turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

kectamhozzászólásai | válasz erre | 2015.04.20 06:03:22 (73502)
"Van a Mapsource-nak egy BaseCamp nevű utódja, ami sok tekintetben többet, még több tekintetben kevesebbet tud. Pl Mapsource-ból lehet térképet feltölteni a Garmin GPS-ekre, BaseCamp alól nem"

Pedig lehet a Basecamp alól térképeket feltölteni, a Térképek/Térképek telepítése menüpont alatt. Én is ezt szoktam használni, nemcsak a ládák feltöltésére, hanem a térképekhez is.
[előzmény: (73492) Mengyán, 2015.04.19 13:00:22]

Mengyánhozzászólásai | válasz erre | 2015.04.19 13:00:22 (73492)
Garmin alatt kicsit máshogy működnek a dolgok, mint ahogy azt eddig megszoktad. Szerintem jobban, de megszokást igényel. Először is vala a Mapsource program. Miután feltelepítetted, lehet bele telepíteni térképeket. Erről kicsit visszaolvashatsz bővebben. Van a Mapsource-nak egy BaseCamp nevű utódja, ami sok tekintetben többet, még több tekintetben kevesebbet tud. Pl Mapsource-ból lehet térképet feltölteni a Garmin GPS-ekre, BaseCamp alól nem. Ezután meg tudod nyitni a GDB, GPX és még jópár fájlokat. Ezek a formátumok nem tartalmaznak térképet, legalábbis nem abban a formában, ahogy Te várnád. A Garmin GPS-ek térkép formátuma az IMG. Az általad említett formátumok útpontok, az általad rögzített, máshol "Saját POI"-nak nevezett pontok, nyomvonalak és útvonalak tárolására szolgál. Azt ajánlom, ha túrázni szeretnél, vegyél egy Garmin GPS-t, a Navon-t pedig hagyd a kocsiban. Mondok pár dolgot, amiért én Garmint használok túrázni: 20 óra környéki akksi üzemidő (szemben az autós készülékek max 3 órájával), ceruza elem vagy akksi (pont mint a fényképezőgépemben), vízálló (nem csak az esőtől nem kell védeni, de ha elesel, és beejted a pocsolyába, akkor lemosod a csapnál vagy a patakban), van rá ingyenes turistautak.hu térkép (tehát nem csak oda visz el, ahova aszfaltozott út vezet).
[előzmény: (73485) Andris1089, 2015.04.18 23:13:32]

Andris1089hozzászólásai | válasz erre | 2015.04.18 23:13:32 (73485)
Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Még nagyon új vagyok a turista GPS-ek világában. Egy nagyobb túrát tervezek, amihez térképet kerestem. Találtam gdb illetve gpx kiterjesztésű fájlokat. Az eddig olvasottakból az jött le, hogy ezeket Garminnal lehet csak megnyitni. Nekem csak egy Navon GPS-em van autós térképekkel.

A kérdésem tehát az lenne, hogy milyen készülékkel tudom ezeket a fájlokat megnyitni, hogyan tudom őket használni? Ha Garmin, akkor melyik (lehetőleg olcsó) készüléket ajánlanátok?

Tényleg teljesen új vagyok, nagyon hálás lennék, ha leírnátok ezeket!


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók