő:geocaching.hu
Dátum:2006.12.06 17:16
irányítószám3950
címHerceg Ferenc u. 2.
telefon47/312-744
fax47/311-527
mobil30/4073-218
emailbodrog@t-online.hu
webhttp://www.hotelbodrog.hu
nyitvatartás04.15-10.31.

A hely

A kemping Sárospatakon, pontosabban a közigazgatásilag hozzácsatolt Végardón található. Nevét a közelben található Tengerszemről (GCTege - nem kereshető) kapta. Ez a város észak-keleti, "Tengerszem-közeli" vége.

Megközelítése

- Sárospatak központja felől a Rákóczi, majd folytatásaként a Kazinczy úton haladva az út egy hármas elágazáshoz ér (N 48° 19,8830', E 21° 34,479') (balra a "tárház" és silói) itt a középső ágat kell választani (jobbra a Határ út kezdődik, balra a vasúti átjárón át a 37-es főútra jutunk). Az út innen egy éles jobbkanyarral megbolondítva a kempinghez vezet. Bár oldalt is van egy kapu, a főbejárathoz be kell még fordulni az első lehetőségnél, a sarkon található Faház (ráismersz, mert tényleg az) nevű italozónál.

"Ötórai gabonapálinka
Esténként az úri közönség verekszik
Kitűnő széklábak! Megbízható elsősegély!
Belépés díjtalan! Kilépés bizonytalan!"


Ez természetesen csak vicc, jó hely az is, még értelmes árakkal.

- a 37-es főútvonal felől kiindulópontként használjuk a körforgalmat. Ezt nem lehet eltéveszteni, hiszen elég botor módon csak egy darab van belőle a környéken (N 48° 19,8090 E 21° 33,422). Innen Sátoraljaújhely felé haladva az első két lehetőség bármelyikénél jobbra kell letérni. Mindkét út a városba, illetve egy vasúti átjáróhoz ér, ami után rögvest ívesen jobbra tér (és még mindig ott a "tárház", na meg a két siló, de ezt már tudod). Na itt kell élesen balra kanyarodni. Aztán érkezik a jobbos majd a Faház.

- a Bodrog felől
Aki ezen a kis folyónkon evezget, annak nem ez a kemping a megfelelő állomás Sárospatakon, mivel messze van a víztől, de ha gondolod, felevezhetsz a 39-es tábláig, ahol régen a végardói rév volt, és ahol a folyó közepén is leér a lábad. Ha ott mered hagyni a hajódat, hogy lásd a kempinget, akkor a Borsi útra kell kiérned, ez tulajdonképpen Végardó főútja, majd azon balra és a kis temető után nem sokkal jobbra kezdődő Herceg utca oda vezet. Pontosabban ez is a Faházhoz, de ezen már nem akadunk fenn.

Egyéb

Pár lépés a végardói strand, szebbik nevén Végardói Termálfürdő. Bejáratát nehéz elvéteni, hiszen a kemping főként erre a szolgáltatásra épült ide.


A közelben, az egykor volt TSZ területén van a Betyártanya. Egy lovastúra a Tengeszemre kellemes élmény lehet.

Évek óta "gőzerővel" építik a Sárospatak-Sátoraljaúhely kerékpárutat, ami pár km híján el is készült. Ez a régi kisvasút töltésén halad, és a kemping kiválóan alkalmas lenne egy zempléni kerékpártúra egyik állomásának. Ehhez persze kellenek az utak, de reményt ad, hogy pár hónapja Pálháza felé láttam ilyen irányú fejlesztéseket.

kemping-lista
közeli ládák
közeli pontok
közeli települések
megjegyzés hozzáfűzése


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók