turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

kvtehozzászólásai | válasz erre | 2008.10.14 22:07:03 (23519)
Egy fejlesztési ötlet a találkozóra:

- A webes paraméterezésnél ha több elemet jelölök ki, akkor az első oszlopban a "többféle" megjelölés szerepel, amennyiben a kijelölés összes elemének nem azonos valamely paramétere. Ugyanez van, ha veszek egy kitöltött megy egy nem kitöltött paraméterű elemet.

- Amikor ez a "többféle" felirat van az összegzésben, akkor ugyan én beállíthatom a paraméter új értékét, de ezt ténylegesen nem engedi megváltoztatni. Ezt a felület egyik nagy hiányosságának tartom. Miért? Gyakran felmerül, hogy sokan nem szeretnek paraméterezni (én sem nagyon). Sok útvonal van, ahol hasonló jellegű útnál valaki így, más pedig úgy minősít egy jellemzőt. Ez a hiányosság hátraltatja az egységesítést, mivel a webesen sokkal könnyebb utólag paraméterezni.

- A gyakorlatban ez pl. azt is jelenti, hogy ha egy hasonló tulajdonságú elemekből álló útszakasz 20 kijelölt elemet tartalmaz, abból modjuk 2-3 nincs egyáltalán paraméterezve (már ez is ok a "többféle" feliratra!), a többi meg össze-vissza, akkor azt én a webesen nem tudom egyszerűen egységesíteni, mert jelenleg nem engedi.

- Szóval: webes átparaméterezést engedjen eltérő kiinduló paraméterek mellett is.

Köszönöm, hogy meghallgattak!


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók