turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Track-adatlap
Track neve:Debrecen, Arany János tér
+nem volt GPS-vételt zavaró körülmény (lombkorona, házak, autó teteje, nyakban lógatott GPS, interferencia)
-kalibrált barométeres magasság-adatok
+végig jó műholdállás
-nem szakad a track menet közben
-oda-vissza track a teljes útvonalról
+útkereszteződések bejárva (legalább 20 méter irányonként)
+felesleges részek levágva
+trackek és útpontok elnevezései beszédesek
-vázlat készült a csomópontokról
-minden lehetséges csomópont megjelölve
-magam szerkesztem a térképre
Tájegység:Felső-Tiszavidék, Hajdúság, Nyírség
Felhasználó:Vgyuri
GPS típusa:HTC telefon
Logolás jellege:automata ()
Bejárás módja:gyalog
Feldolgozta:FTom, 2014.06.22 01:06
Átadták debreceni Arany János teret. Ez tkpp. egy virtuális tér, mert nincs rajta saját házszámmal rendelkező építmény, a panelházak által bezárt területen park, sport és játszóterek voltak. Az óvoda és bölcsőde és a most lebontott gyárépület szomszédos utcákhoz van számozva. Ezek közül a régi Görbe utca nem is szerepelt a térképen, most felmértem a megváltozott nyomvonallal, ez a tér-poligon északi része. A körvonal többi része nem utca, csak aszfaltozott gyalogjáró, panelházak hátsó fertálya.

A névleges poligon belsejében van a külön elkerített óvoda, bölcsőde, két aszfaltozott dróthálós kispálya és egy kis játszótér. Sok kisebb nagyobb aszfaltozott sétaút szeli át a teret, én csak a gyalogforgalom szempontjából legfontosabbat vettem fel.

A felvett track cikkcakkos, egy pár méteres helyen megszakad. A valóságban határozott kerekded vonal.
------------------------
FTom (2014.06.13.):
A felvett nyomvonalak nagyobb részt illeszkednek a saját méréseimhez (melyek részletesebbek, pontosabbak).
A Görbe utca ÉNy-i vége csatlakozik a Honvéd utca déli ágába.

-----------------------
Vgyuri (2014.06.23.):
Köszönöm a berajzolást. Egy kis gond van. A játszótértől balra levő út úgy van berajzolva, mintha a Hajó utcáról egy részére be lehetne hajtani. Ez lehetetlen, az végig egy aszfaltozott gyalogút (járda) de a végén, ahol eléri a Hajó utcai tízemeletest, lépcső van. Azon max. egy offroad tud átmenni, ha átfér a két épület közti lyukon.

Viszont egyéni de régi lokálpatriótai kívánságomat nem lehetne kielégíteni? A szóban forgó gyalogút az egykori Bundi utca fasora. (A Bundi utca tényleg kiment a Hajó utcáig.) Amikor a területen a városrendezéskor megszüntetett utcák nevét átvitték egy új városrészbe, a Bayk András kertbe, a Bundi utca kimaradt. Elveszett Debrecen egyik legrégibb, hangulatos nevű utcája. Nem lehetne ezt a fasort valahogy megjelölni "Egykori Bundi utca" felirattal?

További gond: az óvoda-játszótér-sportpálya-sportpálya területet megkerülő a Görbe utcáig tartó kerekded terület hivatalosan is Arany János tér. Ki van táblázva. Azt meg kellene jelölni. És esetleg lehetne zölddel jelölni, merthogy az egész parkosított terület (kivéve az óvoda épületét), százéves fákkal.

Azt már tudom, hogy Ivókút ikon nincs, de amit bejelöltem, azt közkútnak is jelölni lehet, mert vedret lehet akasztani a kifolyó víz alá :-)
----------------------
FTom (2014.07.04):
A képernyőmentéseden bejelölt rész NEM az egykori Bundi utca (az eggyel keletebbre van), hanem az óvodához vezető szervizút, amely gyalogútban folytatódik. Úgy, mint a valóságban, tehát nincs hiba a rajzomban. Menj csak ki nyugodtan a helyszínre és meg fogod látni. Vagy ha kényelmes lennél, megnézheted a Google térképén és utcaképén is.
Lépcsőről ill. behajtás lehetetlenségéről végképp nincs szó, a Google-autó simán bejutott a játszótérhez (lásd az utcaképet, az autó tetejének árnyéka is látható!)
A feltöltött fájlok:
Gorbe utca.gdb (megtekintése a raszteresen)
Ez a ter korvonala.gdb (megtekintése a raszteresen)


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók