turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

Reggelhozzászólásai | válasz erre | 2006.12.11 17:00:52 (775)
Van annak valami oka, hogy Te nem vagy a A Magyar Geocaching Közhasznú Egyesület tagja.

Vagy csak a logo-t felejtették el kitenni?? :-)
[előzmény: (774) kumin, 2006.12.11 15:10:34]

kuminhozzászólásai | válasz erre | 2006.12.11 15:10:34 (774)
És akkor itt van Feri válasza:
Az erstés számlánkhoz nyitható alszámla, amelynek havi költsége 690 Ft. Ketten Andrással meg tudjuk nyitni a számlavezető fiókban, és külön feltételeket tudunk meghatározni ennek a számlának a kezelésére. Ez tűnik a legracionálisabb megoldásnak. Amúgy az ingyen lenne, hogy utaljanak a főszámlára, és írják be a közleménybe, hogy turistautak, de ennek az adminisztrációja, az esetleges félreértések, stb. miatt szerintem jobban megéri havi párszázat az alszámlára áldozni.
[előzmény: (753) Kolesár, 2006.12.09 09:40:33]

Kolesárhozzászólásai | válasz erre | 2006.12.09 09:40:33 (753)
0. Nem értek egyet, ha más is részesül ilyenben, te is fogsz.

1. Semmi akadálya, vállalja valaki a szövegszerkesztést? Trackmant nem szeretném ilyennel terhelni.

2. Részemről már csak Ferire várok.

3-4. Szerintem elsősorban nem azoknak kellene a kasszába tenniük, akik annyit tettek már a közösbe, mint a térképrajzolók és a fejlesztők. Ugyanezt igyekeztem megfogalmazni az imént: "aki örömmel használja és máshogy nem járult hozzá a fejlesztéshez"

5. Fejalánlás, semmiképpen nem kötelezően. A kötelező fizetést kizártuk az elején, ráadásul azonnal warezosodna, amit nagyon nem szeretnék, mert mindenki kárát látná.

Mostantól offline leszek, hétfőig nem látom a fórumot. Telefonon leszek, ha térerő is lesz, megtaláltok.
[előzmény: (752) laszloistvan, 2006.12.09 09:26:38]

laszloistvanhozzászólásai | válasz erre | 2006.12.09 09:26:38 (752)
Na menjünk előre.

A magamra húzott vádak nyomán gondolom világos, hogy a TUHU-tól soha semmiféle juttatást/költségtérítést nem fogadok el a akkor sem, ha a jövőben ennek a lehetősége kialakulna – beleértve az esetleges közös trackelések szállásköltségét is.
Ezzel az ilyesfajta vádak alól mentesítve magamat tudom folytatni.

1.
Kérem tiszta és világos viszonyok kialakítását és definiálását, nagyjából a korábbi hozzászólásomban feltett 6 kérdés mentén. András iménti válaszait egyebekkel kiegészítve, nem egy fórum mélyén, hanem jól elérhető nyilvános helyen leírva.

2.
Kérem az illetékeseket, hogy alakítsák ki a TUHU részére elkülönített számla használatának lehetőségét, nem tudom, hogy ehhez alapítani kell valamit, vagy egyszerűbben megoldható. (Erre is érkezett válasz azóta.)

3.
Ha egy ilyen számla rendelkezésre áll, évi 5000 Ft támogatást ajánlok fel a TUHU részére. Azt gondolom, ez az összeg jelképes egy olyan folyamatosan fejlődő, színvonalas, naprakész térkép-portál éves használatáért (legalábbis a térképek műszerbe töltéséért), mint a TUHU, mindazok számára, akiknek módjukban állt egyebek mellett egy 100-200 ezer forintos GPS műszer megvásárlása.

4.
Kérem a térképrajzoló kollégákat ill. a fórum látogatóit, hogy lehetőségeiket és az üggyel való azonosulásukat mérlegelve a technika esetleges kialakítása után éljenek felajánlás lehetőségével. Remélem inkább tűnne példamutatásnak, mint demagógiának...

5.
Keressük meg annak lehetőségét, hogy a szélesebb közönség számára is a felajánlás és/vagy kötelező éves díj fizetés lehetőségét kialakítsuk, hogy a TUHU munkájához bevételhez juthasson. Talán a folyamatosan szükséges szerverfejlesztés, esetleges jogtiszta szoftvervásárlás (más legalább keressen az ügyön), szervezett trackelések költségei stb. is elegendő indok arra, hogy jó lenne rendelkezni saját anyagi eszközök fölött.


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók