turistautak.hu
turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Térképek




Az Újvárba vezető Lipót kapu
Az Újvárba vezető Lipót kapu
A kőszűz az Újvár nyugati bástyáján (NZS)
A kőszűz az Újvár nyugati bástyáján (NZS)
Az Öregvár Ferdinánd kapuja
Az Öregvár Ferdinánd kapuja
Monostori erőd
Monostori erőd
Monostori erőd folyosó
Monostori erőd folyosó
Gyerekek kedvence a csille (Pákó)
Gyerekek kedvence a csille (Pákó)
Igmándi erőd bejárat
Igmándi erőd bejárat
Csillag erőd
Csillag erőd
Csillag erőd vizesárok
Csillag erőd vizesárok

Típus:
geo-eseménygeocaching.hu-n
Név:A komáromi erődrendszer
Szélesség (lat):N 47° 44,903'
Hosszúság (lon):E 18° 7,168'
Magasság:106 m
Település:Komárom
Megye:Komárom-Esztergom
Bejelentő:Zsézsé
Dátum:2006.04.05 06:52

Egy újabb geo-eseményre szeretnénk meghívni benneteket, Komáromba az erődrendszer megtekintésére, melyet Magyarország és Szlovákia együtt terjeszt fel az UNESCO világörökségi listájára.

Terveink szerint a látogatás június 10-én került volna megrendezésre, de a Monostori erőd kérésére a végső időpont egy héttel később, június 17-én, szombati napon lesz.

- Programterv:

Idegenvezetővel megtekintjük a Szlovák oldalon található Öreg és Újvárat (csak vezetővel, min. 10fős csoportokban bejelentkezés után látogatható), illetve a magyar oldalon elhelyezkedő Csillag-, (Igmándi-) és Monostori erődöt. Az idegenvezetői bemutatás után a Monostori erődben szabadon lehet barangolni, le lehet menni pl. a kazamatákba.

Minden résztvevőnek szeretném felhívni a figyelmét, hogy akinek nincs személyi igazolványa (gyerekek) az csak érvényes útlevéllel mehet át a határon!

9:30-ig
Nádor vonal

A Nádor vonalat a 7 bástyával idő hiányában nem tudjuk megtekinteni, de aki kedvet érez hozzá és korán kelő az kb. 8:00-kor elindulva önállóan megnézheti. Aki csak a (GCKOM-5) pontját szeretné begyűjteni annak is javasoljuk, hogy egyénileg tegye meg 9:30-ig.
A Szlovák oldali találkozóhelyre történő oda/visszajutáshoz útvonalsegítséget (track) a későbbiekben adok.

09:30 – 10:00
Gyülekező az Öreg- és Újvár bejáratánál
(N47 45.347 E18 07.951)
Az első célpontunk az Öreg- és Újvár a szlovákiai Komáromban.
Fő parkolót a N47 45.371 E18 07.910, illetve tartalék parkolót a N47 45.458 E18 07.900 koordinátákon találtok.
10:00-kor indulás, de előtte a gyülekező alatt Márta összeszedi az Öreg- és Újvár, illetve a Monostori erőd belépődíjait forintban vagy koronában (kérek mindenkit, hogy kiszámolt pénzzel jöjjön elkerülve a pénzváltási gondokat). Akinek csak a belépőre kell korona annak átváltását magunkra vállaljuk. A belépőket egy összegben kell kifizetnünk.
Mártánál történő lejelentkezés előtt/után a közelben található multi pontjait (GCKOM-3, GCKOM-4) be lehet gyűjteni.

10:00 – 12:00
Öreg- és Újvár megtekintése
(N47 45.347 E18 07.951)
Megtekinthető: Az Újvár, a kaszárnya és a parancsnoki épület. Az Öregvár kapuja, belső udvara a kazamatákkal, lépcsővel és a vártető mellvédjeivel.
A látogatás idegenvezetéssel történik. A látogatás 1,5 órás, de kérdések esetén elhúzódhat.

Belépődíjak:
Felnőtt: 50SK
Diák, nyugdíjas: 30SK
Családi: 100SK (2 felnőtt és 2 gyerek)

12:00 – 13:00
Határátlépés és vonulunk a Csillag erődhöz

A két Komárom között a Duna hidat felújítják! Emiatt állandó félpályás útlezárás van érvényben a hídon. A forgalmat telepített jelzőlámpa segíti kisebb nagyobb sikerrel. Forgalomtorlódásra lehet számítani.

13:00 – 14:00
Csillag erőd megtekintése
(N47 44.733 E18 08.316)
Megtekinthető: az erőd üres épületei, emlékhelyek és –táblák, udvar, füles-bástyák.
Tárlatvezetés nincsen, nyomtatott információ a helyszínen kérhető.
Az erőd hivatalos látogathatósági ideje: 12:00-14:00-ig.
A Monostori erőd belépővel az erődöt mi ingyen látogatjuk.

kb. 14:00 – 15:00
Igmándi erőd
(N47 44.084 E18 07.268)
A Csillag erődből útban a Monostori erődbe, útba ejtjük az Igmándi erődöt. A maradék idő függvényében kívülről, esetleg belülről is megtekintjük. Célunk inkább, hogy lehetőséget biztosítsunk azoknak, akik a multi pontjait (GCKOM-2) szedegetik össze. Akinek kedve van egy gyors körbenézésre az megteheti.

Megtekinthető: az Igmándi erőd épületei, kazamatái, az erőd-udvar, Brigetio római város emlékei (kőtár).
Tárlatvezetés nincsen, nyomtatott információ a helyszínen kérhető.
A Monostori erőd belépővel az erődöt mi ingyen látogatjuk.

15:00 – 17:00
Monostori erőd megtekintése

(N47 45.038 E18 05.817)
Parkoló a N47 44.922 E18 05.987 ponton található.
Túra időtartama: 1 –1,5 óra (2km, részben szabadtéri útvonalon).
Kérek mindenkit, hogy legkésőbb 15:00-kor legyen ott, hogy a csoport időben el tudjon indulni! Ha a teljes csoport előbb ér oda mint 15:00, akkor előbb indul a túravezetés.

Megtekinthető: az erőd boltozatos termei, föld alatti kazamatái és ágyú-dombjai, a „Kenyér-múzeum” gyűjteménye, a „Történelmi Életképek” és a „Várak, Erődök, Vitézek” c. állandó kiállítások, a kiállított harcászati eszközök, az emlékhelyek, emlékművek és az időszaki – múzeumi, hagyományőrző és művészeti - kiállítások.
Látogatóknak javasolt felszerelés: az évszaknak megfelelő túraöltözet, zseblámpa, esőköpeny, esernyő.

Belépődíjak: (ezeket a kedvezményes jegyárakat kaptuk)
Csoportos felnőtt: 1000Ft/fő helyett 600Ft/fő
Csoportos nyugdíjas/diák: 600Ft/fő
Pedagógus és komáromi lakos: 300Ft/fő
Családi jegy (2 felnőtt + 2 vagy 3 gyermek): 2000Ft/család
6 éves korig: ingyenes

kb. 17:00 – 20:00
Monostori erőd szabadprogram

Az idegenvezető munkaideje 17:00-kor lejár, de mindenki szabadon végigjárhatja az erőd számára legérdekesebb pontjait. 17:00-tól területet a biztonsági szolgálat őrzi és megengedik, hogy aki akar, az maradhat max. 20:00-ig.
Megkereshető a (GCKOM-1), majd hazafelé lehetőség van a multi záróládájának megkeresésére a Csillag erődnél. (GCKOM-6).

- Egy kis betekintés az erődítményrendszer múltjába

Komárom egész újkori erődítményrendszere a katonai objektumok sorában páratlan együttesnek számít, sőt a jelentősége még Szlovákia és Magyarország határain is túlmutat. A komáromi erődítményrendszer az Osztrák-Magyar Monarchia legnagyobb és legerősebb védelmi építménye volt. A komáromi erődítményt ellenség soha nem tudta elfoglalni. Bevehetetlen voltának jelképe az Újvár nyugati bástyáján álló híres kőszűz. A szobor talapzatán négy latin nyelven írt szó - NEC ARTE NEC MARTE (Sem csellel, sem erővel) – adja tudtára mindenkinek, hogy hiábavaló minden erőlködés, Komárom vára meg tudja magát védeni minden ellenséges támadással szemben.

A komáromi erődrendszer történetét, végleges kialakítását a török, majd a napóleoni háborúk határozták meg. Mai formáját I. Ferenc osztrák császár és magyar királynak köszönheti, aki 1809-ben elrendelte, hogy a birodalom legnagyobb erődjévé építsék ki Komáromot, mely szükség esetén 200.000 fős hadsereg befogadására képes.
Az építkezések azonnal megkezdődtek, és 1877-ig tartottak. Eredményükként létrejött a komáromi erődrendszer, melynek észak-komáromi (ma Szlovákia) tagjai az Öreg és Újvár, a vág-dunai hídfő, a Nádor- és Vágvonal, dél-komáromi tagjai a dunai hídfő (a Csillag erőd), az Igmándi és Monostori erőd.

A történetről dióhéjban egyelőre ennyi, természetesen még oldalakat lehetne írni, ezért akit jobban érdekel, látogasson el a Monostori erőd honlapjára, a Várak Magyarországon oldalra, illetve tekintse meg a témához kapcsolódó Sem csellel, sem erővel 2.0 (GCKOM) geoládát!

- Letölthető és a tájékozódást segítő anyagok:

Szlovák oldalon történő közlekedés, tájékozódás!


A komáromi Öregvár és Újvár hasznosítási lehetőségeinek elemzése

Kapcsolódó fényképalbum

Reméljük e kis ízelítővel kedvet teremtettünk a programhoz, és várjuk a kérdéseket, jelentkezéseket.
A szervezők: Márta és Zsézsé

- Felhívom minden részt venni szándékozó figyelmét, hogy a növekvő igény miatt a résztvevők számát jelentkezési sorrendben 100 főre korlátozzuk. Így kérek mindenkit, hogy aki részt kíván venni, de még nem jelentkezett az jelentkezzen! Igény esetén egy más időpontban megismételhetjük az erődlátogatást.

geo-esemény-lista
közeli ládák
közeli pontok
közeli települések
megjegyzés hozzáfűzése


Megjegyzések:
Togo 2006.11.18 19:44
Érik a V2.0. :-)
MikiCache 2006.06.19 20:51Fénykép:
Közvetlen társaságom nevében is nagyon köszönöm Mártának és Zsézsének a kitűnő szervezést, az emlékezetes, kellemes napot. Köszönöm, hogy e társasággal lehettem!
Anikó, Meli, Zsuzsi, Moncsi, Laci és Miki
trainux 2006.06.18 20:00
A többiekhez csatlakozva mi is nagyon köszönjük az eseményt. Mivel mi gyalogosan voltunk, így a Monostori idegenvezetés elejéről lemaradtunk, de sebaj, így is teljes volt a túra. Még rengeteget lehetett volna bolyongani az erődökben :) Főleg a lezárt területeken :) A ládát erő híján csak másnap cserkésztük be a szúnyogokkal együtt :) Köszönjük
Zsuzsi&Tamás
pom-pom 2006.06.18 19:10
Megegyszer koszonom szepen ezt a gyonyoru napot a szervezoknek!
Gondolom nem meglepo ha bennem is a Monostori erod hagyott a legmelyebb nyomokat (mar a pergo es informativ idegenvezetes miatt is). Bar az Oreg- es Ujvar allapota dobbenetes volt.
Zsezsenek kulon koszonet a faradhatatlan e-maileiert, es a fuvarert! Egyebkent is nagyon klasz kis tarsasag ez, remelem talalkozunk meg.
sattila & Kata 2006.06.18 16:53
Sziasztok!

Most értünk haza, ráhúztunk még egy napot és öt ládát. Csodálatos élmény volt, köszönjük a szervezést és a jó társaságot, a gyerekek előtt pedig le a kalappal ;)
Alig várjuk a következő találkát!
Toti 2006.06.18 10:55
Köszönjük a szervezőknek a lehetőséget, jól éreztük magunkat.
A 100. láda után elérkezettnek láttuk az időt, hogy végre elmenjünk első közös geoeseményünkre is. A szlovák oldalon sajna mi is a kisebb csapattal tartottunk, így elég sok érdekesség kimaradt.
A magyar oldalon álló erődök jobb állaptban vannak.
A Monostori erőd nagyon tetszett, itt kiváló volt a vezetés.

Alexandra, Nóri, Totti
yoggi 2006.06.18 10:06
Hazaértünk majdnem éjfélre:)) Nagyon jól sikerült program volt, elrepültek az órák és hopp már végig is jártunk mindent. Érdekes volt látni a pusztulás, céltalan pusztítás és az újjáépítés kontrasztját, ami főleg a szlovák oldalon jött le.Az önjavító boltozat teljesen új dolog volt, pedig már jártunk itt de valahogy kimaradt.
A PMR -es idegenvezetés csúcs volt, az évszázad ötlete, kár hogy a srác a Monostori erődben nem volt vevő rá.

Köszönjük a lehetőséget,színvonalas jól szervezett és értékes rendezvény volt.

Köszönjük Márta és Zsézsé!

csilla és yoggi

Üdv a JJU XXX-es bordó Octavias csapatnak , mi voltunk a fehérvári Auchan nál,próbáltalak hívni PMR-n de nem volt válasz.
NaSza 2006.06.18 07:22Fénykép:
Ez volt az első alkalmunk, hogy közös programon vettünk részt. Biztosan tudjuk most már, hogy nem az utolsó volt.
Először is kellemes volt a csapat, új ismerősöket szereztünk. Maga a program is a szervezéssel együtt nagyon jó volt. Sajnos mi is a 25%-os csapatban voltunk, így a szlovák oldal attól lett érdekes, hogy hallgattuk rádión a másik csapat idegenvezetőjét. Számunkra a csúcs a Mosontori erőd volt. Összességében véve nagyon jól éreztük magunkat. Még a gyerekeink is jól bírták a korai kelés utáni egész napos programot. Köszönjük ezt a napot!

További képek a gc.izer.hu-n
Togo 2006.06.17 23:59Fénykép:
Köszönet a szervezőknek, Mártának és Zsézsének, hogy majd egy év után újra elcsábítottak ezzel a programmal az erődrendszert megnézni. Örülök, hogy ismét sikerült találkoznom ismerősökkel és ismét sikerült megismerni ujabb embereket a csapatból. Nem tudom ki, hogy van vele, én remekül éreztem magamat a mai napon.
Emerzee kérésének eleget téve feltettem a képeimet a <a href="http://gc.izer.hu/albumok/visit/Zsezse+erodrendszer/Togocam/">gc.izer.hu</a>-ra.
Némi élménybeszámoló a <a href="http://www.geocaching.hu/caches.geo?id=607&show_logs=i#146562">GCKOM</a> logjai közt található.


dc3 2006.06.17 23:40
Köszönet a szervezőknek, Mártának és Zsézsének, az összes résztvevőnek a jó társaságért és nagy köszönet SagiKéknak, hogy lehetővé tették autójuk kölcsönzésével részvételünket e nagyszerű eseményen.

Még sok ilyen napot kívánok mindannyiunknak!

Képek a gc.izer.hu-n!

kosárfonó & dc3
emerzee 2006.06.17 23:23
Egy újabb csodás program. Nagyon jól éreztem magam a társaságotokban! Nagyon felkavaró volt az egész. Olyan adatokat, és olyan dolgokat hallotunk/láttunk, amit el se képzeltem volna soha. Köszi!

Képek a http://gc.izer.hu -n vannak. Kérem a többieket is, hogy töltsétek fel a Ti képeiteket is! Nagyon jó nézegetni őket!
befi 2006.06.17 22:30Fénykép:
Köszönjük a lehetőséget, és a kiváló szervezést.
Különleges dolgokat láttunk, hallottunk, még úgy is, hogy a gyengébbik idegenvezetőt fogtuk ki a szlovák oldalon. A magyar oldali az tökéletes volt.
befi
georgejj 2006.06.17 21:42
Nagyon köszi ezt a napot! Szuper volt. Az erődrendszer meg csodálatos lenyűgöző. :) Kanadai barátnőm is nagyon szuperül érezte magát, s nagyon teccett neki a csapat. :) Sajnálhatja aki nemjött. :)
Gyuri
főtérképész
MukiJames 2006.06.17 20:34
Koszonjuk a szervezest Martanak es Zsezsenek! Az ido is es az erodrendszer is szuper volt, nagyon jol ereztuk magunkat. Emerzee mozgo ladaja csak a hab volt a tortan... vagyis a szalonnas langoson :)

Erika, Zsuzsi, Muki

ui: reszletesebb elmenybeszamolo a <a href="http://www.geocaching.hu/caches.geo?id=607">lada</a> oldalan.
G&C 2006.06.17 19:02
Jo volt. 3x5.
g
Zsézsé 2006.06.16 22:45
Eddig a következők jelentkeztek / igazolták vissza jelentkezésüket:
Zsézsé 4 fő
Márta 4 fő
MikiCache 2 felnőtt+1 diák
dc3 2 felnőtt
nokedli 2 felnőtt
emerzee 1 felnőtt
Sagik 2 felnőtt+2 gyerek
NaSza 2 felnőtt+2 gyerek
Befi 2 fő
Levin 1 felnőtt
Maya&Hz 2 felnőtt
Tipekin&Perseus 2 felnőtt+1 gyerek
Vandor 2 felnőtt+1 gyerek, Vandor, Sasszem, Ficánka
MukiJames 3 fő
petiba 1 felnőtt (kérdéses)
sattila 2 fő
yoggi 2 felnőtt
csepipeti 1 felnőtt+1 diák+1 pedagógus+1 kiskorú
seegyuri 2 felnőtt+2 gyerek, Seegyuri,Mancsa,és a gyerekhad
trainux 2 fő
Kitti 1 felnőtt+1 kiskorú
Togo 2 felnőtt
Gyáva Oroszlán 2 vagy 4 fő
bd 2 felnőtt
Bubuk 4 fő
Szarvady 2 felnőtt
szipeti+szimari 2 felnőtt
sas-madar 1 felnőtt
Pom pom 1 felnőtt
softi 2 fő
Motus 1 felnőtt
cic 2 fő
TyuTyu 2 felnőtt+1 gyerek
fgg 2 fő
georgejj 1 felnőtt
bpali51 1 felnőtt
Shakespir 1 felnőtt+3 diák
G&C 2 felnőtt+1 gyerek
Totti 2 felnőtt+1 kiskorú
kb. 93 fő

Kérek mindenkit, hogy ellenőrizze adatait és szóljon ha hibás.
Toti 2006.06.15 15:58
Kicsit megkésve, de mi is jelentkeznénk a látogatásra.
Alexandra (7 éves), Nóri+Totti (2 felnőtt)
G&C 2006.06.13 21:02
A csalad ugy dontott, hogy bar mar a tobbseg szamara ujat nem valoszinu hogy megtudunk illetve latunk a hazai tajainkon, de ezt a talit nem hagyhatjuk ki. Igy szeretnenk kiegesziteni 100-ra a tamado sereget, mert ugyan "Sem csellel, sem erovel", de azert az eroditmenyt a geocacherrek csapata beveszi szombaton. Tehat 2 felnott + 1 gyerek
Shakespir 2006.06.11 22:27
Mi is csatlakoznánk, minimum 2 fővel.
feri60 2006.06.11 10:53
Mennék én is, egy felnőtt (?), esetleg +1 kiskorú.
Csak aztán le ne tartóztassák az idegenvezetőt :-/
bpali51 2006.06.09 21:11
Megyek (1 fő). Veszprémből Zirc és Kisbér felé megyek, a kocsiban van hely!

georgejj 2006.06.08 10:48
Én is mennék! :)
Valaki valamikor autóval el tudna vinni innen pestről? :)
Főtérképész
Fgg 2006.06.07 07:47
Sziasztok!

Bocsi, hogy ilyen későn szólunk, de csak most derült ki, hogy elmehetek-e szabira. Mehetek, tehát MEGYÜNK MI IS Komáromba.

-Bianka & Fgg-
TyuTyu 2006.06.05 20:18
Mint telefonon jeleztem:
TyuTyu + TyuTyune + kisTyuTyu = 2 fo + 1 gyerek

TyuTyu
emerzee 2006.06.04 20:30
Természetesen jövök. Kérek valakitől szállítást Pestről-Pestig, lehetőleg a szlovákiai bejárással együtt.
cic 2006.06.02 15:59
cic és pityulino is jelentkezik, tehát + 2 fő
bd 2006.05.29 13:56
Tud-e valaki vinni-hozni feleségemestül?
bd+judit
Motus 2006.05.29 12:06
Én is szeretnék részt venni, 1 fő
Mónika
pom-pom 2006.05.29 11:46
Akkor mint "megbeszeltuk" jonnek en is! (1 fö)
softi 2006.05.28 21:58
Mi is mennénk 2-en. Felnőtt, SK van.
Ha még beférünk a keretbe.
Szab 2006.05.25 23:20
Meddig kell jelentkezni?
De azt hiszem inkább azt mondom most, hogy <b>nem</b>, mert vasárnap bringatura, és tul sűrű lenne a hétvége... szal 10 jobb lett volna.
(Bocs, hogy eddig nem válaszoltam. Figyeltem az oldalt gyakran, csak nem tudtam eldönteni.)
szipeti 2006.05.23 17:27
Mi is megyünk 2 fő.
szipeti+szimari
Bubuk 2006.05.21 21:10
Mi is mennénk 4 fő összesen, nagyon jó ötlet.

Anikó és Tamás
bd 2006.05.19 16:07
bd és Judit menne, most keresem azt, aki hozna-vinne.
dr.is 2006.05.13 13:00
dr.is és csapata: 5 fô jelentkezik.
Fonte 2006.05.11 07:22
Sajnos az új dátum nekünk nem jó! Nagyon sajnálom!
Kitti 2006.05.09 12:55
Szeretnék részt venni. Valakinél van még egy szabadhely a kocsiban??
trainux 2006.05.08 09:37
Szuper, megyünk mi is :) (2 fő)
seegyuri 2006.05.08 00:37
Remek program! Jelentkeznénk rá 6 fővel.
Seegyuri,Mancsa,és a gyerekhad.
nokedli 2006.05.05 22:26
Az új időpont is tökéletes. Szeretnék részt venni a programban
Vandor 2006.05.04 23:11
Mi is megerősitjük a jelentkezésünket, 2 fő + 1 gyermek.
Vandor,Sasszem,Ficánka
csepipeti 2006.05.01 17:19
Jelentkezem! Összesen 4-en megyünk.
Levin 2006.04.27 21:16
Jó lesz nekem is a 17.-e! És van egy remek ötletem!
Komáromban a Magyar kultúra házában van egy nagyszerű étterem, (többször teszteltem) ott kajálhatnánk egy nagyot a fantasztikus program után.
sattila & Kata 2006.04.27 17:52
Kitartunk!
Kata@Attila (azaz 2 fő)
Budapestről, kocsival,
van még két szabad hely....
NaSza 2006.04.27 08:04
Nekünk jó a 17-e, maradunk 4 fővel.
horlac 2006.04.26 23:20
Sajnos a 17-e már nem jó, úgyhogy visszamondom.
Tipekin & Perseus 2006.04.26 21:08
A 17-e is jó. Jelentkezünk 3 fővel.
Kingu, Tipekin & Perseus

Budapestről kocsival jövünk, egy személyt még tudunk vinni.
yoggi 2006.04.25 08:48
Jelentkezünk ,2 fő ,2000-ben már az igmándi és a monostori erődöt bebarangoltuk ,jó lenne végigjárni az összeset ,köszi a lehetőséget .

Ha valakit érdekel Baja - Székesfehérvár - Komárom útvonalon két fő számára tudunk helyet bíztosítani a kocsiban ,oda -vissza,Beszállás bárhol ami útba esik ,illetve ha nincs utasunk akkor Szlovákiába 2 fő gyalogos,buszos ,vonatos társat át tudunk vinni.

<a href="mailto:nagyok@gmail.com">utazást ide lécci</a>

17. is megfelelő időpont
horlac 2006.04.24 20:40
Érdekelne, és június 10-én még rá is érnék. Jelentkezem. 1 fő.
sattila & Kata 2006.04.22 20:49
Mi ismennénk Kata & Attila, azaz ketten, tehát a kocsinkban van két kiadó hely
Magnes50 2006.04.18 13:17
Én/mi is szívesen részt vennék a geoeseményen, mert még nem láttuk az erődöket.
Fgg 2006.04.17 21:51
Mi is szeretnénk jelentkezni a bulira.
Bianka + Fgg
petiba 2006.04.17 21:41
Nagy valószínűséggel el tudunk jönni, s nagyon szeretnénk is! :)
Üdv és köszi a szervezést: Peti bá' és a lányok
scele 2006.04.15 22:11
Mi is jelentkeznénk! 2fő
Scele+Kiszti
Zsézsé 2006.04.10 21:54
Az előző hozzászólásra reagálva:
Komárom egy pontján találkozó (jelenleg a TESCO parkolója van felvéve találka pontnak). Ide lehet jönni autóval, busszal, vonattal... Innen közösen átmegyünk a szlovák oldalt megnézni. Vagyis aki autóval jön annak nincs gondja, aki gyalog, vonattal, busszal az megpróbál helyet találni az autók szabad helyei között (hogy együtt maradjunk).
Ezek az előzetes tervek. Pontosítás később.
MukiJames 2006.04.10 16:20
Mi is csatlakoznank ketten.

Lenne is rogton kerdesem (kezdo kesser leven meg nem vettem reszt geoesemenyen): honnantol kozos a program, meddig kell egyenileg megoldani az utazast?

Vagy ezek a kerdesek fix letszam es nevsor utan lesznek tisztazva?

Elore is koszi az infot.
Vandor 2006.04.09 22:44
Jelentkezünk mi is 2 fővel.
Vándor, S'asszem
Tipekin & Perseus 2006.04.09 21:50
Jelentkezünk mi is. 2+1 fő
Hz 2006.04.09 17:48
Mi is csatlakozunk 2en.
radpeter 2006.04.07 13:10
Naná, hogy ketten-hárman!
Köszi
idudi 2006.04.06 23:15
Jol hangzik
Levin 2006.04.06 19:56
Én is szeretnék jelentkezni, bár nem tudom biztosra igérni a részvételemet. De azért reménykedjetek:-)
Ja az oldalt nagyon szépen megcsináltátok, gratulálok!!
befi 2006.04.06 19:24
Szeretnénk mi is részt venni 2 fővel.
befi
NaSza 2006.04.06 14:21
Mi is jelentkezünk 4 fővel.
dc3 2006.04.05 23:28
Természetesen jelentkezünk! :-)
2 fő.

kosárfonó & dc3



Fonte 2006.04.05 23:22
Szeretnék részt venni, + 4 fővel, akik közül az egyik Klári, aki már tiszteletbeli ládász, aztán Dóri, Marcsi és Mariann
SagiK 2006.04.05 21:35
Jelenleg úgy néz ki, hogy 4-en csatlakoznánk a programhoz.
Szab 2006.04.05 20:28
Nem tudom még, talán...
emerzee 2006.04.05 19:20
Jelentkezek +4 fő
nokedli 2006.04.05 18:30
Nagyon szeretnék másodmagammal ellátogatni az erődrendszerbe.
totik 2006.04.05 16:07
Nagyon jó ötlet és szervezés!!!
Szívesen mennénk, de júniusban a 10. és 17. sajnos foglalt nekünk. Majd folyamatosan figyelem a POI-t, és ha netán változás lenne, akkor 4-en beneveznénk...
törölt nick 6 2006.04.05 14:47
Szerintem megyek, de még nem tudom, hányan. :-)
Legyen kettő.
MikiCache 2006.04.05 12:12
Gratulálok az oldalhoz és természetesen az ötlethez is!
Köszönjük a szervezést.
Negyedmagammal vennénk részt az eseményen.
Zsézsé 2006.04.05 07:19
Igen. Erről is szól. De mióta a GCKOM megjelent azóta a szlovák oldalon található Öreg és Újvár is látogatható. Ezt kevesen tudják, ráadásul csak min. 10 fős csoportokban meghatározott időben látogatható. És amikor a történelemben a komáromi várról beszélünk, akkor nem a magyar oldalon található várakról, hanem a szlovál oldalon lévő erőditményről beszélünk. Úgy gondoljuk érdemes lenne ezzel is megismerkedni bellülről, idegenvezetővel. Mivel ez a multi időben is elég nagy, lehetőséget biztosítanánk az egész erődrendszer bemutatására egy egész napos program keretében idegenvezetővel.
Sancho 2006.04.05 07:09
A <a href="http://www.geocaching.hu/caches.geo?id=607">GCKOM</a> teljesen erről szól. Nem?

Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók