turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

Pongi57hozzászólásai | válasz erre | 2017.01.04 09:39:26 (75903)
Köszönöm a segítő hozzászólásokat. Igazából a geocaching az mellékes a gps készülék szempontjából. Arra nekem megfelel a teló. A vásárlás fő oka a bejárt túra útvonalának pontos dokumentálása és a túra alatt a turista térképen történő követése. Bevallom, az elmúlt néhány évben az épp aktuális telefonomra feltett Endomondóval rögzítettem a túrákat és a bicajos kirándulásokat. (Ez utóbbi sem komoly, ez is csak évente pár alkalommal 20-30 km + egy három napos Balaton-kerülés, ami napi 60-80 km) De ezek eddig olyan terepeken voltak, amit ismertem, mint a tenyeremet, tehát az eltévedés esélye csekély volt, erre jó volt a teló+endomondo. Mással nem kísérleteztem, viszont a mostani telóm egy nagyon alap modell + plusz szerintem az endomondó sem túl acélos ilyen téren, ezért gyakran nagyon sok hibával mentette a tracket, amit az utóbbi időben már kézzel javítgattam a Google Maps-ban. Viszont idén szeretném elkezdeni a Dél-Dunántúli Kéktúrát ládakereséssel vegyítve. Ez már számomra jellemzően új terep lesz, ezért vennék gps készüléket.
[előzmény: (75901) Yoss, 2017.01.04 08:16:46]

Yosshozzászólásai | válasz erre | 2017.01.04 08:16:46 (75901)
Az utolsó pontot vitatnám. A tapasztalat az, hogy "látványra" valóban szebb, de felhasználásra már nem. Minél nagyobb felbontású a kijelző, a g:hu-n annál inkább olvashatatlanul kicsik lesznek a feliratok. Én ládáztam g:hu-val is, meg gps-el is, a GPS nekem minden szempontból jobban bejön, persze lehet, hogy valaki jobban szeret nagy táblával a kezében csapatni, de az nem én vagyok :)
[előzmény: (75900) bati.hu, 2017.01.04 07:05:05]

bati.huhozzászólásai | válasz erre | 2017.01.04 07:05:05 (75900)
Szerintem egy mai alap telefon simán hozza egy etrex pontosságát,
Meg a ládát nem a pontosság miatt fogod megtalálni.
A térkép is jobban látszik 4-5 colon mint egy etrexen
[előzmény: (75897) Pongi57, 2017.01.03 21:08:19]

Pongi57hozzászólásai | válasz erre | 2017.01.03 21:08:19 (75897)
Sziasztok! Nemsokára vásárolni szeretnék egy túra GPS-t (életem első túra GPS-ét). Ez valószínűleg egy eTrex 30x lesz. Elsősorban a kirándulásaim track-jének rögzítésére, és tájékozódásra (papírtérkép részben vagy egészben történő kiváltására) szolgál majd, abszolút szabadidős tevékenységhez, szinte kizárólag magyarországi erdőkben-mezőkön. Tehát semmi extrémitás, napi max 15-25 km.

A vásárlás előtt szeretnék egy kicsit tájékozódni a technikai adatokon túl is. A kérdés, hogy amit kapok hozzá gyárilag térkép (topoaktív), az a valóságban mire elég? Az egy turista térkép turistajelekkel? Vagy ha ilyet szeretnék, akkor azt rá kell "varázsolni"? (Mi az a topoaktív?)

A másodlagos (harmadlagos) felhasználás az lenne, hogy geoládákat is szeretnék keresni. Azt írják a leírásban, hogy "geocaching-re is ajánlott": És azt is, hogy rá lehet tölteni a geoládák koordinátáit. Gondolom ez nem egyenértékű a g:hu-val? (ezt volt alkalmam telefonra feltöltve használni). De itt a g:hu-nál nem csak a koordinátákat kapom meg, hanem a komplett leírást, sőt a megtalálást is regisztrálhatom a geocaching.hu-ra. Tehát laikusként arra gondolok, hogy a játékhoz a telefon a g:hu-val továbbra is kell, jól gondolom? Maximum a keresendő láda koordinátája lehet rajt az eTrex-en, ami megkönnyíti a keresést, az által, hogy az eTrex GPS vevője sokkal pontosabb, mint egy occsó okostelefon egyszerű gps vevője. Előre is köszi a felvilágosítást!


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók