turistautak.hu
turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Térképek




Tűzrakó hely
Tűzrakó hely
Asztal is van
Asztal is van
Ennél a megállónál szállj le!
Ennél a megállónál szállj le!
Eső esetére
Eső esetére
Résztvevők (5fő már sajnos hiányzik a képről)
Résztvevők (5fő már sajnos hiányzik a képről)

Típus:
geo-eseménygeocaching.hu-n
Név:8. Kelet-Magyarországi Kesser Találkozó
Szélesség (lat):N 47° 32,580'
Hosszúság (lon):E 21° 44,225'
Magasság:130 m
Valószínűleg Debrecen külterületén
Közeli települések:Debrecen-Nagycsere 3.44 km DK felé, Hajdúsámson-Martinka 3.56 km ÉK felé, Hajdúsámson-Sámsonikert 4.34 km É felé
Megye:Hajdú-Bihar
Bejelentő:luilui
Dátum:2007.08.03 21:19

8. Kelet-Magyarországi Kesser Találkozó

Sajnos, akár tetszik, akár nem, lassan véget ér a nyár. Vége a szabadságoknak, a nyaralásnak. De, fel a fejjel, mert itt az újabb találkozás ideje. Mindenki kipihenten, feltöltődve, élményekben gazdag nyarat hagyott maga után, és most alig várja, hogy ezeket az élményeket, kalandokat megoszthassa velünk, hallgatókkal, akik persze ámulva és bámulva hallgatjuk.

Természetesen a „régi” már szokásos társaságnak nem kell mondani, most is lesz szalonna, kolbász, virsli sütés. Ki mit szeretne enni. Az előző találkozások valamelyikén nagy sikert aratott az alufóliába csomagolt, parázson sült krumpli is. Na! – szóval mindenki a saját szája íze szerint.

Most is beszélgetünk, nevetgélünk, tanácsokat kérünk, és adunk, kutyákkal szaladgálunk, na és játszunk.
Aztán még egy érv amellett, hogy eljöjjetek: A Zsuzsi-vonat ládáját, aki még nem találta volna meg, most egyúttal azt is megteheti.
http://geocaching.hu/caches.geo?id=935
Ez is egy vonzó program, ha már kesserek vagyunk!

Szeretnénk, ha ezen a találkozón is bukkannának fel olyan kesserek, akiket még személyesen nem ismerhettünk meg!

Mindenkit nagyon nagy szeretettel várunk. Hozzatok jó hangulatot, sok kalandos történetet, élményeket a nyárról. Ennivalót, itókát magatoknak. Akik autóval jönnek, és tudnak egy kis tűzifát is hozhatnak.

Ha esetleg még mindig tartana a tűzgyújtási tilalom, akkor is megtartjuk a találkozót, de nem sütünk-főzünk, az otthonról hozott finomságokat eszük.

Idő: 2007. 09. 01. 13h
Helyszín: Nagycsere Pihenőközpont, a Zsuzsi vasút, Erdészlak megállója közelébe.
A hely koordinátája: N 47° 32,5800' E 21° 44,2250'

Megközelítése: Debrecent a 48-as főúton Vámospércs, Nyírábrány felé kell elhagyni. Egészen a Panoráma út kereszteződéséig N 47° 31,6370' E 21° 44,0630' kell menni, itt balra fordulva az úton, a Zsuzsi vonat sinek előtt kell ismét balra bemenni a Nagycsere Pihenőparkjához. Menj a betonúton a N 47° 32,6070' E 21° 44,2930' pontig, itt menj jobbra, az Erdészlak megállójáig, és ott parkolhatsz.

Zsuzsi vonat menetrendje: http://www.zsuzsivasut.hu/index.html
Ehhez alkalmazkodva lehet az időpontot igazítani.
A visszajelzések szerint alakíthatunk a programon.

Szeretnénk mindenkit kérni, hogy más hely és időpont javaslatát ne tartsa magába, ki vele.

Akár igen, akár nem (bár a hiányzások igazolását nem fogadjuk el!) jelezetek vissza! Köszi!


Ezen az oldalon is megjelent a találkozónk híre!


Az eddig feltöltött fotók itt tekinthetőek meg:

LUILUI képei:
UJCSI képei:



Üdv: Judith és Luilui


geo-esemény-lista
közeli ládák
közeli pontok
közeli települések
megjegyzés hozzáfűzése


Megjegyzések:
vpc.szabi 2007.09.05 08:48
Nagyon sajnalom, hogy nem lehettunk ott, de az idopont sajnos nem volt megfelelo. Mindenesetre koszonjuk az invitalast, remeljuk a kovetkezo kedvezobben alakul szamunkra is.


Togo 2007.09.03 09:19
Végre. Többször elhatároztam már, hogy megyek eme eseményre, de valahogy mindig közbejött, igy kimaradt. BaliaGy jelezte, hogy szívessen eljönne, igy gyorsan utitervet készitettünk. Eszméletlen mennyiségü ládát beterveztünk az utra, hogy nehogy véletlenül megtalálás nélkül maradjunk. Útközben már megkezdtük a kessertalálkozót, mert összefutottunk Tüdővel.
Csak egy kis töredékét sikerült megfogni a betervezetteknek, de ahoz pont elég volt, hogy két órával a meghirdetett kezdés után érkezzünk a helyszinre. Nagy üres parkoló fogadott minket, igy azt hittük, hogy már vége is a bulinak. Igy a sinek mellé parkoltunk, hogy azért a Zsuzsi vonat ládáját levadászuk. Ahogy kiszálltunk távolról egy összejövetel hangjait véltük hallani. Nézzük már meg alapon elindultunk arra, és igen megtaláltuk az összejövetelt. Belépőként zsiroskenyerett kellett enni, Judith addig nem is engedett a tömeghez minket. Na de aztán belevetettük magunkat a jóhangulatba, amihez a magunk szerény módján próbáltunk hozzájárulni. Én előkotortam a kocsiban fellelhető játékszereket, BaliaGy meg a muffinjait kinálta körbe.
Némi beszélgetés, játék, Zsuzsivonat fotózás után levadásztuk a GCZSUV ládát, majd rádöbbentünk, hogy jó társaságban milyen gyorsan repül az idő. Bucsut vettünk a társaságtól és Guess.who hivására célba vettük velük, Evetkével és Vgyurival az Ujlak ládát.
Köszönjük, hogy itt lehettünk.
guess.who 2007.09.02 21:27Fénykép:
Huh, megint egy találkozó, és kár, hogy nem lehet az esemény POI-kat pontozni, mert most kaphatna három jókora egyest... :D
Judith mindig fotózni akart, R-19-es Józsi mindig füstölt, sajnálatos módon elmaradt a modiverés (túl jókötésű moderátorok jöttek :D), megegyeztünk, hogy Ujcsiék és Tojasék megtalálásait mind elutasítom - ráadásul még Togóék is elkéstek (Kyra meg el sem jött). Szóval miért is kellene magasabbra pontozni? ;)
Ó nem, háthiszen ez volt az első olyan találkozó (emlékeim szerint), amelyiken nem esett az eső - úgyhogy emiatt jár a gyenge kettes a környezetre. ;)


Ja, és Evetke egyáltalán nem viselkedett "barátságosan"! :))
KPisti 2007.09.01 23:01Fénykép:
Nagyszerű délután volt, nagyon jól éreztük magunkat. :-) Sajna, a tűzgyújtási tilalom miatt nem lehetett tűzön sütögetni, de a frissensültekből mégsem maradtunk ki R19-es Józsinak köszönetően. Köszönjük!

A Zsuzsi vonat többször köszöntött bennünket, hiszen a helyszín egyúttal a kisvasút Erdészlak megállója is egyben. A kalaj hogy örülhetett, mikor meglátta, mennyien akarnak felszállni a megállóban, majd mennyire le lehetett törve, mikor végül senki sem szállt fel. :-)

Jó volt régi-új és vadonat új arcokat megismerni, beszélgetni, de ezt már régen tudjuk (hiszen ez volt a 8. KMGT), hogy ezeknek a laza szombat délutánoknak ez a varázsa.

Volt játék is, az elmaradhatatlan vízi bucka, valamint Togo dobálós rakétája.

Krisztike pedig valóban a szemünk láttára cseperedik fel. Legelőször még kocsiban ülő kisbaba volt, aztán már totyogott is, most pedig már beszélget rendesen. :-)

Jó volt, reméljük ismét találkozhatunk veletek a következő KMGT-n!

K:Pisti *Andyval
R19-es Jozsi 2007.09.01 22:16
Tényleg jó hangulatú találkozó volt, sok röhögéssel, kevés komolykodással. Új arcok, jó beszélgetések.

Köszi a szervezést!!
Pancsa 2007.09.01 20:56
Nagyon jól éreztem magamat kis barátnémmal Krisztikével Barátaimmal Andorral Zsoltival Meg persze Pepivel ( Pepi a kutya )
Evetke 2007.09.01 20:43
Amondó vagyok, hogy jó volt :) Én ugyan késve érkeztem, nem sütöttem, ellenben kutyát etettem, krónikusan, valamint barátságosan viselkedtem (szerintem :).
Hogy tud valami "ígéretesnek ígérkezni"? :D
Utána még klubdélután-jelleggel akácosban kommandóztunk Újlaknál, mert dobozkeresési kedv támadott erősen. :)
kovacsistvan 2007.09.01 20:35
Örülök, hogy ott lehettem! Koko
Judith 2007.09.01 20:13Fénykép:
Nagyon örülök, mikor találkozót rendezhetek!
Annak még jobban örülök, ha sokan el is jönnek. Most viszont én lepődtem meg legjobban, mert sokan jöttek, olyan kesserek is, akik nem jelentkeztek be, csak beállítottak. Nagy örömet szereztek ezzel az ötletükkel. Most elmondhatjuk, hogy rengeteg új arcot ismerhettünk meg.

Ez a találkozó úgy van hirdetve, hogy Kelet-Magyarországi Találkozó, na most gyorsan tisztáztuk a pestről érkező „barátainkkal”, hogy lényegében ők is Magyarország keleti feléhez tartoznak, így itt a helyük, és nagy szeretettel fogadtuk őket. (persze országunk akármelyik feléből érkező kessert is ilyen szeretettel fogadtunk volna).

Hiába volt 13 h-tól hirdetve a találkozó, már fél 12-től gyülekeztünk. Szép lassan, de 29fő gyűlt össze. Volt ott beszélgetés, nevetgélés, flekken sütés, zsíros kenyér falatozás, minden fajta édesség elpusztítása, na és rengeteg játék Togó vezetésével!:)))

Természetesen az összes környező láda nem maradt látogatatlan. A messzebbről érkező kesserek ezt a találkozót összekötötték a kellemest a kellemessel, és egy ládarazziát rendeztek a megye területén.

Rendszeres és visszatérő programunk volt a délután folyamán, az érkező és távozó Zsuzsi vonat fotózása.

Remélem mindenki jól érezte magát, és a következő találkozóra is szívesen ellátogat.

Judith 2007.09.01 20:12Fénykép:
Még képek!
luilui 2007.09.01 20:01Fénykép:
Nagyon, nagyon, nagyon jó volt! Sok olyan kesserrel találkoztunk, akiket még nem ismertünk.
Tócsa 2007.09.01 09:15
Sajnos most nem tudunk ott lenni, de mindenkinek jó szórakozást, s szép napsütéses időt kívánunk!
Lally 2007.08.30 08:59
Megpróbálunk ott lenni, mert igéretes eseménynek igérkezik! :-)
Évi, Laller & Lally
tojas 2007.08.28 19:15
Igyekszünk ottlenni. 2+1/2 fő.
Apexsek 2007.08.28 10:09
Úgy vélem illő ot lenni az ilyen rendezvényeken minnél több kessernek!
Én megyek mindenképp. Sajnos a társam még külföldön van, így egyedül leszek.
Ha van szállás tipp, szívesen veszem, ha nincs, akkor megoldom.

Üdv: brezko, az APEXSEK csapatából
Evetke 2007.08.27 07:47
Úgy vélem, jövök/jövünk.
Három lehetséges szeptember 1-jei program közül erre esett végül a választás :)
R19-es Jozsi 2007.08.25 22:06
Mindig örülünk, ha újabb arcokat is látunk!!
magpet 2007.08.25 12:11
A dolgok jelen állása szerint tudok menni, szerintem családdal. Persze csak ha közép-magyarországi kesserek is jöhetnek.:)
ujcsi 2007.08.17 14:14
Mi se szeretnénk kihagyni!
Ujcsi-ék
Pancsa 2007.08.14 18:06
Még jó hogy megyek!! :-D
(remélem nem akkor lesz az évnyitó)
Andor63 2007.08.13 14:57
Ki nem hagynám :D
R19-es Jozsi 2007.08.10 07:08
Még jó, hogy igen, legkevesebb 4 fővel.
KPisti 2007.08.06 13:16
Mi nem maradhatunk ki egy ilyen jó buliból, 2 fővel ott a helyünk! Még csak azt nem döntöttük el, hogy most mit süssünk... ki. :-P

K:Pisti *Andyval

Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók