turistautak.hu
turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Térképek




Bejárat
Bejárat









Típus:
épületgeocaching.hu-n
Név:Natúrbolt, Gyógy- és Fűszernövénykert
Szélesség (lat):N 47° 23,403'
Hosszúság (lon):E 16° 32,321'
Magasság:281 m
Település:Kőszeg
Megye:Vas
Bejelentő:anettnori
Dátum:2009.08.09 21:34

Cím: Kőszeg, Rajnis u. 9. (Jurisics vár kistornya)
Nyitva: áprilistól októberig hétfő kivételével naponta 10 - 18 óráig.
Programokra, rendezvényekre bejelentkezés:
Bakos György, Tel.: 30/469-8007

Az Írottkő Natúrparkért Egyesület a Jurisics vár Művelődési Központtal közösen 1999-ben kapta meg a Kincstári Vagyoni Igazgatóságtól a Jurisics vár kistornyát, azzal a céllal, hogy ott helyi jellegzetes termékeket bemutató és árusító boltot nyisson, valamint a mellette lévő várkertben gyógy-és fűszernövénykertet alakítson ki. Hosszas előkészületek után a felújított Jurisics Vár kistornyában 2005. július elsején 17 órakor nyitott meg a natúrbolt, ahol helyi a termékek megvásárolhatók: kerámiák, mézeskalács, kőszegi bor, fűszercsokor, méz, szőttesek, csuhéfigurák, termésbábok, kőszegi képek, térképek.
A torony körül található fűszer- és gyógynövénykertben számos gyógynövény (bodza, izsóp, levendula, ökörfark kóró, cickafark, széles valamint keskenylevelű útifű, kövirózsa, kakukkfűfélék, bazsalikomok, zsályák, varjúhájak) megtekinthető, a kis táblákon lévő feliratok segítik az eligazodást a számos növény között.
Időszaki szabadtéri kiállítások vannak, a számos növényfajta közül (yucca, taxus, vincaminor, aranyvessző, madárbirs, hortenzia, borostyánok, pünkösdi rózsa) az éppen aktuálisan virágzó növényre mindig felhívják a figyelmet és e köré programot szerveznek. Nemcsak a turistákat célozták meg a kert megnyitásával, hanem a helyi lakosságot is, különös tekintettel az iskolákra, hogy a gyerekek megismerjék és megtanulják e növényeket. Az előzetesen bejelentkezett csoportok számára vezetést tartanak a kert növényeiről és azok felhasználásáról a mindennapokban.

épület-lista
közeli ládák
közeli pontok
közeli települések
megjegyzés hozzáfűzése


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók