turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

Csuháshozzászólásai | válasz erre | 2015.04.28 20:33:44 (73584)
Azt vedd figyelembe hogy a helymeghatározáshoz műholdjel kell. Amit az antenna fog fel. Az antenna nyeresége végső soron a felületével arányos. Azaz kis antenna kis jel. Amit persze manapság erősítenek és elrontják a jel/zaj viszonyt, ezért egyre ravaszabb szűrő algoritmusokat használnak, amik pedig egyre nehezebben térnek magukhoz egy egy téves visszavert jel vétele után. Ahogy fejlődtek a gps-ek úgy lettek egyre kisebbek az antennák ( mert nem fért el a nagyobb ) és úgy lett egyre több a lobogó túllendülő track.
Érdemes megnézned bármelyik geodéziai gpst, ott nem véletlenül használnak gyakran levesestányér méretű antennát.
[előzmény: (73583) Mengyán, 2015.04.28 20:20:50]

Mengyánhozzászólásai | válasz erre | 2015.04.28 20:20:50 (73583)
Sziasztok! A melóhelyemen egy GPS-es eszköz fejlesztésébe fogtak a fejlesztő srácok. Sokat nem mondhatok róla, de a lényeg, hogy az autón bekövetkező bizonyos eseményekhez helyet és időt rendelnek GPS segítségével. Keresik még a végleges modult, ezért keresgélnek ebay-en meg alibabán minden félét. Gondoltam rendeltetek én is velük, és jó lenne eljátszadozni vele. A végső célom pl egy ardunio nano-val egy loggert összedobni, mivel egyre kevesebb készülék ismeri a "csix féle etalon logolást". Ha mindent jó árban meg tudok szerezni, belekerül vagy 10-12USD-be. :-) Úgymond semmi extrát nem tervezek, mindössze a másodpercenként érkező koordinátákat lementem sd kártyára. A mérnök kolléga szerint a nano ezt kisujjból kirázza. A srácok segítenek a nyák megtervezésében és a programozásban is, de szerintem nem foglalkoznak olyan szinten magával a modullal, mint én szeretném. "Tök mindegy milyen, csak olcsó legyen és kicsi az áramfelvétele, meg I2C-n vagy soros vonalon kijöjjön belőle a koordináta!" Mostanában a 13x16mm-es modulokra vannak rákattanva, valami 3-4USD környéki áron találtak. Van valamilyen olyan modul, amit ajánlotok, ami közel olyan minőségű csiganyálat húz, mint egy csix? Alkalmasak ezek a kis modulok olyan pontos nyomvonal rögzítésére, mint amit én szeretnék?


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók