turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Track-adatlap
Track neve:Balmazújváros Bajcsy Zsilinszky utca
-nem volt GPS-vételt zavaró körülmény (lombkorona, házak, autó teteje, nyakban lógatott GPS, interferencia)
-kalibrált barométeres magasság-adatok
-végig jó műholdállás
-nem szakad a track menet közben
-oda-vissza track a teljes útvonalról
-útkereszteződések bejárva (legalább 20 méter irányonként)
-felesleges részek levágva
-trackek és útpontok elnevezései beszédesek
-vázlat készült a csomópontokról
-minden lehetséges csomópont megjelölve
-magam szerkesztem a térképre
Tájegység:Közép-Tiszavidék, Nagykunság, Hortobágy
Felhasználó:Vgyuri
GPS típusa:HTC telefon
Logolás jellege:
Bejárás módja:autóval
Feldolgozta:FTom, 2017.08.02 04:28
Ez az utca, bár nem új, valahogy nem szerepelt eddig a TuHu térképen. Aktualitását adja, hogy egy multi-geoláda záróládája ott van a jelenlegi nagy semmi közepén.

A rendesen felmért többször megtört utca a táblafeliratok szerint Bajcsy Zsilinszky utca, de újabb térképeken Semsei Andor utca. (http://data2.openstreetmap.hu/terkep/Balmaz%C3%BAjv%C3%A1ros,Semsey%20Andor%20utca)

A két földutat mindkét végéről beláttam, de nem mentem végig mert féltem a fenti linken szereplő mocsártól, bár a házak miatt nyilván van egy szilárdabb út.
------------------------
FTom (2014.07.03.):
Ha már nem mentél végig, nem kellett volna félrevezető vonalakat rajzolni valós utak helyett. A TuHu nem erről szól!
A feltételezett szilárd út (mely kikerüli a mocsarat/tavat) tényleges elhelyezkedése jól látható műholdképről, illetve Google-utcaképről.
A tájegységnek is utána kellett volna nézni, mert NEM a Felső-Tisza!
Áthelyeztem a megfelelőbe (Közép-Tiszavidék).

Vgyuri (2014.07.08.)

Beírtam a szövegbe, hogy nem bejárt út, még felmérésre szorul. De a trackben hogy tudom jelölni, hogy az a két vonal nem valódi, ebből kéll piros szaggatottat csinálni?
A műholdképről lelophattam volna, de tudtommal nem illik:-)
------------------------
FTom (2014.07.09.):
Útpontot kell felvenni (régebben sikerült már ilyet megoldanod) Mapsource-ban a jelölendő útirány egy közeli pontjára. A "nem valódi" vonaladra is teheted (melynek hosszát és pontos irányát nem ismerted, tehát nem kellett volna jó hosszan, saccra rajzolni).

Vgyuri (2014.07.19.):
Egyetlen pontot vettem fel, direkt azért, hogy mutassam, a két földút egy pontba tart. Láttam mindkét oldalról az ott focizó gyerekeket. Ha nem lett volna későn, gyalog be is járhattam volna. A szabályzat is azt mondja, hogy ha egy utat teljes hosszúságban belátunk, berajzolhatjuk becsléssel, csak ezt jelezni kell. Pont ezt tettem.
------------------------
FTom (2014.07.23.):
Nem helytálló, hogy "teljes hosszúságban" beláttad AZT, AMIT rajzoltál. Az a két vonal nem bejárható helyen találkozik. Jól látszik műholdképről is, hogy NEM olyan hosszúak azok a bejáratlan útcsonkok, hanem JÓVAL RÖVIDEBBEK az általad bizonygatott "teljes" hosszhoz képest. Lehet, hogy két, nem dokumentált helyről láttál gyerekeket. De ha végre rápillantanál a műholdképre, ill. a Google-utcaképre, amit kamerás autóval készítettek, megérthetnéd: az útdarabok csak a tó nyugati és északi széléig érnek (és közöttük a NYUGATI tóparton halad a földút), NEM pedig a tó közepéig, ameddig vonalakat akarsz rajzoltatni. Az általad húzott vonalak irányszöge sem jó, mellesleg a "Földút1" és "Földút2", saccolt útpontjaidhoz sem illeszkednek (mi is az igazi az anyagodban?).
Azaz valótlan dolgot erőltetnél a térképre.

------------------------
Vgyuri (2014.08.05.)

Semmit nem akarok ráeröltetni a térképre, csak jelezni szerettem volna, hogy ott van egy még felmérendő út. De a trackben hogy lehetne ezt jelölni track elemekkel? Az az én leírásomból is kiderült, hogy ez nem tényanyag, hanem sacc. A tényadat a bejárt track, ami látszik a pontsűrüségből.

Azt értem, hogy közeli ponttal lehetett volna rövidebb vonalakat csinálni a trackbe, de az nem jelzi, hogy ezek valahol találkoznak. Mert a focizó csoportot láttam, vagy látni véltem (irreleváns, a folytonosság tény) mindkét oldalról. A tóparton futó út törését viszont nem láttam, de a vonalat csak jelzésnek szántam, nem berajzolandó útnak.

De hogy ne akadályozzam ennek a fontos útnak a berajzolását, lecseréltem a feltöltött fájlt. Nincs benne az inkriminált felmérendő út.

A feltöltött fájlok:
Balmazujvaros, Bajcsy-Zsilinszky utca.gdb (megtekintése a raszteresen)
Ez a terulet a GE kepen.jpg


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók