turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

Kolesárhozzászólásai | válasz erre | 2003.10.31 21:20:03 (1)
A jövő hétvégén (november 8-9) össznépi trackelést tartunk a Gerecsében. Ennek célja a Gerecse összes jelzett turistaútjának megbízható felmérése.

A begyűjtött anyag a turistautak.hu oldal elindulását segíti majd elő, ezt ugyanis kifejezetten a turistautak (és a kapcsolódó hasznos tereptárgyak, útpontok) felmérésére, rendszerezésére és közzétételére találtuk ki. Mivel a szervező csapat minden tagja ládakereső, vagy legalábbis lelkes szimpatizáns és regisztrált felhasználó, ezért nincs szükség külön regisztrációra, a felhasználónevek és jelszavak közösek a geocaching.hu-val. A weboldalon még nem látható éles tartalom, a fórumot viszont már lelkesen használjuk. (Ha nagyon gyengélkedik a forum.index.hu, akkor a turistautak.hu fórum-programját felhasználva áttehetjük székhelyünket saját fórumra a geocaching.hu-n.)

Terveink szerint tehát a Gerecse lesz az első felmért és feldolgozott terület, majd a tapasztalatok és visszajelzések nyomán terjeszkedünk a turistatérképekkel lefedett területekre. Reméljük, hogy a már összekovácsolódott csapat, a high-tech felszerelés és a geocaching.hu-n bevált webes technika (keresési lehetőségek, térképek, letöltés) élvonalbeli eredményt hoz össze. Bízunk benne, hogy hasznos és értékes munkát végzünk!

Úgy tűnik praktikusnak a trackelés szervezése, ha különböző pontokból indulunk, délben összetalálkozunk egy (vagy több) pontban, estére mindenki visszatalál a kiindulópontjára (ha autóval jött) vagy ahonnan haza tud menni. Egy csapatban legalább 2 GPS-re van szükség, ebből az egyik barométeres magasságmérős legyen (eTrex Vista, Summit, Geko 301). Másodperces precíziós log felesleges, de minimum legsűrűbb automata vagy néhány másodperces időalapú log tűnik használhatónak. Akinak van külső antennája, hozza magával!

Kérdés, hogy melyik nap legyen az esemény? Megfelelő szervezés mellett akár két napos is lehet, különös tekintettel arra, hogy vészesen rövidülnek a nappalok. Budapesttől nincs messze, így a közelben lakóknak szállásról nem érdemes gondolkodniuk.

A turistautak.hu alapító csapata (abc-rendben): Kjr, Kumin, Magpet, Moha bá, Piret, Sörpa, Vándor


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók