turistautak.hu
turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Térképek










Valahol itt.
Valahol itt.

Típus:
húsvéti tojásgeocaching.hu-n
Név:Húsvéti nyuszik márpedig vannak
Szélesség (lat):N 47° 11,310'
Hosszúság (lon):E 20° 12,163'
Magasság:84 m
Valószínűleg Szolnok külterületén
Közeli települések:Szolnok 1.67 km D felé, Besenyszög-Palotás 6.07 km É felé, Tenyősziget 7.02 km DK felé
Megye:Jász-Nagykun-Szolnok
Bejelentő:Holnap
Dátum:2013.03.25 09:39

Kedves Gyerekek, és máig játékos kedvű Felnőttek!

Ugyan újra hó borítja az erdőket-mezőket, és a természet nem nekem kedvez, de könyörtelenül eljött az Én időm, útra keltem hát, hogy veletek köszöntsem a tavaszt. Mielőtt azonban elárulom hová rejtettem ajándékaitokat, had meséljek kicsit róluk. Hosszú, és fárasztó utam során többször láttak vendégül állat barátaim, enni adtak, meleg alomra fektettek, de egy éjszakát mégis egyedül egy barlangban kellett töltsek. Féltem, de tudtam vártok rám, bementem hát, egészen a mélyére, hogy védve legyek a széltől. Odabenn nagy nyugalom lett rajtam úrrá és hamar elaludtam, mély álmomban azt sem vettem észre mi történik körülöttem. Reggel korán ébredtem, együtt keltem a nappal, láttam sugarait megcsillanni a barlang üregének falán, és észre vettem egy járatot mely még mélyebbre vezetett. Nem tudtam ellenállni, beljebb mentem. Odalenn kristályos rétegel bevonva rég élt lények megkövült tojásaira leltem. Rögtön eszembe jutott Húsvét közeleg, és Én e miatt sietek. De mielőtt útnak indultam volna, hoztam párat belőle, hisz ezt látnotok kell nektek is. Fekhelyemhez visszatérve mikor elcsomagoltam volna őket, még egy különös dologra lettem figyelmes, az eddig zsákomban hozott csokitojások mintha megnőttek volna. Hát képzeljétek, éjjel apró pókok iskolájában voltam, azokon gyakoroltak hálót szőni. Na, most mondjátok meg nekem, milyen dolog ez? Más táskájában turkálni! De, lássuk meg benne a jót, legalább a kövek mellett nem törnek majd össze. Remélem, mind éppen elértek hozzátok?
Ó, ne siessetek, még nincs ám vége! Utolsó nap találkoztam egy picuri manóval is, aki halván feladatomról rám bízta téli munkájának gyümölcseit, nagy gonddal faragott szépséges fa dolgait, hogy azokat is rejtsem el nektek. Nehezen adtam be a derekam, szívesebben jöttem volna el értük visszafelé, és vittem volna haza őket annyira tetszenek, de a manók haragosak, ilyet nem tehetek. Akkora volt már a zsákom, hogy a vasúti töltésen átvinni sem bírtam, eldugtam hát itt a Zagyva parton, gyertek gyorsan, keressétek!



Megközelítés: Helyi járatú 1, 1Y, 2, 2Y, 3, 20, 31 busszal Tallinn városrész végállomásig kell utazni, onnan gyalog É felé tovább indulni egészen a 18 emeletes házig (Aki autóval jön azt itt kel hagyja.), a mögött balra tartva át kell kelni a vasúti átjárón, és ugyancsak balra tekinteni. A dobozomat nagy mérete miatt szemétnek álcáztam, de ügyesek vagytok, hamar meglelitek. (A környékhez képest ez a rész aránylag tiszta.)

FIGYELEM! A sorompó állandóan zárva tartott, fényjelzés nincs, de a vonatközlekedés mindkét irányból sűrű. Gyerekeket, kutyákat ne hagyjatok egyedül, átkelés előtt pedig alaposan nézzetek szét, és siessetek a síneken!

Gondolom azt már mondanom sem kell, a rejtésre pedig vigyázzatok, hogy április 5.-ig a beavatottak közül had leljék meg minél többen.

Ami nem néz ki ehetőnek, az nem is az!


húsvéti tojás-lista
közeli ládák
közeli pontok
közeli települések
megjegyzés hozzáfűzése


Megjegyzések:
gordogok 2013.04.02 10:17Fénykép:
Kedves Nyuszi kösz, hogy megvártál!
A rejtőzködésed a környezethez illően ravasz, könnyen megtaláltunk!
Kamilla és Levi köszönjük a sok-sok meglepit!
osibring 2013.04.02 10:10
Húsvéti pihenés után hazafelé útba ejtettük a Nyuszifészket.
A fészek feltárása után szemünk-szánk elámult! Volt itt minden és nem akármilyen, igazi kézműves kiállítás!
Ez a Nyuszi milyen körúton járhatott?
Köszönjük a gazdag ajándékokat Nyuszika!
OsiMama és OsiPapa
gordogok 2013.03.31 11:55
Kedves Nyuszi várj bennünket!
Igyekszünk ott lenni csak még várjuk a napsütést!!! (:


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók