turistautak.hu
turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Térképek






Az emlékezéshez vezető út eleje...
Az emlékezéshez vezető út eleje...

Típus:
geocachinggeocaching.hu-n
Név:GCSzin Színészsírok Farkasréten by:Amancsics
Szélesség (lat):N 47° 29,060'
Hosszúság (lon):E 19° 0,263'
Magasság:221 m
Valószínűleg Budapest külterületén
Közeli települések:Budapest XI. kerület 1.22 km D felé, Budapest I. kerület 2.34 km ÉK felé, Tabán 2.79 km K felé
Megye:Budapest
Bejelentő:nogacsalad
Dátum:2008.04.12 20:41

Ez a POI egy moderáció során elvérzett ládika emlékére született. Célja, hogy aki mégis szeretné végigsétálni és kiélvezni, annak módja legyen dokumentálni és megörökíteni élményeit.

11+láda+1 mini multi
3000 m sétával, utcai cipőben, 2 óra alatt lazán bejárható.

Keresés:
Töltsd le, és nyomtasd ki a segédletet!
A megadott kook-tól indulva, a segédlet alapján és annak megfelelően, számold ki a következő pontot ahová menned kell. Közben nézelődj, fotózz, elmélkedj, és élvezd a sétát! Keresetlenül is, számos ismert névvel fogsz találkozni utad során.
A segédlet monogramjaiból, és az alább felsorolt nagy nevek segítségével, biztos a találat! Ne csak a műszert figyeld, olvasd a sírfeliratokat is!

Utad során, velük mindenképpen találkoznod kell:
Ajtay Andor, Turay Ida, Karády Katalin, Kabos Gyula, Tolnay Klári, Fedák Sári, Jávor Pál, Bárczy Kató, Rajnay Gábor, Kiss Manyi, Feleki Kamill

A láda kereséséhez segítség: mikroláda egy kő alatt, nem a temető területén :-))))
(de onnan azért elérhető rejtekben lapul) Itt akár logolhatsz is!

Ne feledd, temetőben jársz! Ennek megfelelően, csendben, rendben, kellő áhítattal közlekedj. Sokan alusszák itt örök álmukat...

Ha tetszett a séta, azt Amancsics-nak köszönjétek, ha nem, akkor Őt szidjátok :o)



geocaching-lista
közeli ládák
közeli pontok
közeli települések
megjegyzés hozzáfűzése


Megjegyzések:
jalso 2008.10.29 15:32Fénykép:
Végigjártam a 11 színészsírt, és közben is figyeltem az érdekes sírokat. A zenészek parcellájában hosszasan időztem, és sok ismerősre leltem. Sajnos a ládát nem találtam, és így az "Utolsó" pont sem lett meg.

Köszönöm Amancsicsnak a nagyon szellemes feladatot, amelynek megoldása az első néhány sírnál még gondokat okozott (kissé pontatlanok a koordináták és/vagy az én kütyüm a lombkoronák alatt), de később belejöttem.

Az természetesen a "szerző" szíve joga, hogy kiket választott ki a sok-sok neves színész közül, akik ebben a temetőben lelték meg végső nyughelyüket. Az viszont furcsa, hogy az egyik helyen Bárczy Katót kell keresni, amikor ugyanazon a koordinátán egy sokkal nevesebb színész, Szabó Sándor nyugszik.
nogacsalad 2008.04.12 11:10Fénykép:
Amikor tudomást szereztünk e ládaötletről, azonnal felkeltette érdeklődésünket. Korábban többször beszéltünk már róla, hogy milyen jó lenne felkeresni híres emberek sírját, s ha ez ráadásul mondjuk egy multi-kess keretében történne, az lenne igazán a kedvünkre való!
Így aztán, láda-elutasítás ide vagy oda, elhatároztuk, hogy végigjárjuk. Kellemes tavaszi időben indultunk neki (ez a se hideg, se meleg idő hívogat tán legjobban a kincsvadászatra, vagy akár egy egyszerű sétára). A segédlettel kezünkben voltaképpen gyerekjáték volt nagy színészeink nyughelyének megtalálása, és a számolgatás sem bizonyult nehéznek. Ha valahol esetleg nem pontosan az adott sírra mutatott a koo-k alapján a műszer, a szomszédsírokon olvasható nevek könnyítésül megadott monogramjai sokat segítettek. Meg aztán, így legalább - a megadottakon kívül - felfedeztük sok más híresség nyughelyét is, pl. Gobbi Hilda, Básty Lajos, Rózsahegyi Kálmán, Kálmán György stb.
Voltak olyan felvetések e láda kapcsán, hogy a lázas névböngészés közben a gyanútlan kesser esetleg konfliktusba keveredhet a híres emberek sírját gondozó helyi erőkkel. Nos, szerintünk ez a félelem teljesen alaptalan. Temetői sétánk során mi magunk is összetalálkoztunk egy mosolygós idős nénivel, aki Mészáros Ági néhai színművésznő sírját ápolgatta éppen, s kiszúrta, hogy híres emberek nyughelyét keresgéljük. Nagyon kedves, barátságos volt velünk, azt is elmesélte, mindjárt kinek a sírjához fog átballagni, hogy kicsit rendbe tegye, s ha időnk engedi, azt is nézzük ám meg feltétlenül.
Végül is az összes keresett helyszínt megtaláltuk, s az utolsótól elindultunk megkeresni magát a ládát. A megadott koo-kon (valahol a Denevér utca végében) sajnos nem leltük, a közvetlen környéket is átvizsgáltuk - sikertelenül. Hazatérve beszéltünk telefonon Amancsiccsal, aki némileg pontosította a helyet, és örült, hogy ládaötlete tetszik nekünk.
Másnap reggel visszatértünk, ám az új infók birtokában sem találtuk sajnos a dobozkát.
Ezzel együtt nekünk "bejött" ez a ládika, és szívből sajnáljuk, hogy a moderátorok valamilyen okból nem így gondolták.
Köszönjük a lehetőséget!
jspanyik 2008.04.08 14:50Fénykép:
Végig sétáltam! Nekem tetszett!

Köszönöm a rejtést!

Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók