turistautak.hu
turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Térképek
Típus:
kastélygeocaching.hu-n
Név:Teleki-Tisza-kastély
Szélesség (lat):N 47° 34,515'
Hosszúság (lon):E 18° 53,436'
Magasság:329 m
Valószínűleg Nagykovácsi külterületén
Közeli települések:Nagykovácsi 530 m Ny felé, Remeteszőlős 2.69 km DK felé, Solymár 3.47 km ÉK felé
Megye:Pest
Bejelentő:eTiGeR
Dátum:2014.10.03 10:00

A kastély 1840 körül épült. Előbb Wattay-kastély, Teleki család, majd a Tisza család tulajdonába került. 1849 májusában Görgey Artúr itt rendezte be főhadiszállását. Többször átalakították. Tisza Lajos az 1880-as években Benedicty József tervei alapján átépíttette, ekkor került a homlokzatra a Tisza család címere. Utolsó birtokosa 1946-ban Tisza Lajos Kálmán, Tisza István korábbi miniszterelnök unokája volt. A II. világháború után államosították. 1956-ban itt volt Király Béla nemzetőrségének utolsó szálláshelye. 1958-től a Vidékfejlesztési Minisztérium elődintézményeinek fenntartásában működő Erdészeti Nevelőotthonként funkcionált. 1992-ben megalakult az FVM Mezőgazdasági Szakképző Intézete és Nevelőotthona, melynek fő profilja a középfokú szakoktatás, kollégiumi nevelés, valamint szakmai tanfolyamok és rendezvények szervezése. 2004-ben FVM Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium nevet kapta . 2007-ben jogutódja a Mezőgazdasági, Erdészeti Szakképző Iskola, Kollégium és FVM Gyakorlóiskola, Piliscsaba lett. 2008-ban a kastély épületében működő kollégium megszűnt. Az épületet kiürítették, használata megszűnt. Forrás

Közeli település: Nagykovácsi Ny felé 313 m (2015/04/08 set by MapAudit, O'Eye)

kastély-lista
közeli ládák
közeli pontok
közeli települések
megjegyzés hozzáfűzése


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók