turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

FTomhozzászólásai | válasz erre | 2022.08.22 19:05:53 (73435)
Az "új" raszteres térképről van itt szó. Amikor néhány éve leváltották ezzel a régit (ami még elérhető, de 2017 óta nem frissül), előjöttek az ilyenfajta hibák. Tudnék több más ilyet felsorolni, példaként csak a Nyíregyháza melletti bokortanyákat említeném most, ahol nagyítási szintenként fordulnak elő eltérő nevek.
Jeleztem a problémát annak idején, öt éve, amikor térképszerkesztéskor Nagycserkesz-Halmosbokorról leválasztottam Ferencbokrot. Ez a garmin-kimeneteken rendben működött is, de az "új" raszteres nem minden nagyítási szinten frissült meg, néhol Nyíregyháza-Halmasbokor is megjelent. A legfurcsább az, hogy egy 2013-as szerkesztés óta már Nagycserkesz az előtag Nyíregyháza helyett, amit a garmin kimenet és a régi raszteres jól meg is jelenít(ett), az "új" viszont elhibázza.
Almáspuszta esete is hordozza a raszteres cseréjének sokéves hibáit, a régi raszteresen nem látni Kisbárkány előtagot.
Vagyis be kellene avatkozni rendszergazdai szinten - ezt kértem is akkoriban -, pl. úgy, hogy teljesen "újragenerálódjanak" a raszteres csempék.
[előzmény: (73433) becko, 2022.08.21 16:31:10]

beckohozzászólásai | válasz erre | 2022.08.21 16:31:10 (73433)
A Komárom-megyei Naszályhoz tartozó Almáspuszta neve bizonyos nagyítási szinteken Kisbárkány-Almáspusztaként jelenik meg. A nógrádi Kisbárkánynak valaha volt egy Almáspuszta része, de már nem létezik.


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók