turistautak.hu
turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Térképek




Típus:
templomgeocaching.hu-n
Név:Ref. templom
Szélesség (lat):N 48° 32,467'
Hosszúság (lon):E 21° 27,331'
Magasság:378 m
Település:Füzér
Megye:Borsod-Abaúj-Zemplén
Bejelentő:Old Fairy
Dátum:2010.08.11 05:52

Ref. templom, 18. sz. második fele. Belsőben festett famennyezet, koronás szószék és padok 1832-ből.
A falu központjában álló, megközelítően észak déli tengelyű, nyeregtetős, északi végén a nyolcszög három oldalával záródó épület, déli oldalán négyzetes alaprajzú toronnyal. A gúlasisakú torony sisakja alatt oldalanként két, félköríves nyílású fa galéria van. Mind a torony, mind a templom sík műpalával fedett. A szürke színű vakolatú épület sarkait fehérre meszelt sávok kísérik, melyek a cementes lábazatot, illetve a tetősíkot követő, valamint a torony földszintjét az emelettől elválasztó vízszintes meszelt sávokhoz negyedkör alakban kapcsolódnak, ezáltal a homlokzati szakaszokat mezőkre bontják. A torony déli oldalán meszelt szalagkeretes, félköríves nyílás vezet a toronyaljba. A torony emeletének három oldalán (az északi kivételével) egy-egy, félköríves záródású, meszelt szalagkeretes ablak nyílik. Két, ugyancsak meszelt szalagkeretes de szegmentíves záródású ablakot találunk a templom nyugati oldalán, valamint egyet-egyet a keleti oldal déli szakaszán és az északi oldal tengelyében.
id=2766

templom-lista
közeli ládák
közeli pontok
közeli települések
megjegyzés hozzáfűzése


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók