turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

Tamyhozzászólásai | válasz erre | 2015.03.16 22:10:19 (73170)
Igen, ez oké, bár nincs Androidos telóm, mert mint írtam rühellem az összes taperászós készüléket, de ez most részletkérdés. Szóval veszek valami olcsó alap telót, amit csak erre használnék, kártyaolvasó a telóban is van, ha az áttöltésre váró fájl elfér a készülék saját memóriájában, akkor még az usb-s kártyaolvasó se kell, illetve a gps-t is használhatom kártyaolvasónak. De milyen programmal tudom a telón kijelölni, a kész gdb (vagy gpx) fájlból, hogy melyik trackeket, és melyik útpontokat töltse át a kártyára? Ugyebár az útpont azért is macerás, mert vannak olyan kiegészítő pontok is, amik az útvonalnak (illetve nyomvonalnak) nem részesei, de kellenek, pl. közeli vízcsap, esőbeálló, esetleg bolt. Ezeket még Mapszószba se tudom automatikusan kiválasztani, hogy mondjuk a nyomvonal 1 km-es körzetében található útpontok is kellenek.

Talán az a legegyszerűbb, ha eleve több fájlba mentem el, aztán a gps-hez méretezett fájlokat már átlökhetném valamilyen Androidos kütyüvel is, csak milyen program képes rá?
[előzmény: (73169) Bluedog, 2015.03.16 21:29:20]

Bluedoghozzászólásai | válasz erre | 2015.03.16 21:29:20 (73169)
Rendelsz egy ilyet: http://www.meenova.com/st/p/mrg2.html 10$-ért és rádugod vele az Androidos telefonodra a kártyát. :)
[előzmény: (73166) Tamy, 2015.03.16 21:00:31]

Tamyhozzászólásai | válasz erre | 2015.03.16 21:00:31 (73166)
Az alábbi problémával kerültem szembe:

Van egy 60CSx-em, amit részben anyagi okokból nem szeretnék még egy ideig lecserélni. Az utóbbi években egyre hosszabb időre merészkedem túrázásaim során, ezért a gps memóriája egyre inkább szűk keresztmetszet. Útvonalból konvertált track alapján navigálok, amit most tervezek a nyárra, az kb. 1,5 hónap lesz, így se a track, se az útpontok nem fognak ráférni. Hosszútávon ezen még a készülékcsere sem igazán segítene, úgy érzem ott is elég hamar a határokat feszegetném.

Nagyjából két megoldás körvonalazódik bennem:

Az olcsóbb, de kevésbé kényelmes: Már a tervezés szakaszában több darabba mentek, figyelve, hogy 1-1 fájlban ne lépjem túl a limitet, majd külön kártyára mentem őket, és az út adott részén kicserélem a kártyát. Ekkor viszont minden kártyára fel kell telepítenem az összes használni kívánt térképet is, nem tudom a Mapszósz pl. mit szól ehhez? Bár ha jól tudom a licenc a készülékre vonatkozik, így elvileg megtehetem, hogy akár 10 kártyára is feltelepítem, ha mindet ugyanabban a készülékbe használom.

A B verzió, hogy veszek valamilyen kütyüt, amiről áttölthetem mindig a következő szakaszt. Laptopot nem szeretnék magammal cipelni, meg aztán etetni se bírnám (végig vadkemping), vagy valami Androidos, esetleg Windowsos kütyüre gondolok, ami felismeri a gps-t, és van rá megfelelő szoftver is, amivel áttölthetem. Ez a megoldás annyiból jobb, hogy így a húzott tracket is lementhetem egy füst alatt. Hátránya, hogy valahol valamikor így is el kell különítenem azokat az útpontokat (a nyomvonalat egyszerű), ami az adott szakaszhoz szükséges. Mellesleg utálom az összes kütyüt, ami taperászós, de ezen még talán túlteszem magam valahogy, elvégre túl sokat úgysem kell nyomkodni. Viszont nem tudom milyen kütyü (oké, OTG kell, eddig tiszta sor), milyen program, amivel mindez megoldható kis méret/súly/fogyasztás/ár mellett?

Esetleg valami egyéb, jobb megoldás?


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók