turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

macikupachozzászólásai | válasz erre | 2011.03.29 22:07:52 (5001)
Lehet, hogy nem, mert amikor azokat verték, még sokkal alacsonyabb állították elő. (Talán ezért is van "úttörő" felirat rajta...) Nem tudom, hogy hányan teljesítették a Gyermek Kék Túrát, s ebből mennyien igényeltek jelvényt is, de lényegesen kevesebben - szerintem -, mint a "nagyot".
[előzmény: (5000) 5N, 2011.03.29 16:37:46]

5Nhozzászólásai | válasz erre | 2011.03.29 16:37:46 (5000)
Tehát ha jól értem jóval önköltségi ár alatt adják azt is ami már elkészült?Mert van olyan tájegységjelvény amin gyerek kéktúra van és a 300km utánin is az van és egyik se kerül 1000ft-ba.És eddig azt mondták,hogy az előállítási költséget kell kifizetni.Mármint csak a jelvényét,itt nem számolva a verőtőke árával amit említettél,meg kivágó szerszámmal,de az elvileg megvan hisz egyforma,de lehet mindhez külön kell,ehhez sem értek.
Természetesen nekem nincs fél millió forintom csak úgy,de jóval többet is fizetnék darabjáért,hisz nekem érne annyit a gyerek öröme és most hirtelen nem tudom,de azt hiszem 9 tájegység van,nem hiszem,hogy földhöz vágna,pláne,hogy nem is egyszerre kell kifizetni.
Értem,hogy az első a sok,és tudom sehol sincs pénz semmire,de azért az is érthető,ha valaminek az a neve akkor arról szóljon a jutalom is.Ezelőtt írtam egy hozzászólást,hogy mit értek ezalatt.
[előzmény: (4999) efemm, 2011.03.29 11:39:14]

efemmhozzászólásai | válasz erre | 2011.03.29 11:39:14 (4999)
Sajnos a 400 Ft is kevés lenne rá... A verőtőke darabja nagyjából 100 eFt, a kivágó szerszám legyen ennek a harmada (mert nem szabvány kör alakú a jelvény), a vert, tűzzománc jelvénynek meg darabja kb. 1000 Ft. Kérdés, hogy ki teszi bele azt a fél millió forintot, amibe a kezdeti költségek és (pár) száz darab legyártása kerül?! Te?
[előzmény: (4992) 5N, 2011.03.28 14:45:48]

5Nhozzászólásai | válasz erre | 2011.03.28 14:45:48 (4992)
Régóta gondolkodtam,hogy leírjam-e.Most,hogy előkerült a füzet téma is,gondoltam elmesélek valamit.A gyerek kéktúráról lesz szó,ami talán egyre több embert érint vagy fog itt.Hajdanán bizony ez még úttörő kéktúra néven futott,ami gyerek kéktúra névre változott az idők szelével.A nagyobb gyerekek is csak hallottak róla,de azt se tudták ki is az az úttörő,de a legkisebbnek aztán végképp semmi emléke,sőt köze nincs hozzá.Hozzáteszem én szerettem gyerekként az úttörős dolgokat,de ez csak annyiban fontos,hogy nem vagyok az a kézzel-lábbal a múltat eltiporni alkat.
Ennek ellenére nagyon bántónak tartom,hogy a legnagyobb túramozgalomnál,ha már kiírták a gyerek verziót azzal méltánytalanul bánnak.Miben is nyilvánul ez meg?
Mivel annak idején rengeteg kitűzőt készítettek,így sok tájegység jelvényen még mindig úttörő kéktúra szerepel.Szerencsére a 300km után megkapható gyermek kéktúra jelvényre már tényleg az van írva.
Én megértem,hogy sokba kerül a minta nyomólemez vagy én nem is tudom minek hívják elkészítése,de én szívesebben fizettem volna többet is a normális jelvényért.Most 100ft,de szerintem 400ft se lenne sok,ha tényleg azt kapná a gyerek amiről beszélünk.(bizonyos tájegység jelvényekről van szó)
Tudom nem ettől fogja végleg megszeretni a természetet,de ösztönző és büszke,ha a teljesítményével szerez valamit.
Nem bánnám,ha ez változna,de úgyse fog.


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók