turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

alnibellhozzászólásai | válasz erre | 2015.08.25 06:24:16 (70982)
Szuper. Látatlanban is gratulálni lehet hozzá.
De a térkép felhasználók döntő többsége, úgy 99,99%-a nem alapít manufaktúrát, nem szerez be célszerszámokat, nem megy el a szakmát kitanulni, nem épít ki kényes kereskedelmi kapcsolatokat, ők csak beszerezni akarnak számukra megfelelő terméket.
Vannak néhányan akik maguk is tudnak építeni egy autót, de azért szinte mindenki megvásárolja még a számára az adott pillanatban legjobban megfelelő bicajt is.
[előzmény: (70980) hadidoki, 2015.08.24 18:12:58]

hadidokihozzászólásai | válasz erre | 2015.08.24 18:12:58 (70980)
:-) egyéni nézőpont...

Én mindenesetre elkészítettem a magam OSM alapú Garmin térképét (köszönet érte Heyjoe-nak), és nagyon jól elvagyok vele.
http://heyjoe.hu/okt/index.php?oldal=garmin
[előzmény: (70974) cseremoha, 2015.08.24 12:21:16]

cseremohahozzászólásai | válasz erre | 2015.08.24 12:21:16 (70974)
"az OSM nagyon sok területen még most sem éri el a tuhu színvonalát", valamint
az OSM nagyon sok területen még most sem éri el az OMP színvonalát.

Mindezekhez tegyük még hozzá azokat az ígéreteket, amelyeket az utóbbi egy évben tucatjával olvashattunk itt a fórumon: három hónapon belül, fél éven belül, egy év alatt, a Tuhu adatai nélkül is, a Tuhu szerkesztői nélkül is, stb. ...

Most meg kiderül, hogy csak akkor, ha mindenki összefog, és akkor is csak majd a távoli jövőben. :-o
Ezek szerint a dolgok nem teljesen úgy alakultak, ahogy a forradalmárok eltervezték, ...de nincs gond, a felelősök már megvannak, ...igen, mi vagyunk azok, akik nem hajlandóak a felvilágosult, lánglelkű vezetőik iránymutatását követve gyarapítani az OSM adatbázisát. (Javaslom ezen megátalkodott destruktív elemek örökös kitiltását a hazai közösségi térképezésből. ;-)

"Ezt ilyen szinten és ilyen sebességgel józan gondolkodású ember nem akarhatta." --- Mégis miben bízott az a józan "gondolkodású ember", hogy akik nem akarnak az OSM térképén dolgozni, azok majd éjjel-nappal fognak munkálkodni az OSM adatdonorjává vált Tuhu gyarapításában? :-o

Amennyiben egy projekt mögött nem látszik, nem érződik, hogy lenne gazdája, gondviselője, akkor az a projekt bukásra van ítélve. Egy ilyen projektre miért bíznám rá értékeimet, miért adnám oda munkámat, tudásomat, ha nem lehetek biztos benne, hogy az a számomra is kielégítő módon hasznosul. Miért támogatnák egy olyan projektet, amely saját önkéntes bedolgozóit sem akarta megbecsülni és a velük szembeni lojalitást legkisebb jelét sem tudta felmutatni.

"Mintha tényleg fontosabb lett volna a tuhu veszte mint az OSM nyeresége." -- Elég sokan érzik így.

Mindenesetre én komolyan szorítok az OSM-es csapatnak, különösen az ottani Tuhu-s szekciónak, hogy mielőbb nőjenek fel a feladathoz és mielőbb legyünk túl ezen a tarthatatlan állapotokon.


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók