turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

vrobert82hozzászólásai | válasz erre | 2021.05.20 19:09:24 (78641)
Ha most kezdesz el okostelot hasznalni, akkor gyorsan ra fogsz kapni az erintokepernyore,
ami a navigalasnal lenyegesen egyszerubb, mint joy-al, vagy gombokkal ...

Ha "hasznalt" (akar teljesen ujszeru) keszulek is megfelel, keress ! ;)
[előzmény: (78636) CATS, 2021.05.20 10:07:26]

CATShozzászólásai | válasz erre | 2021.05.20 10:07:26 (78636)
Üdv! Két kérdésem volna a közösség felé.
Egyik: Egy új GPS készülék tulajdonosa leszek a nyáron. Mivel a kezdetek kezdetén egy Etrex Euro-m volt, azzal kezdtem ládázni, így maradnék a Garminnál. Viszont időközben a tudomány nagyon elszaladt előttem, így nem igazán értek az új készülékekhez, na meg a kis Euro is megadta magát pár éve. Tanulmányoztam a különböző leírásokat a Garmin oldalán, és a ráfordítandó kereten belül az eTrex 32x, eTrex Touch 35, GPSMAP 64x maradtak a látókörömben. Kérdésem igazából az volna, hogy melyiket volna érdemesebb választanom? Leírás alapján mindhárom megfelelő volna számomra, mégis kíváncsi volnék a véleményetekre. Még abban is bizonytalan vagyok, hogy érintőképernyős, vagy sima gombos volna-e jobb... Nem kezdő túrázó vagyok, alapesetben nincs gondom a tájékozódással, a klasszik papírtérképen szocializálódtam, és nem is köszönnék el tőlük a jövőben sem, kiteríteni és tervezni nagyon szeretek velük. Viszont jó volna egy könnyen kezelhető, és átlátható, megfelelő készülék útvonalakat rögzíteni, magasságot mérni. Illetve ránézni mikor tájékozódásra kerül a sor, terepen mégis csak kényelmesebb volna. Ahogy nőnek az árak, úgy a tudás is, az extrák is nőnek, ahogy elnézem, de tényleg van-e nagyobb, mérhető különbség a felsorolt készülékek között? Illetve ha már úgy is hosszabb távú beruházásként tekintek a készülékbeszerzésre, még 150 ezerig elmegyek, ha érdemes, de tényleg csak ha érdemes. Mivel motorozom is, nem volna utolsó szempont, ha közúton, motorkerékpárra rögzítve is tudnám használni az adott készüléket (tudom, ehhez külön közúti térkép szoftver, és tartó szükségeltetik). Szóval véleményekre, tapasztalatokra volnék kíváncsi.
Másik: az őskövületi állapotomat feladva végre okostelefon tulajdonos lettem nemrég :-) Alkalmazást keresek geocachinghez, ládákat is kellene karbantartani. Jól jönne, főleg ha túrákon kívül véletlenül belebotlok útközbe valamibe, és nincs nálam GPS.


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók