turistautak.hu
turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Térképek




Típus:
könyvtárgeocaching.hu-n
Név:Városi Könyvtár
Szélesség (lat):N 47° 11,451'
Hosszúság (lon):E 18° 25,209'
Magasság:111 m
Település:Székesfehérvár
Megye:Fejér
Bejelentő:Reggel
Dátum:2007.01.10 22:42

Budai úti könyvtár
Budai út 44-46.

Telefon: olvasószolgálat és feldolgozó osztály : (22) 329-436
igazgató: 329-439
fax, gazdasági osztály: 328-649
E-mail: albateka@interware.hu
Tájékoztatás, hosszabbítás: szfkvtot@interware.hu
Nyitva tartás: keddtől-péntekig: 11-19 óráig
szombaton: 10-17 óráig


A Budai úti könyvtár egymástól elkülönített olvasóteremmel és kölcsönző részleggel működik. Állománya mintegy 30 ezer könyv és 90 féle folyóirat, napi– és hetilap. A könyvtár mindkét részlegében pályázati támogatásokból beszerzett számítógépek biztosítják a korszerű tájékoztatást és a használók által igényelt információszolgáltatást. Az olvasók önállóan két számítógépet használhatnak. Az Internet segítségével elérhetők más könyvtárak, gyűjtemények adatbázisai, letölthetők, kinyomtathatók a tanuláshoz, a tájékozódáshoz vagy csak a szórakozáshoz szükséges adatok, információk. Az Országos Dokumentumellátó Rendszer révén az elektronikus úton felkutatott dokumentumok könyvtárközi kölcsönzését is biztosítjuk.

A könyvtár saját és a hálózat eddig számítógépre felvitt könyvállományának adatbázisában az olvasók közvetlenül is kereshetnek a kölcsönző részleg számítógépében.


A kölcsönző részlegben a felnőtt szép – és szakirodalom egy része családi könyvtárként – a keresett témák szerint kialakított csoportokban – áll az érdeklődők rendelkezésére; s ugyancsak elkülönített a gyermek szép– és szakirodalom is. Fénymásolás kérhető.

Az olvasóteremben – a számítógépes szolgáltatásokon kívül – kézikönyvek és a folyóiratok segítenek a tájékozódásban. A folyóiratok kölcsönzése mellett a kézikönyvtár könyvei is kölcsönözhetők pár napos határidővel.

Ebben a könyvtárban helyeztük el a hálózat zenei részlegét. Mintegy 4700 darab audiovizuális dokumentum (CD lemezek, valamint analóg hanglemezek és magnetofon felvételek: utóbbiakat már nem gyarapítjuk) és körülbelül 400 darab CD–ROM és DVD közül lehet választani A kölcsönzés mellett lehetőség van a helyben hallgatásra is.

http://www.albateka.hu/indexmap.html

könyvtár-lista
közeli ládák
közeli pontok
közeli települések
megjegyzés hozzáfűzése


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók