turistautak.hu
turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Térképek
Típus:
épületgeocaching.hu-n
Név:Kallivoda-villa
Szélesség (lat):N 46° 5,062'
Hosszúság (lon):E 18° 13,440'
Magasság:243 m
Település:Pécs
Megye:Baranya
Bejelentő:Old Fairy
Dátum:2010.08.11 06:20

Kétszintes, négyzet alaprajzú, kisméretű, modern villaépület tetőterasszal, délnyugati sarkán terméskőből kirakott hengeres taggal. 1940-ben Molnár Farkas tervei szerint épült Kallivoda Olga számára.
külső leírás Kétszintes, négyzet alakú, kisméretű villaépület. A főhomlokzatán balra terméskővel kirakott, saroktoronyra emlékeztető hengeres toldalék, mely a szint magasságán nem nyúlik túl. A homlokzat többi részét egy ajtó valamint 3 fektetett téglalap alakú ablak alkotja. A lábazati zóna szintén terméskővel kirakott, az ajtóhoz lépcsőn lehet feljutni. Az ablakok felett hullámpala kulisszahomlokzat, mely igény szerint csörlővel leengedhető, rajta violinkulcsba rejtett KO monogram. Az épület másik bejárata a homlokzat nyugati végén süllyesztve a hengeres toldalék mellett található. Az itt elhelyezkedő ablakon - mely nyugatra nyílik - a KE monogram olvasható. A bejárati ajtó hajóablakos kiképzésű, mellette, az oldalfalon körablak található.
állapot leírása Az épület állapota jó, felújítást nem igényel.
id=11729

épület-lista
közeli ládák
közeli pontok
közeli települések
megjegyzés hozzáfűzése


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók