turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
, Tisztul_A_Visztula hozzászólásai
új hozzászólás | témák listája

Összesen: 38 db hozzászólás

Tisztul_A_Visztulahozzászólásai | válasz erre | 2021.01.18 22:24:33 (7660)
Mert érdekelt. S ami Neked lerágott volt, az nekem nem az volt. Így azt sem tudhattam, hogy pl. másnak, így Néked lerágott. A kavarást tehát nem érzem, az érdeklődést és ítéletmondást vállalom. Vedd úgy, hogy ez a demokrácia hátulütője! Bocs, hogy válaszoltam.
[előzmény: (7659) filemaneger, 2021.01.16 19:32:43]

Tisztul_A_Visztulahozzászólásai | válasz erre | 2021.01.07 21:53:25 (7654)
Félreértetted, a lenyúlni szót nem jogi értelemben használtam, hanem azért ezt választottam, mert azt akartam érzékeltetni, hogy felmérés nélkül, a terepre kimenés fáradalmai nélkül stb.

Az OSM>tuhu irány oka már az eddigi hozzászólásokból leesett számomra.

A tuhu>OSM irányon csodálkoztam, mert ahogy te is leírtad, meg mások is, az OSM nem ragaszkodik annyira az ellenőrzöttséghez. Akkor meg simán átvehetne minden olyan pont, vonalat, felületet, ami újként megjelenik a tuhun. Mit kockáztat vele?

Tehát
"Az alaptérkép adatainak átvételét megnehezíti, az a tény, hogy helyszíni ismeretek hiányában nehéz eldönteni, hogy melyik adatbázis a pontosabb, milyen irányban kellene adatot átvenni"
statisztikailag a tuhu a pontosabb a szemlélet miatt, másolható minden változás, a nem változó, de eltérő dolgokat meg hagyni kell, akkor is, ha eltérnek az OSM-tól

Mi a hiba az okoskodásomban?
[előzmény: (7650) cseremoha, 2021.01.07 08:52:21]

Tisztul_A_Visztulahozzászólásai | válasz erre | 2021.01.06 20:35:10 (7647)
Nekem is ez a tapasztalásom az elmúlt évekből. Volt már, hogy 1-2 helyen túrázva azt láttam, hogy a tuhu milyen gyenge, ez az ösvény is hiányzik, meg az is. Aztán onnantól csak az OMPHikingot használtam. Aztán megint eljutottam 1-2 helyre, párszor pofára estem. Volt, hogy nyoma sem volt útnak, teljesen blöff volt (NB: imádtam a tuhu .. és . jelöléseit, tudván azt, hogy családdal nem fogok úgy menni, hogy ilyen szakaszokat érintsünk. Tehát gyorsan vissza is telepítettem a tuhu-t. Azóta mindkettőt nézem.

Egyébként ha jogilag kóser módon le lehet(ne) mindennap nyúlni minden új térképelemet a tuhu-ról, akkor fura, hogy a korábbi egyszeri hullámú adatkinyerés óta ennyire divergált a két adathalmaz. Pedig “tegnap” az OSM a volt a “jövő”. Biztos egy csomó ember rajzol ott, aki a tuhun nem akart rajzolni, de ha tényleg összességében jobb a helyzet az OSM magyarországi rajzolásainál, akkor az elmúlt 3-4 évben többször kellett volna a tuhu-ban csalódnom, s kevesebbszer az omphikingban. Pedig én aztán nem vettem részt 2014-2015-ben a folyamatban, tehát nehéz lett volna elfogultnak lennem. Sőt Peter68-at az omp-ről nagyon kedveltem a segítőkészsége miatt.
[előzmény: (7646) cseremoha, 2021.01.06 15:46:31]

Tisztul_A_Visztulahozzászólásai | válasz erre | 2021.01.05 12:31:10 (7643)
Ja, s én is egy ideje pont a “kék” kimenetet használom, sőt nekem tetszik nagyon az 5m-es szintvonalköz. S pont azért tudom jó szívvel használni, mert annó beletettem valamennyit, s azt gondolom, ha minden valaha volt letöltő pont ennyit tett volna bele, akkor még nagyságrendekkel jobb, pontosabb lenne az adatbázis. Magyarán az “Átlagnál jobb vagy, az átlagnál szebb vagy....” :-)
[előzmény: (7636) Old Eye, 2021.01.03 22:57:21]

Tisztul_A_Visztulahozzászólásai | válasz erre | 2021.01.05 12:26:38 (7642)
Én (ha szégyen, ha nem) mondjuk konkrétan belül magamban nem a nagyközönség miatt rajzoltam anno párszáz szerkesztésnyit, de nem is magam miatt, hanem pont a kettő között: a tuhun szerkesztők közösségéért. Azért mert tetszett, hogy valahol fejleszegve a pénzbe kerülő, de megbízhatatlan térképpel versenyző topográfiai térkép létrejön. S ez annak a terméke, aki ezt megalkotta, pontosan: azoké.

Valójában még az sem lett volna ellenemre, hogy egy ncore-szerű félig zárt modell legyen a tuhu, ahol tenni is kell azért, hogy letölthessen valaki. A “figyeljetek, teljesen ingyé’ van, hűdejó, letöltöm, ha egy út meg nem úgy volt, akkor reklamálok” attitűdű emberek száma csak akkor csökken, ha az ember nevelési céllal terelgetni próbálja őket.

Manapság tipikusan két út van: a) teljes voluntarizmus sok ingyenélővel b) üzleti modellre épülő. S szerintem a harmadik a legegészségesebb.
[előzmény: (7639) bigmick, 2021.01.04 18:17:44]

Tisztul_A_Visztulahozzászólásai | válasz erre | 2021.01.05 12:17:44 (7641)
Bocsánat, jogos, hogy túl erősen, sőt durván fogalmaztam. Korrigálom a szóhasználatot a véleményem fenntartása mellett: “ Egyébként így utólag azt gondolom, hogy mindenfajta jogi megközelítést félretéve, kizárólag az erkölcsit, meg a munkaidőt figyelembe véve, erkölcsinek könnyűnek találtattak azok, akik kinyitották a tuhu adatbázisát.”

Egy lehetséges erkölcsös megoldás lehetett volna vagy azokat az adatbázis elemeket átvinni, ahol olyan ember volt az utolsó szerkesztő, aki az átvitelt támogatta, vagy ugyanez, csak éppen a pont, vonal, poligon létrehozójára vetítve, vagy éppen a baráti osztozkodás nagyvonalúsága mellett mondjuk 13-14 tájegységet átvinni. Tök mindegy, hogy pontosan mit és mennyit, DE NEM A TELJESET!

Itt nem az a lényeg, hogy ki miben hitt, hanem az, hogy aki nem hitt abban, annak is el lett adva a munkája. S itt nem azt mondom, hogy pénzért, mutyiban (bár ezt sosem lehet kizárni, sokszor van egy-egy próféta, aki valójában pont ezt teszi), csak azt, hogy a nyitást nem támogatók munkáját is (!!!!!) felhasználva született meg az üzlet. Ez pedig minimum önzés az önzetlenségre hivatkozva.
[előzmény: (7637) olahtamas, 2021.01.04 06:16:52]

Tisztul_A_Visztulahozzászólásai | válasz erre | 2021.01.03 22:03:31 (7635)
Bocs a nagyfokú asszem egybe írandó.
[előzmény: (7634) Tisztul_A_Visztula, 2021.01.03 22:02:45]

Tisztul_A_Visztulahozzászólásai | válasz erre | 2021.01.03 22:02:45 (7634)
Úgy látom, Hev, mert már jó ideje követme a kommentjeidet itt és ott is, hogy messze jobbak a konklúzióid, mint másoknak, mint az átlagnak, messze jobbak az előrejezéseid is. De mivel a többséget lenyomod ezekben az értékekben, ezért mindig is szembesülni fogsz azzal, hogy nem érsz célba, minden lesznek olyanok, akiket magad ellen fordítasz. Azt nem akarom megítélni, hogy ez csak "tündérke" esetében igaz, vagy ténylegesen "öregszem" esetében is, de nem is ez a lényeg. Hanem az, hogy semmire sem megy az okos ember akkor, ha nem tud idomulni. S itt nagy fokú idomulásra van szükség, nekem is meg kellett tanulnom ezt.
[előzmény: (7631) Hev, 2021.01.02 14:50:30]

Tisztul_A_Visztulahozzászólásai | válasz erre | 2021.01.03 21:56:32 (7633)
Mindkettőtöknek, tehát Jujunak is szól a válasz:

"Amit nem láttunk, hogy elvesztettük a szerkesztőbázisunk magját is. Van, ki az OSM-re ment át, van, aki befejezte a rajzolást, mert nem pártolta ezt a vonalat, és korábban óriási munkát fektetett a TuHu-ba, amit most "odaadva elkótyavetyéltük erőforrásainkat"

Ezzel így utólag egyetértek, s vsz előtte is így láttam volna. Hiszen aki az elmondott, leírt struktúrát támogatta, az valójában azt mondta, hogy a tuhu technikai hátránya van olyan nagy, hogy nincs értelme működtetni, majd az OSM-ben megjelenik minden eddigi érték, illetve innentől meg minek ide rajzolni, ha bármi ide rajzolás is átkerülhet oda.

Mivel egyikőtök sem írt arról, hogy fordítva lehetne-e, feltételezem, hogy vagy nem lehet, vagy féltek az adatminőségtől.

"Nem tudom mi lesz a jövő, mert nagyon kellenének a TuHu-ba új rajzolók, de leginkább az egész struktúrával kérdés mi lesz, Old Eye az egyetlen, aki még rálát, és ért hozzá Kolesár távozása óta. Rajta kívül szerintem senki, és ha akkor valami leáll ha ő nem lesz, akkor nem lesz aki a hibát megtalája..."

Én a leírtak alapján úgy látom, hogy a jelenlegi struktúrában nincs értelme ide rajzolni.

"Ehhez sikerült rávenni a TuHu-t tulajdonló, csak a geocaching játék biztosítására fókuszáló MGKE elnökségét a térképadatbázis ODBL licensz alá helyezését a TuHu szakemberei megkérdezése nélkül."

Naív a kérdés, de ha

ad 1) nem lehet megszüntetni az odbl licenszet, mert az MGKE elnöksége azóta is helyesnek látja az akkori döntését, s nem akarja a licenszmódosítást, ezért pedig szabad préda itt minden "a TuHu-n megjelenő új szerkesztések figyelése most is folyik.",

s ad 2) valamiért az MGKE elnöksége viszont nem akarja explicit módon, direktbe beszántani, a tuhut, hivatkozva pl. arra, hogy ez az ő terméke, s nem látja értelmét stb

akkor mi értelme, pontosabban mi értéke annak, hogy itt páran kínlódtok?

Én úgy látom, hogy vagy meg kell szüntetni az odbl licenszet, s innentől kialakulhat itt extra érték az osm-mel szemben, vagy ha valaki hisz az újrakezdésben, akkor ő is lemásolhatja a komplett tuhu adatbázist, elnevezheti újtuhu-nak, aztán oda gyűjthet minőségi rajzolókat.

Idézem Jujut ismét ""Nem tudom mi lesz a jövő, mert nagyon kellenének a TuHu-ba új rajzolók".

S megkérdezem: miért is kellenének? Miért ide rajzoljanak? Mi volna annak az előnye ahhoz képest, hogy oda rajzolnak, ahová úgyis bármikor átvehetik?


Egyébként így utólag azt gondolom, hogy mindenfajta jogi megközelítést félretéve, kizárólag az erkölcsit, meg a munkaidőt figyelembe véve, szaralakok voltak azok, akik kinyitották a tuhu adatbázisát. Hiszen ha nem lenne kimenet, ha elsüllydt volna teljesen a tuhu, mert a technikai értelemben alapító távozása után teljesen összeomlik, akkor meg kellett volna menteni az adatbázist. De így nem megmentés volt, hanem üzletet kötöttek sok önkéntest utólag kihasználva.
[előzmény: (7632) Old Eye, 2021.01.02 15:06:40]

Tisztul_A_Visztulahozzászólásai | válasz erre | 2021.01.02 03:06:56 (7629)
Bocs, hogy a tuhut csak nagyon ritkán követőként értetlenkedek, de 2015. elején pontosan mi történt: csak egy egyszeri adatátadás a tuhu részéről az OSM-nek, amiért cserébe a tuhu meg hozzáférhetett az OSM adatbázisához vagy egy hosszabb időszakon át meglévő potenciálisan kétoldalú, de a valóságban egyoldalú adatáramlás?

Én csak 2008-2010 között rajzoltam, s pár kivételtől eltekintve tracket is csak akkor töltöttem fel. Ezért nem is követtem itt a 2014-2015-ös dolgokat, bár egyszer pár éve megpróbáltam összerakni, hogy mi történt, de akkor nem sikerült. Most az OMP részbeni halála miatt kezdtem ismét visszaolvasni, de csak annyi jött le, hogy valamiért az OSM hívők egy része is megbánta az egészet. De ők pl. Juju mit bántak meg, bántatok meg, s mi volt, amire ezzel szemben számítottatok?
[előzmény: (7591) cseremoha, 2020.05.22 12:03:08]

Tisztul_A_Visztulahozzászólásai | válasz erre | 2014.12.17 00:40:56 (6106)
Most már csak 46, imént néztem. Lehet hogy pár nap alatt ennyi ember kicsúszott a gördülő, visszafelé néző, 1 éves feltételrendszernek történő megfeleltség állapotából? Jó kis mondat lett :-)
[előzmény: (6105) Csuhás, 2014.12.16 18:37:54]

Tisztul_A_Visztulahozzászólásai | válasz erre | 2010.06.01 19:47:00 (3489)
Bár nem ezt kérdezted, de hátha egyszer ez is kérdésed lesz: terepen nekem a 60csx-szel az emergency tervezés adta vissza a tuhu-n legjobban a kerékpárt. A bicycle beállítással baromságokat javasolt.
[előzmény: (3488) keep, 2010.06.01 14:15:38]

Tisztul_A_Visztulahozzászólásai | válasz erre | 2010.05.17 15:10:38 (3471)
Az is lehet, hogy elrontottál valamit, az is lehet, hogy szakadás van a kérdéses szakaszon, de leginkább mostanában rossz a tervező.
[előzmény: (3470) M. Tamás, 2010.05.17 15:00:08]

Tisztul_A_Visztulahozzászólásai | válasz erre | 2010.05.17 08:02:45 (3469)
Csökkenni meg akkor csökken, ha pl. átállítunk egy szekérutat mondjuk földútra. Gndolom.
[előzmény: (3468) laszloistvan, 2010.05.17 06:54:02]

Tisztul_A_Visztulahozzászólásai | válasz erre | 2010.05.13 12:51:57 (3465)
Azt hittem, hogy erősebb kontaktusban vagytok. Akkor majd közvetlenül őt kérdezem.
üdv:
Tisztul_A_Visztula
[előzmény: (3464) baggio, 2010.05.12 23:16:36]

Tisztul_A_Visztulahozzászólásai | válasz erre | 2010.05.11 02:59:05 (3449)
Nem is az a gond, hogy a mély hallgat, hiszen sok minden más is van a világon, nemcsak a tuhu, hanem az hogy a tuhu fórumokon jobban hallgat, mint a gc fórumokon. Az überprecíz mivoltom miatt .-) rákerestem arra, hogy a nagy kékség időben 20. hsz-a mikor volt a tuhu összes fórumán (2009. jóliusa), meg a gc-n (2010 április eleje)
[előzmény: (3443) Old Eye, 2010.05.10 14:26:04]

Tisztul_A_Visztulahozzászólásai | válasz erre | 2010.05.11 02:55:38 (3448)
Így van. Olvastam hogy egy-egy rajzoló időről időre belefutott egy jószándékű poi feltöltőbe, aki felnyomott jónéhány poi-t rosszul, anélkül, hogy tudta volna, hogy rosszul nyomja fel.
[előzmény: (3446) Old Fairy, 2010.05.11 00:08:02]

Tisztul_A_Visztulahozzászólásai | válasz erre | 2010.05.11 01:43:44 (3447)
Bocs, most derült ki számomra, hogy az rtfm alatt link van, s nem formáztad.
[előzmény: (3444) Tisztul_A_Visztula, 2010.05.10 18:16:37]

Tisztul_A_Visztulahozzászólásai | válasz erre | 2010.05.10 18:16:37 (3444)
Akkor mondd meg azt. hogy hol van ilyen jó manual? A tuhu fórumokban mindig a kísérletezést támogatók győznek a jó manualt követelők felett. Igaz?

Egyébként a font=arial és a sima font tag-gel próbálkoztam, tehát méretet egyáltalán nem írtam be....
[előzmény: (3442) Old Eye, 2010.05.10 14:22:40]

Tisztul_A_Visztulahozzászólásai | válasz erre | 2010.05.10 13:51:52 (3441)
Bocs, a félkövér szándékos volt, a méretnövelés nem. Kísérleteztem a font tag-gel, mivel nem tudtam, hogy mit jelent, s véletlenül benne maradt a hsz-ban.
[előzmény: (3440) Tisztul_A_Visztula, 2010.05.10 13:50:32]

Tisztul_A_Visztulahozzászólásai | válasz erre | 2010.05.10 13:50:32 (3440)
BAGGIO

Így pár hét elteltével hadd kérdezzek rá, hogy ez mit jelent a gyakorlatban? S mikortól jelenti azt?

Pl. gyűlnek a fejlesztési ötletek között is a hsz-ok, s már nemcsak térképszerkesztőktől, így elég csúnyán néz ki, hogy válaszra sem méltatjuk őket.

A web-en keresztüli POI feltöltés pedig most már kb 4 hónapja halott.

üdv:
Zoli
[előzmény: (3403) baggio, 2010.04.21 16:53:56]

Tisztul_A_Visztulahozzászólásai | válasz erre | 2010.04.26 08:49:06 (3420)
Nekem írtad vagy fehérkút-nak? Mert nekem nem hiányzik. Én az általam belinkelt jelkulcson "nőttem" fel, ehhez képest a tuhu ikonjai nem jelentenek nehézséget, hiszen ha nincs label hozzájuk, még akkor is kap egy nevet a Garmin kimeneten.
[előzmény: (3419) Fgg, 2010.04.26 00:22:49]

Tisztul_A_Visztulahozzászólásai | válasz erre | 2010.04.24 21:31:23 (3417)
Az viszont nem lesz, mivel pgyp linkje a jelzések magyarázatára mutat, s ebben nincsenek olyanok mint pl templom, buszmegálló, kórház stb
[előzmény: (3411) fehérkút, 2010.04.23 21:05:31]

Tisztul_A_Visztulahozzászólásai | válasz erre | 2010.04.23 20:53:14 (3410)
Vagy ha esetleg másra vágysz: http://www.topomap.hu/downloads/jelkulcs.zip
[előzmény: (3409) pgyp, 2010.04.23 10:24:40]

Tisztul_A_Visztulahozzászólásai | válasz erre | 2010.04.21 20:41:34 (3404)
Jó hír. Különösen az, hogy "ha valami nagy gubanc lenne, akkor az egész tuhu-t átpakolja egy másik szerverre, és megy minden tovább.". Úgy látszik, hogy vagy a jogi tudnivalók ellenére az MGKE sem gondolja komolyan, hogy ő a jogtulajdonos, vagy András kellően tökös ahhoz, hogy önjáróan kezelje a dolgot.

Az is tetszik, hogy a geo-sok fórumszínezési vágyában még most is megoldást adott. Lehet, hogy ez búcsúajándék...
[előzmény: (3403) baggio, 2010.04.21 16:53:56]

Tisztul_A_Visztulahozzászólásai | válasz erre | 2010.04.20 19:20:21 (3402)
update

http://www.geocaching.hu/documents.geo?id=kozlemeny20100420
[előzmény: (3401) Old Eye, 2010.04.19 08:28:30]

Tisztul_A_Visztulahozzászólásai | válasz erre | 2010.04.18 17:15:39 (3395)
Nekem is elment vele 2 órám, d emost hogy írtad, még visszább mentem:
http://geocaching.hu/forum.geo?action=thread&id=geocaching&message_id=264746
illetve
http://geocaching.hu/forum.geo?action=thread&id=geocaching&message_id=264546

Most már értem, hogy miért nem történt semmi a fejlesztési ötletek terén.

Most már értem, hogy tavaly ősz óta miért próbálta átadni a tuhu működtetését egy csapatnak.

Még mindig nem értem, hogy itt miért nem kommunikál, ha a gc-s fórumokon megtette (a tuhu-s fórumokon utoljára 02.09-én írt). Akár úgy, mint ahogy elköszönnek péntek délután a cégtől az utolsó munkanapjukon az emberek. Neki aztán tudnia kell, hogy a két weboldal fórumai nem teljesen ugyanazok.
[előzmény: (3394) padler, 2010.04.18 16:57:27]

Tisztul_A_Visztulahozzászólásai | válasz erre | 2010.04.18 16:20:30 (3393)
Ha erre kerülne sor, akkor van egy ötletem, hogy hogyan lehetne a jövőt bebiztosítani. Szét kell porlasztani a tulajdoni jogokat úgy, hogy valójában senki se nyúlhassa le az adatbázist. Hiszen hogy ha a rajzoló is csak egy kis részét tulajdonolja az egésznek, ugyanígy a trekkfeltöltő, s ugyanígy az egyesület, akkor egészen jól be lenne fagyasztva az egész.
[előzmény: (3390) padler, 2010.04.17 09:11:44]

Tisztul_A_Visztulahozzászólásai | válasz erre | 2010.04.18 16:17:22 (3392)
Én nem bízok abban, hogy a tuhu mehet a maga útjára. Inkább a szalámi taktika részének tűnik.

A legnagyobb gondot én abban látom, hogy annak ellenére hogy, itt nincs anyázás, ráadásul a tuhu fejlesztéséhez hasonló voluntarizmus a rajzolás, mégsem kukkant be ide András. A másik fórumba (ahová azért írtam, mert azt hittem, hogy a tuhu-n nem téma a gc küzdelem) tibbigeo utalt arra, hogy andrás nélkül tiszteletlenség bármit javasolni a jövü ügyében. Viszont egyelőre magunkra vagyunk hagyva.
[előzmény: (3374) olahtamas, 2010.04.15 00:44:21]

Tisztul_A_Visztulahozzászólásai | válasz erre | 2010.01.30 00:08:23 (3161)
Nem tudom a választ, csak sejtem, hogy a térképszerkesztés fórumban egyből tudni fogják
[előzmény: (3158) Csöpke, 2010.01.29 13:45:26]

Tisztul_A_Visztulahozzászólásai | válasz erre | 2010.01.30 00:06:50 (3160)
Mármint az útvonal menüben nem látod ezt az útvonalat és a hozzá tartozó útvonalpontokat? Egyébként ezt a kütyüt nem ismerem, de szerintem útvonalat nem a kártyára ment, hanem a készülék belső memóriájába. Legalábbis a 60csx így tesz.
Mapsource/Átvitel menüpont...
[előzmény: (3157) loost, 2010.01.29 10:07:46]

Tisztul_A_Visztulahozzászólásai | válasz erre | 2009.11.18 22:54:05 (3000)
Még egy érdekesség: a http://www.turistautak.hu/mapstat.php oldalon eltűnt a statisztika. S ez nem a www miatt. :-)
[előzmény: (2997) Kolesár, 2009.11.18 07:31:14]

Tisztul_A_Visztulahozzászólásai | válasz erre | 2009.11.17 08:53:08 (2990)
A registry-ből a NameServer-eket én mindig törlöm a HijackThis-szel. Ez baj? :-))
[előzmény: (2989) olahtamas, 2009.11.17 08:12:33]

Tisztul_A_Visztulahozzászólásai | válasz erre | 2009.11.16 20:51:07 (2985)
Most meg mind2 bejön
[előzmény: (2984) Tisztul_A_Visztula, 2009.11.16 20:20:52]

Tisztul_A_Visztulahozzászólásai | válasz erre | 2009.11.16 20:20:52 (2984)
Bocsa vulgaritásért, de kibaszott idegesítő, hogy szemben a hétvégi történettel ma délután meg a sima turistautak.hu nem jött be, ezért vissza tettem a linkjeim elejére a www-t, most meg megint a www-vel nem jön be nekem, s www nélkül igen. Eddig azt hittem, hogy a DNS feloldás témakörét ha nem is értem, de legalább érzem, de az oda-visszaátállásra nem látok épkézláb magyarázatot.

Tisztul_A_Visztulahozzászólásai | válasz erre | 2009.11.14 20:15:35 (2958)
Ja.
[előzmény: (2957) bpeti68, 2009.11.14 19:37:21]

Tisztul_A_Visztulahozzászólásai | válasz erre | 2009.11.14 19:33:42 (2955)
Én most vettem észre és csak a tu.hu megy. a www.tu.hu nem
[előzmény: (2954) bpeti68, 2009.11.14 19:15:00]

Tisztul_A_Visztulahozzászólásai | válasz erre | 2009.11.05 17:28:55 (2935)
Hú, de gyorsan leesett Neked is! :-) Ld a felismerésem a térképszerkesztés fórumban:
http://www.turistautak.hu/forum.php?action=thread&id=terkepek&message_id=243161
[előzmény: (2909) Old Eye, 2009.11.04 21:01:23]
Egy lapon megjelenő sorok száma:

új hozzászólás | témák listája


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók