turistautak.hu
turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Térképek




A láda
A láda
Le is lehet ülni
Le is lehet ülni
A kert egy részlete
A kert egy részlete

Típus:
húsvéti tojásgeocaching.hu-n
Név:Orlai nyuszitojása
Szélesség (lat):N 46° 49,538'
Hosszúság (lon):E 21° 1,720'
Magasság:87 m
Település:Mezőberény
Megye:Békés
Bejelentő:makrapeti
Dátum:2024.02.23 19:01

Orlai Petrics Soma - aki Krisztus után a második évezredben, annak is a 822. (ami egyben a lakat kódja is!) évében született -, a szívét a művészetnek szentelő festőművész, egy húsvét előtti napon arra gondolt, hogy egy különleges meglepetést készít a környezetének. Soma mindig is híres volt kreativitásáról és szeretetéről, így elhatározta, hogy húsvét alkalmából egyedi, szívhez szóló tojásokat készít, amelyekkel boldogságot csempész a város lakóinak életébe.

Az az ötlet született meg benne, hogy minden tojásnak egyedi történetet ad. Elkezdte gyűjteni a tojásokat, különféle méretűeket és színűeket. A műteremében előkészítette a festőállványokat, és mindenféle ecsetet és festéket készített elő. Soma azt tervezte, hogy minden egyes tojás egy kis mesehőssé válik, és egy kis szeretetteljes humorral lesz megtöltve.

Az első tojásra egy mosolygós napot festett, amely kacagott és táncolt a virágok között. A második tojáson egy kis nyuszi kapott helyet, aki húsvéti kosarával szórakoztatta a többi tojást. Soma festett tojásain keresztül megidézte a tavasz hangulatát, és minden tojásnak egyedi karaktert adott.

A festés közben a művész nem feledkezett meg a humoráról sem. Egy tojásra egy vidám kacsa került, amelynek a csőréből festékfröccsenések repültek szerteszét. A város népe, ahogy látta a vicces tojásokat, nevetett és boldogan készült a közelgő ünnepre.

Amikor elkészült a tojásokkal, Soma úgy döntött, hogy egy kis meglepetést is elrejt. Késztett egy ládát telerakta mindenféle finomsággal, hogy aki megtalálja azt bátran vehessen belőle egyet, meg még egyet a tesójának.

Húsvét napján Soma az összegyűjtött tojásokat a város főterén elhelyezett kosarakba rakta. Az emberek örömmel válogatták, mosolyogtak, miközben felfedezték a festett tojások egyedi történeteit és a rejtett vicceket. A város húsvéti ünnepe így még vidámabb és szeretettel teljesebb lett.

Orlai Petrics Soma alkotásai nemcsak festőművészi kreativitást tükröztek, hanem azt a hitét is, hogy a művészet és a humor egyaránt képes boldogságot teremteni. Ezzel az egyedi húsvéti ajándékkal Soma nemcsak a város lakói szívét örvendeztette meg, hanem azt is üzeni, hogy a művészet minden formája összeköthet minket, és egy kis nevetés mindig jól jön az életünkben.

húsvéti tojás-lista
közeli ládák
közeli pontok
közeli települések
megjegyzés hozzáfűzése


Megjegyzések:
Marcsi - Szilágyiék 2024.04.07 20:08Fénykép:
Kedves Nyuszim!

Itt is megköszönöm a lelkesedésedet, a segítségedet, a munkádat!
Remélem, találkozunk a következő eseményünkön is!

Szeretettel ölel: Nyusszanyó!
tau 0470 2024.04.04 19:43Fénykép:
Mezőberénybe vonatoztam a nyusziláda megkeresésére. Először meglepődtem, hogy a helyszínen nem látok sem tojást, sem nyulat, de egy fűben heverő fakéregkupac igen gyanús lett. A láda még most is majdnem tele van. Köszönettel.
Marcsi - Szilágyiék 2024.04.01 16:30Fénykép:
Kedves Nyuszi!

A mai napot arra fordítottuk, hogy felkeressük a kedvenc Békés megyei rejtéseket, közöttük Mezőberényben Orlai dobozát is kikutattuk.

Köszönjük szépen a fáradozásodat, csodás volt a gyönyörű napsütéses időben ott járni, bár kicsit kezdtem aggódni a lovaskocsi mellett gyülekező, szódásüvegekkel felszerelt, szépen öltözött fiatalemberek láttán, de szerencsére nem kergettek meg :-D

Kellemes ünnepet!

Nyusszanyó/Marcsi, Laja, és HekiKiskirályfi

Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók