turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Nagymaros-Visegrád II.
Hossz: 137 km
Emelkedés: 1553 m
Süllyedés: 1285 m
Idő: 35:20' (visszafelé 35:00')
MTSZ pontszám: 235.5 (visszafelé 229.5)
Tájegység: Pilis és Visegrádi-hegység
Felhasználó: kityatyi

Útvonal letöltése GPS-be
Útvonal megjelenítése Google térképen (maps.google.com)
Útvonal letöltése Google Earth-be (.kml, Google Earth telepítését igényli)
Útvonal megjelenítése a tájegység térképén (kísérleti, SVG, lassú)

Itiner
Itiner visszafelé

Megjegyzés hozzáfűzése

Nagymaros-Kismaros-Szokolya-Kóspallag-Márianosztra-Szob-Letkés-Vámosmikola-Tésa-Ipolyvisk-Ipolyszakállos-Ipolyszalka-Garamkövesd-Párkány-Esztergom-Pilismarót-Visegrád-Fellegvár

138 km-es közepes nehézségű teljesítménytúra, az előző verzióhoz képest annyi különbséggel, hogy a rajtot követően az útvonal nem egyenesen vezet Szob felé a Dunakanyar mentén, hanem ellenkező irányba startol, majd Kismarosnál Szokolya felé kanyarodik, egy ideig a kisvasút mellett, majd Királyrét előtt Kóspallag felé fordulva a Dél-Börzsönyön keresztül, érintve Márianosztrát, éri el Szobot. Innen az útvonal gyakorlatilag megegyezik a másik Nagymaros-Visegrád túra útvonalával, az Ipoly partján fut, gyér forgalmú úton, Vámosmikola után Tésa felé ágazik, átlépi a gúnyhatárt, majd továbbra is az Ipoly mentén haladva, később átkelve a Garamon, majd Párkánynál a Dunán, Esztergom, Pilismarót irányában érkezik Visegrádba, ahol a Fellegvárba történő felkapaszkodás zárja a túrát.

A vonalvezetés akár nemzetközi kerékpárverseny útvonala is lehetne, jó kis egynapos klasszikus, van benne bőven emelkedő, lejtő, sík szakasz, és a végére mintegy csattanó gyanánt, egy izgalmas, hegyi befutó, akár a Fleche Wallonne monumentum Mur De Huy-i hajrája...


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók