turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Track-adatlap
Track neve:Cserhát trekkelés 2. nap, 24 szakasz alapján: K3, KC, S, P4 jelzések a Naszály alatt
-nem volt GPS-vételt zavaró körülmény (lombkorona, házak, autó teteje, nyakban lógatott GPS, interferencia)
-kalibrált barométeres magasság-adatok
-végig jó műholdállás
+nem szakad a track menet közben
-oda-vissza track a teljes útvonalról
+útkereszteződések bejárva (legalább 20 méter irányonként)
-felesleges részek levágva
-trackek és útpontok elnevezései beszédesek
+vázlat készült a csomópontokról
-minden lehetséges csomópont megjelölve
-magam szerkesztem a térképre
Tájegység:Gödöllői-dombság
Felhasználó:Kenderfóka
GPS típusa:SysOn BT GPS
Logolás jellege:időalapú (1 mp)
Bejárás módja:gyalog
Feldolgozta:urbalazs, 2008.11.18 22:42
2 GPS trekkje szerepel itt, az egyik a fent jelzett SysOn (s*** útpontok), a másik egy Foretrex 101 legsűrűbb automata beállítással (F***).

Az út egy kis 2/A főúttal, meg váci aszfaltos utakkal kezdődik. A S jelzés kezdetét megjelöltem (s/F 001). Itt rögtön az az érdekesség, hogy a régi sárga jelzésre ráépítették a 2/A utat, így azt már nem lehet használni, de a jelzés halványan még látszik. A mostani út a 005 pont felé visz, de az első S jelzés csak ott látható 1300 méterrel később. Az innen kezdődő szántóföldes-földutas részt autóval jártam be a 012-es pontig, viszonylag jól követhető volt, hasonlít a térképre is. Ott viszont érdekes dolog látható: ahol a K3 és a S elágazik, a térkép szerint a S megy balra, a valóságban pedig a K3. Ezen indultam el fölfelé, az első érdekesség a 015 pontnál látható: KC jelzés! Ez a kereszteződésben jobbról érkezik, és fölmegy a csúcsra a K3-gel együtt. Fent bejártam a kereszteződéseket, megkerestem a ládát, majd újabb meglepetés: S3 jelzés. Ennek később a másik végét is megtaláltam (017-049), úgyhogy ez elég tiszta, csak valakinek egyszer végig kellene sétálnia. Légvonalban 940 m, 160 méter emelkedés/süllyedés. A Naszály tetejéről keletre indultam a kéken, a KC is azon megy sokáig. A Kb jelzésnek csak a keleti ágát találtam meg, le is mentem a barlangig. A barlang után aztán nem volt egyértelmű folytatása az ösvénynek, szerintem a nyugati ág nem létezik. Később aztán a 025 pontban elbúcsúztam a kéktől, maradtam a KC-n délre. Ez bevitt Kosdra, az út a 032-től a 038-ig kiváló minőségű aszfalt a településen belül. Közben 034-től a KC együtt megy a P4-gel egészen 040-ig. A P4 maradék része még bejárandó, de ez száraz időben személyautóval szerintem megtehető. Innentől végig a KC-n mentem, ami 1-2 helyen nehezen volt követhető, de azért mindig meglett. A következő meglepetés 048-nál: sárga jelzés! Az útról amin addig követtem a KC-t jobbra fölmegy a KC egy kis ösvényen, és azon megy sárga is. Logikusan a sárga ezek szerint keletről jön 048-ba, de ott az úton elmentem 160 métert és nem láttam. Később látva a S minőségét ez nem is csoda. Mindenesetre itt újabb bejárandót hagytam meg, mert már nagyon rohannom kellett. A sárga szinte biztos, hogy a 012-től a 048-hoz megy, 800 méter légvonalban, 80 méter szintkülönbség. A 049-nél aztán megtaláltam a S3 alsó végét, a S pedig elment balra a KC-rel. Ez az út aztán visszavitt a 015-höz. KC jelzés valamennyi volt rajta, de S csak egyetlen egy. Ennek ellenére szinte biztos vagyok benne, hogy a S is ezen megy. Ez megmagyarázná azt, hogy fönt miért nem találtam a kéken a sárgát a Naszálytól keletre, és miért találták meg Vándorék a Naszálytól nyugatra. Így ez is megmaradt bejárandónak. A kiindulási pont nálam 015, ahol a vízszintes uton északnyugatra kell indulni. Ha minden igaz, ennek sárgának kell lennie.

Csináltam egy áttekintő képet, hogy lehessen könnyen látni, hogy melyik út melyik. Remélem segít. A Naszaly jegyzetek.tif első oldala nem ehhez a túrához tartozik, de a szkennernek nem lehetett megmondani, hogy csak az első lap nem kétoldalas.
[Track vágása 2008.07.11 baggio]
A feltöltött fájl:
godolloi.gdb (megtekintése a raszteresen)

Automatikusan készült track-űrlap tájegységekre bontott trackekből, eredeti: Cserhát

Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók