turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

Tamyhozzászólásai | válasz erre | 2015.03.24 15:30:10 (73202)
64s helyett én a 62s-t néztem, mint esetleges előrelépési lehetőség, bár a 2000 pont valószínűleg már most is kevés lenne (nincs előttem az útvonaltervem), a jövőre nézve viszont még az 5000 se túl sok (64s).

Azt az átlátszó térképet, amit készítettél nem tudod kipróbálni Mapszósz alatt mondjuk? Nagyon gyorsan kiderül, hogy két pont között merre akar menni.

Kütyük: Első körben Androidost nézegettem, mert az olcsóbb, csak nem vagyok benne biztos, hogy ott lenne megfelelő szoftveres támogatás. Windowsosból van egy ilyen tablet, ez picivel még olcsóbb is, mint amit javasoltál. Az OTG-t elvben mindkettő tudja. Persze vásárlás előtt picit utána kell olvasni, de nagyon másra nem használnám, esetleg esős időben a sátorban filmet nézni jobb lenne azon, mint a telóm kis kijelzőjén. Bár ez is erősen meggondolandó, az energiaéhsége miatt.

Kérdés, hogy a Win8-as telókre/tabokra simán felmegy minden progi, driver, mint a rendes asztali gépekre? Tehát rádugom a Csix-et, drivert felrakom, Mapszósz telepít, térképek... stb., aztán simán át tudom lökni a nyomvonalat, vagy akár a térképeket is a gps-re? Ilyen jellegű tapasztalatom nincs.
[előzmény: (73201) Mengyán, 2015.03.23 22:42:05]

Mengyánhozzászólásai | válasz erre | 2015.03.23 22:42:05 (73201)
Hogy klasszikus idézzek: "always look on the bright side of life"* :-D, legalább nem kell 8-10 microSD-vel rohangálnod.
Kütyü vásárlás: szerintem egy Win8-as tablet-tal próbálkozzál, és USB OTG kábel kell hozzá, hogy tudd hozzá csatlakoztatni a kütyüd. Itt, az #5049-es hozzászólásban említenek egy nagyon olcsó win8-as tabot, ami elvileg neked jó tud lenni. Bár az újabb hozzászólásokat elolvasva eléggé kuka kategóriának nyilvánítják az 1GB RAM / 16GB háttértáras cumókat. Mindenesetre 100k-val olcsóbb, mint egy új 64s, kérdés, hogy mennyivel olcsóbb, mint egy 2/32-es? (Kicsit korábban, az #5036-ban kértem egy kis segítséget, mert engem is érdekel a dolog. Direkt válasz nem jött, de kaptam(tunk) némi infót a vitából kifolyólag. :-) )
Térkép rajzolás: régebben a térképrajzoló srácoktól kaptam némi instrukciót, hogy csináljak saját térképet (ha gondolod, rákereshetsz a nekem adott válaszok között), és csináltam is valamit, de hogy tervez-e, azt nem tudom, majd kb húsvét környékén tudom megnézni. Meg azt is, hogy mi minden kell hozzá.

* OFF: a legkétségbeejtőbb helyzetekben is felvidít, ha elkezdem dúdolgatni.
[előzmény: (73199) Tamy, 2015.03.22 21:12:12]

Tamyhozzászólásai | válasz erre | 2015.03.22 21:12:12 (73199)
Megnéztem, és sajnos valóban így van. Innentől kezdve vagy veszek valamilyen kütyüt, amivel mindig átlököm, vagy csinálok átlátszó térképet. Utóbbi lenne az egyszerűbb (olcsóbb) megoldás, de amit eddig összehoztam, azok nem útvonaltervezősök. Ha valakinek sikerült már nyomvonalból ilyent kreálnia, az megoszthatná a mikéntjét.
[előzmény: (73195) jekaeff, 2015.03.21 22:45:14]

jekaeffhozzászólásai | válasz erre | 2015.03.21 22:45:14 (73195)
Hmmmmm... most, hogy írod, most jötte rá, hogy az a kártyás dolog nem is működhet!

A csix igazi régi motorosként két dolgot tud kezdeni a kártyával:
- Beolvassa a rajta lévő térképszelvényeket. Igazából erre találták ki a kártyás túra GPS-eket, hogy ne a szűkös belső memória teljen be állandóan, így kisebb beruházással lehetett növelni a térképmemóriát, nem kellett új GPS-t venni.
- Aztán később voltak olyan rendesek a Garminos programozók, hogy lehetővé tették bármilyen hosszú bejárt nyomvonal kártyára írását. Ilyen módon bár a belső aktív nyomvonal memória továbbra is csupán 10.000 pontot tudott, és a térképen is csak ennyit jelenített meg a kütyü, a háttérben ettől függetlenül tovább rögzítette a nyomvonalat a 10.000 pont után is a kártyára.

NODE! Ettől még továbbra is ott a korlát, miszerint:
- Maximum 20 track tölthető a kütyübe
- Ezek egyenként maximum 500 pontból állnak
- Az így feltöltött track-ek azonban a kütyü BELSŐ MEMÓRIÁJÁBA kerülnek, nem a kártyára! Tehát hiába cserélgeti valaki a kártyát, ha egyszer nem azon találhatóak a track-ek! Ha kártyát cserél és újabb 20 nyomvonalat tölt fel a kütyübe, azzal csupán max az előző track-eket írja felül a BELSŐ MEMÓRIÁBAN, de a kártyára ezek nem kerülnek fel.

Összegzésként tehát: a kártyán lévő nyomvonalak mind a kütyüvel túrázás közben rögzített nyomvonalak, ide nem kerül fel semmi, ha a Mapsource-ból rátöltesz track-eket. Tehát ide nyomvonalat csak írni lehet, "beolvasni" nem lehet azokat a kütyü belső memóriájába (hiába is másolnál fel oda track-et "kézzel" USB háttértár üzemmódban)!
[előzmény: (73194) Mengyán, 2015.03.21 21:08:47]

Mengyánhozzászólásai | válasz erre | 2015.03.21 21:08:47 (73194)
Sziasztok! Lenne 2 kérdésem. Az egyik, hogy szeretnék venni egy Wayteq X980 gps-t autós navigációra (ha van jobb ötletetek, szivesen veszem, de Garmint csak akkor, ha van rá excel). Van valamilyen program, amit ajánlotok rá ládázáshoz, tuhu térképhez? Van egy Legend HCx-em, szóval az sem baj, ha nincs ilyen progi, de a Legend nem lesz mindig nálam. A másik kérdésem pedig, hogy olvastam Tamy 73166-os hozzászólását, és érdekelne, hogy hogyan lehet Csix-nél kártyáról használni a mentett track-et? Gondolom valami spec néven kell elmenteni. Ezt esetleg Legend HCx-nél is meg tudom csinálni? Általában én is 2-3 kártyával járok, bár más okból, és jól jönne néha, ha tudnám cserélgetni a track-eket, és nem csak otthon, mapszósz alatt.


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók