turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
, Turistaember hozzászólásai
Online és letölthető térképek, Windows, Android és iPhone alkalmazások

új hozzászólás | témák listája

Összesen: 4 db hozzászólás

Turistaemberhozzászólásai | válasz erre | 2019.02.04 15:27:59 (2196)
Sziasztok!
Frissíteni akartam a térképet az eszközömön, ezért most leírom a legfrissebb tapasztalatom Etrex 30-on. Eddig a közvetlenül bemásolható *.img fájl rátöltésének gyakorlatát követtem néhány éve már. Ezt a fórumot olvasgatva és a letöltő oldalon látható felhívást meglátva beijedtem, hogy talán mégis jobb lesz a Base Camp szoftveren keresztül való feltöltés, hátha a Garmin valamit bütykölt a GPS-en időközben a készülék frissítések során és most nem fogja elfogadni a nem Garmin származású térképfájlt s ezért jön elő az itt előforduló hibajelenség. Fogtam hát a Base Camp-ot, számítógépre feltelepítettem, térképtelepítős csomagot hozzátelepítettem, majd a programon keresztül turistatérképet feltelepítettem a GPS-re. Miután felment, a fájlt átneveztem. Ezután GPS-t leválasztottam, elindítottam és láss csodát! A készülék szépen elindul, de térkép sehol! Vagyis a térképbeállítások listája mutatja, de hiába van engedélyezve, nem látszik a kijelzőn. Na, most ijedtem meg, hogy már így sem engedik feltelepíteni amit eddig lehetett? Ezután fogtam és letöröltem a Base Camp-on keresztül feltelepült fájlt, majd TC fájlkezelővel felraktam a közvetlenül másolható *.img-t úgy, hogy előtte a számítógépen átneveztem. S most már tényleg láss csodát, a friss térkép működik, mint régen! Szóval értem én, hogy ezeknek a kütyüknek érzékeny lelke van meg minden, de hogy nálam pont fordítva működjön jól mint ahogy a javaslat most szól, ez már felettébb érdekes! Lehet, hogy Etrex 30-tól már jó a közvetlen módszer?
[előzmény: (2089) Hev, 2019.01.01 10:53:14]

Turistaemberhozzászólásai | válasz erre | 2018.11.06 16:05:35 (1942)
Mi a különbség? Akár index-et, akár index2-t írok a hivatkozásba ugyan az az eredmény. Kicsit zavar, hogy a láda további pontjait nem lehet kikapcsolni, mert a kezelőgomboknál nem jelenik meg ez a lehetőség ebben a módban.
[előzmény: (1941) gusty, 2018.11.06 15:40:15]

Turistaemberhozzászólásai | válasz erre | 2018.11.06 13:51:12 (1939)
Aha! Köszi! Ez már valami! GPX-nek jó lesz, de pl. TXT-ben ezek szerint nem nagyon fog menni. Arra marad az egyenkénti szöszölés. :)
[előzmény: (1938) Fazék, 2018.11.06 12:55:05]

Turistaemberhozzászólásai | válasz erre | 2018.11.06 10:43:20 (1937)
Sziasztok!
Van valakinek megoldása arra, hogyan lehet letölteni egy fájlba az ország különböző pontjain levő megadott ládák adatait? Ki lehet listáztatni valahogy a szűrők között? Nem nagyon találok erre megoldást. Esetleg itteni szűrőn kívüli más lehetőség?
Egy lapon megjelenő sorok száma:

új hozzászólás | témák listája


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók