turistautak.hu
turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Térképek







Típus:
szoborgeocaching.hu-n
Név:Reformátorok
Szélesség (lat):N 46° 21,637'
Hosszúság (lon):E 17° 47,548'
Település:Kaposvár
Megye:Somogy
Bejelentő:Hev
Dátum:2017.11.14 20:20

Négy, a magyar reformációhoz kötődő jelentős személy élt, dolgozott és imádkozott Somogyban az 1500-as években: Sztárai Mihály Dél-Somogyban, Szegedi Kis István Kálmáncsán és rabként a kaposi vár börtönében, Kálmáncsehi Sánta Márton, a Somogyból elszármazott debreceni református püspök és Méliusz Juhász Péter hirdette Luther Márton tanait.

A Lórántffy Zsuzsanna Általános Iskola és Gimnázium udvarán 2017.10.29.-én felavatott emlékmű Trischler Ferenc szobrászművész alkotása.

Varga László kaposvári megyéspüspök háláját fejezte ki, hogy a reformáció 500. esztendejében szentelték fel. Beszédében kitért arra is, hogy a felekezeteknek közösen kell Isten országát építeni, nem széthúzni hanem erősíteni egymást. Kaposvári református gyülekezet számára ez az évforuló nemcsak az emlékezés miatt fontos.
- Ünnepeljük a reformáció 500 éves évforulóját, ünnepeljük az iskolánk fennállásának 25. évforulóját. Ezzel együtt az iskola rekonstrukciójának egy újabb fázisának a befejezését. Különleges alkalom ez, hogy a mai nap leleplezzük a somogyi reformátorok szoborcsoportját - mondta Kaposvár Díszpolgára Bellai Zoltán, püspöki főtanácsos.

http://kapos.hu/hirek/kultura/2017-10-29/szobrot_kaptak_a_kaposvari_reformatorok.html

szobor-lista
közeli ládák
közeli pontok
közeli települések
megjegyzés hozzáfűzése


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók