turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Track-adatlap
Track neve:Debrecen, Arany János tér hibajavítás
-nem volt GPS-vételt zavaró körülmény (lombkorona, házak, autó teteje, nyakban lógatott GPS, interferencia)
-kalibrált barométeres magasság-adatok
-végig jó műholdállás
-nem szakad a track menet közben
-oda-vissza track a teljes útvonalról
-útkereszteződések bejárva (legalább 20 méter irányonként)
-felesleges részek levágva
-trackek és útpontok elnevezései beszédesek
-vázlat készült a csomópontokról
-minden lehetséges csomópont megjelölve
-magam szerkesztem a térképre
Tájegység:Felső-Tiszavidék, Hajdúság, Nyírség
Felhasználó:Vgyuri
GPS típusa:
Logolás jellege:hibajavítás
Bejárás módja:
Feldolgozta:FTom, 2014.12.31 03:52
Köszönöm a berajzolást. Egy kis gond van. A játszótértől balra levő út úgy van berajzolva, mintha a Hajó utcáról egy részére be lehetne hajtani. Ez lehetetlen, az végig egy aszfaltozott gyalogút (járda) de a végén, ahol eléri a Hajó utcát, ott lépcső van. Azon max. egy offroad tud átmenni:-)

Viszont egyéni de régi lokálpatriótai kívánságomat nem lehetne kielégíteni? A szóban forgó gyalogút az egykori Bundi utca fasora, útteste, ezért is szélesebb, mint tér többi gyalogjárdája. (A Bundi utca tényleg kiment a Hajó utcáig.) Amikor a területen a városrendezéskor megszüntetett utcák nevét átvitték egy új városrészbe, a Bayk András kertbe, a Bundi utca kimaradt. Elveszett Debrecen egyik legrégibb, hangulatos nevű utcája. Nem lehetne ezt a fasort valahogy megjelölni "Egykori Bundi utca" felirattal?

További gond: az óvoda-játszótér-sportpálya-sportpálya területet megkerülő a Görbe utcáig tartó kerekded terület hivatalosan is Arany János tér. Ki van táblázva. Az most már meg van jelölve. De esetleg lehetne zölddel jelölni a poligont merthogy az egész parkosított terület (kivéve az óvoda épületét), százéves fákkal?

Azt már tudom, hogy Ivókút ikon nincs, de amit bejelöltem, azt közkútnak is jelölni lehet, mert vedret lehet akasztani a kifolyó víz alá :-)

Vgyuri 2014.07.04

Itt van képen a hibás részlet az OMP Garmin kimenetéről. Ugyanaz, mint a raszteres és (bár én nem látom) a vektoros. Direkt TuHu kimenetet nem tudom, hogyan tudok csinálni, hogy kiderüljön, a TuHu és az OMP közörtt törik-e meg az egységes út.
----------------------
FTom (2014.07.04):
A képernyőmentéseden bejelölt rész NEM az egykori Bundi utca (az eggyel keletebbre van), hanem az óvodához vezető szervizút, amely gyalogútban folytatódik. Úgy, mint a valóságban, tehát nincs hiba a rajzomban. Menj csak ki nyugodtan a helyszínre és meg fogod látni. Vagy ha kényelmes lennél, megnézheted a Google térképén és utcaképén is.
Lépcsőről ill. behajtás lehetetlenségéről végképp nincs szó, a Google-autó simán bejutott a játszótérhez (lásd az utcaképet, az autó tetejének árnyéka is látható!)

A feltöltött fájl:
Hajo utca.jpg


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók